Scudo Sports

Zincirleri benzinle temizleme

Balata spreyi ile temizle veya WD40 da olur
Makina yağı ile yağla ya da zeytinyağı 👍
WD40 ile zincir temizlemek ne alaka onu anlamadım wd40 in öyle bir özelliği bulunmuyor ve paslı alan hariç başka alanlarda kullanımı gereksiz ve sakıncalı. Balata spreyi ise hem pahalı hem tehlikeli.

En iyi ve bütçe dostu yöntem bana göre asperox sarı güç ve pril bulaşık deterjanı.

Scudo
WD40 ile zincir temizlemek ne alaka onu anlamadım wd40 in öyle bir özelliği bulunmuyor ve paslı alan hariç başka alanlarda kullanımı gereksiz ve sakıncalı. Balata spreyi ise hem pahalı hem tehlikeli.

En iyi ve bütçe dostu yöntem bana göre asperox sarı güç ve pril bulaşık deterjanı.
wd40 ın amacı özellikle yağ sökme(degreaser) olmasa da gayet güzel yağı söker ha bir gaz yağı yada mazot gibi etkili değildir orası ayrı 👍
ayrıca wd40 ın sadece yağ sökme özellikli bir degreaser ı da mevcut

wd40 ın amacı özellikle yağ sökme(degreaser) olmasa da gayet güzel yağı söker ha bir gaz yağı yada mazot gibi etkili değildir orası ayrı 👍
ayrıca wd40 ın sadece yağ sökme özellikli bir degreaser ı da mevcut
Evet fakat wd40 daha çok pas tutmuş veya sıkışmış vidalar vb için kullanılmasını öneriyor ve fiyat bakımından ise hiç bütçe dostu değil.

• Beğen
Tepkiler: M.İhsan
Evet fakat wd40 daha çok pas tutmuş veya sıkışmış vidalar vb için kullanılmasını öneriyor ve fiyat bakımından ise hiç bütçe dostu değil.
Maalesef orası öyle kesinlikle bütçe dostu değil

• Beğen
Tepkiler: MAERKEK
Aspreox ve eski dış fırçanız yeterlidir. Sıcak su da eklerseniz cillop olur

Z.yağı hem ucuz değil, hem metal üzerinde oksitlenerek yeşil sevimsiz bir hale dönüyor, temizlemesi ayrı dert :) En güzeli salatada

Yağ sökücü çevre dostu ürünler tercihim, haftada bir bezle, ayda bir temizleme aparatı ile devam

Bazen de ekstra özenle

20150719_214933.jpg

Benim rutinim eve gelince kuru bir pecete ile zincirin kaba kirini bir iki tur almak. Km ve mevsim kosullarina göre de zaman zaman ( 1 ay da olir 3 ay da) yarim litre benzini ve boya fircasini alip zincire dalmak şeklinde. 2015.den beri ayni bisikleti kullaniyorum ayni zimcirle tamam cok km de yapmadım olsun da 8.000 10.000 olsun. ince makine yağından başka da yag kullanmadim .bir ara sıvi gress kullandim motorlar icin olandan aşırı kirleniyordu biraktim. Dechatlonun zincir yağını aldim öyle kenarda duruyor. Bir ara denerim belki.
Işin özü az kirletmek. Çamurlu yağmurlu dönüşlerde kaba kirini hizlica uzaklastirmakta. birdene yağı kullanirsaniz kullanin baklalara küçük birer damla her carkta bir kac tur çevirip fazlasini yine kuru bir pecete ile inceden almakta. Yağlı olacak ama yağda yuzmeyecek zincir.

Zeytinyağı asidik bir yağ olduğu için denizkestaneleri batınca sürülüyor diye biliyorum. Motor yağları ise tam tersine sabunlaştırıcı çinko magnezyum içeriyor yanık motor yağı kararmasın diye. Yani, seçimimizi doğru yapalım, eğer pis olmasa motor yağı aslında çok güzel bir seçim; çok ince olmadıkça...
ince makine yağından başka da yag kullanmadim .bir ara sıvi gress kullandim motorlar icin olandan aşırı kirleniyordu biraktim.
Komşu, ince makine yağını önermediklerini okudum, aşınmayı kesmiyormuş. Gresin özelliği de %50 sabunlaştırılmış olmasında, bu sayede yanmaya karşı direnci yüksek, yağın ısıdan parçalanmasına karşı dayanıklılık için sabunlaştırılmış oluyormuş. Bizim için fazla ağır bir yağ ama kötü de değil.

Balata spreyi
Ya da mazot

Geri