Scudo Sports

zincirsiz bisiklet MACARİSTAN

recep mutluer

Aktif Üye
Tepki
36
Merhaba arkadaşlar haberde izledim de macaristan da kayışlı ve sanki eski buharlı trenlerin krank sistemine benzer şekilde 19 vitesli (vitesler hareketsiz halde - yokuşta da değiştiriliyor.) bir bisiklet üretildi.resmini bulamadım ama
(link)

diye bir video buldum.bir yıl içinde 100 adet sipariş üzerine üretilecekmiş umarız seri üretime geçer.bu haber forumda var mı diye baktım ama bulamadım.Eğer önceden bu konu açılmış ise özür dilerim.

Scudo
shimano, sram vs.nin pabucu dama mı atılıyor yoksa? :D

o kayışı kopunca ne olacak acaba? tamam iyi güzel esnek sağlamda nereye kadar.

City bike bisikletler için gayet güzel olur aslında standart bisikletlere takılabilen şaft sistemide var.
(link)
Bu sistemlerlerin zorlu şartlarda tamiri zincire göre daha zor olur.

En kolay ve en dayanıklı sistem,zincirli sistemdir.Diğerleri prototipten öteye gidemez bence...

• Beğen
Tepkiler: felis911
@recep mutluer

Bence her yeniliğin geliğime katkısı var. Bu ürün çok başarılı olmasa bile mühendisleri veya bunu düşünenler daha iyisi için çalışmalarına devam edeceklerdir. Sonuçta BİSİKLET adına geleceğe yönelik birçok güzelliğe ve kolaylığa destektir bu tür çalışmalar..

Bilgilendirdiğiniz için teşekkürler

Turgut Bozüyük
(link)

Arkadaşlar konuya bağlı olarak ilginizi çekeceğini düşündüğüm zincirsiz hareket sistemi ile ilgili linki sizlerle paylaşmak isterim :

(link)

Paçasını kirletmek istemeyen şehir bisikletçileri için güzel gelişmeler bunlar.

Dağ bayırda açık olmayan sistemler ilk başta size dış etmenlere karşı
korumalı gibi gözükür. Su sızdırması, arıza durumunda anlık müdahale
olanaksızlığı diye başlar parça değişimi ile son bulur.

Sağ baldırda zincir izi herzaman olacak, yenilük iztemezük :)

Zinciri ortadan kaldırmışlar fakat bir sorun var bence zinciri ortadan kaldırarak b parça sayısını artırmışlar.Dolayısıyla extra ağırlık ve sorun demektir.Aşınma ilk olarak zincir ve daha sonra ruble için aşınan zincir ve ruble montajı oldukça kolay bu bısıkletin üzerinde ise biraz aşınan parçaları değiştirmek düşündürücü...

İlk iki linki acamadım ve bisikletlerin foto-video larını göremedim.Motosikletlerde kullanılan kayışlar gibiyse zincirlere göre daha uzun ömürlü olabilir,motosikletde zincir ömrü birkaçbin iken kayışlar 50bin km ye çıkabiliyor fakat SuperSport yada MotoCross gibi performans gösteren makinalarda olmayan bu sistem tur motorlarında kullanılır ve buradaki kullanım amacıda tur bisikletleridir diye düşünüyorum.

Video'da seri üretime geçmiyeceğiz her sene 100 tane avanak bulsak bize yeter deniliyor :) Komik ötesi bişey boşuna kafa yormuşlar !

tasarım olarak çok güzel ama işlev olarak orası malum

Adı: STRINGBIKE® bununla ilgili bir kaç video buldum.

(link)

(link)

(link)

(link)

Bu da Trek'in zincirsiz bisikleti(link)

Geri