özcan parlakoğlu
Forum Bağımlısı
- Tepki
- 368
Selamlar, yukarıda yazılanları okudum da benim baya bı aklım karıştı. Kimisi 10k geçirmiş kimisi 5k geçirmiş. Benim zincir ise 2.5kda uzadı(bisikletçiye ölçtürdüm o dedi uzamış değiştir diye) şimdi ben yeni zincir almak istiyorum ama maşallah 9lu zincirler 12li zincirlerin fiyatlarıyla yarışıyor
Sizce su ikisinden birisini alsam sorun yaratır mı?
(link)
(link)
Var, tam olarak adını bilmiyorum, ustası anlar zaten, iyi bir ustaya da gösterebilirsiniz.Bunun ölçe aleti yokmu ki? ya da uzayıp uzamadığını nasıl anlarız, pratik bir yöntem bilen varsa çok makbule geçer.
Var, tam olarak adını bilmiyorum, ustası anlar zaten, iyi bir ustaya da gösterebilirsiniz.
Bisiklette en sevmediğim olay zincir uzaması. Benim yol bisiketi 7 bin km de %75 uzuyor ve değiştirmek zorunda kalıyorum. Tabi bu mesafe kullanım şekline göre değişiyor.Selamlar, yukarıda yazılanları okudum da benim baya bı aklım karıştı. Kimisi 10k geçirmiş kimisi 5k geçirmiş. Benim zincir ise 2.5kda uzadı(bisikletçiye ölçtürdüm o dedi uzamış değiştir diye) şimdi ben yeni zincir almak istiyorum ama maşallah 9lu zincirler 12li zincirlerin fiyatlarıyla yarışıyor
(link)
(link)
Zincir ömrü göreceli zira ömrüne etki eden faktörler var . Mesela, zincirin kalitesi, çapraz kullanım, kullanan kişinin ağırlığı, kullanılan rota (genelde tırmanış yapılmış ise çabuk uzuyor) zincirin temizliği/bakımı vb.Selamlar, yukarıda yazılanları okudum da benim baya bı aklım karıştı. Kimisi 10k geçirmiş kimisi 5k geçirmiş. Benim zincir ise 2.5kda uzadı(bisikletçiye ölçtürdüm o dedi uzamış değiştir diye) şimdi ben yeni zincir almak istiyorum ama maşallah 9lu zincirler 12li zincirlerin fiyatlarıyla yarışıyor
(link)
(link)
😃 evet 12 yılda çok şeyler öğrendik, alete edevata bile gerek yok aslında.12 yılda bulmuştur aslında ama adı zincir ölçme aleti: (link)