Scudo Sports

Zıpkın

mtbcanavarı

Daimi Üye
Tepki
151
İsim
mosso
Başlangıç
2007—08
Bisiklet
Kron
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
Başlangıç olarak bu işle uğraşanlardan 75 cm marka model tavsiyeleri bekliyorum.

Scudo
Başlık ve içerik daha anlaşılabilir olsa tavsiye de gelir:)

@celilcetiner Konu açmak için üye olmak gerekiyor.

75 lik zıpkın tavsiyesi daha açık nasıl yazılır

Apnea Competition 75 tavsiye ederim. Çağlar Av'ın sitesine bi göz atınız.

@Arınç olabilirsin ücretli değil ben 2008 yılından beri üyeyim bir çok şeyi forumdan öğrendim burada olduğu gibi tavsiye ederim.

• Beğen
Tepkiler: mtbcanavarı
mümkünse arkadaşından ödünç alıp deneyebilirsen daha iyi olur.82 pathos u tavsiye ederim

(link)

15 yıldır vaz geçemediğim tek marka...

Şu anda Pathos Laser Open Carbon kullanıyorum... Yunanlılar bu işi biliyor...

OMER'in de envai çeşit zıpkınını kullandım, Cressi kullandım, Deepro ahşap kullandım... ama dönüp dolaşıp hep bir Pathos'a geldim....

• Beğen
Tepkiler: mtbcanavarı
Arkadaşın önerdiği siteye girmelisin. Bisiklet gibi serbest dalış ve zıpkınla balık avı da güvenlik önceliği sebebiyle bilgi birikimi gerektirir. Sonrasında dalış yaptığın yer ve dip yapısına bağlı olarak birşeyler tavsiye edilebilir.
Bilindiği gibi, senkop, samba, tehlikeli türler, ekipmanın güvenli kullanımı vb için tecrübe gerekir. Örneğin tüfek kurmayı bile tam olarak öğrenmek gerekir. Yoksa palamut yerine oturmazsa parmaklarını parçalayabilirsin. Zıpkıncı.com u ben de tavsiye ediyorum. Oradayız zaten.

• Beğen
Tepkiler: Çağdaş78
Evet, zıpkıncı.com gerçekten bu konuda hatim edilmesi gereken bir site..... Senelerdir oradayız biz de..

Malzemeden önce güvenli dalış...

• Beğen
Tepkiler: Çağdaş78
@Arınç Arkadaslarin dedigi gibi zipkinci.com en yaygin forum bu konuya dair. Oncelikle avlanma bicimini belirlemelisin. Sig su ve tas altı avlanacaksan 75 lik zipkin olabilir. Ancak kendini gelistirip mesafe gerektiren yuzey veya kurnaz balıklarin pesine duseceksen 120 lik zipkinlara goz at. 75 lik zipkin kolay kontrol edilebilir ancak kisa mesafe icin etkilidir.
Karadaki tabanca ve tufek aticiligi gibi dusun ;) Menzil ve isabetlilik orani degisir.
Sadece zipkinda bitmiyor is. Senin cagri becerin ve nisanciliginda onemli baliga sokulma ve/veya uzaktan avlama basarin icin. zipkinci.com'da bu konulara dairde pek cok bilgi bulabilirsin.

@Fiz334 hocam vejeteryansınız galiba :D

Zıpkın işi de bisiklet gibi bütçeye göre değişiyor. Ama her halukarda acemi biri çok kaliteli alıp zarar vermemek için uygununa kaçmak zorunda. @Arınç senin alacağın apnea pp yada apnea rebel modellerinden biri. Belki free sub.

Pathos, cressi vs üst sekment olanları ustalaşınca alırsın.

Dunyadaki canli florasini el birligiyle tuketin de sonrasinda hep birlikte zil takip oynayalim.

• Beğen
Tepkiler: Khayyam
90 lık bir freesub golden hurn al, evlatlarına bırakabileceğin bir makinadır. Bulanıkta, cam gibi suda üzmez.

Geri