Scudo Sports

Zincirin Boşluk Verme Sorunu

Uğur Recep AKGÜL

Forum Bağımlısı
Tepki
556
Arkadaslar Bisikleti sürerken arada zincirim boşa dönüyor. Yani pedala yükleniosunuz tekere iletio ya gücü birden pedal bosalıor , aynakol bos dönüyor gibi oluyor yarım tur falan sonra normale dönüyor yani bi anlık bosalma oluyor. Ayakta sürünce özellikle deparda falanda tehlikeli oluyor bu durum tabi dengeyi bile bozuyor. Tam anlatabildim umarım. Sizce sorun neden kaynaklıdır.

Aynakol fc 590 arka attırıcı alivio ön attırıcı alivio kasette hg 30 zinciri marka tam bilmiorum arka dişlim ve kaset yeni sayılır cok yol yapmadı. Arka göbek XT , zincir ve kaset dısında dierleri eski sizce bunu neden yapar?

Scudo
pedal göbeğini gevşemiş olabilir veya zincir bol olabilir zincir çok sarkıyorsa zincir çıkarma aleti ile 1-2 halka çıkarılabilir bunlardan biri olabilir.

1 yada 2 halkayı çıkartıp tekrar denemelisin.

ben zincirin uzunluğundan ziyade eski ruble ile yeni zincir kullanmaktan diye düşünüyorum.aktarıcıların yeni yada eski olması sürüş sırasında zincir boşalmasına neden olmaz.

@umutkahraman

Ruble ve zincir aynı anda alındılar ikiside az km yaptı onlar yeni umutkahramanın dedigi gibi ruble sıkı olmayabilir. Göbekleri 2. el almıstım gerci uzun süre sorun cıkmadı laki onlarda bosa dönme sorunu olabilirmi acaba muhtemelen bi yerden kacırma var ama göbek yada rubleden süpeleniyorum bende ama malesef etraftaki bisikletcilerde işi sırf para kazanma amaclı yapan hiç bi bilgi vermeyen hatta cou zaman işini almayan ve oldu tmm diip parasını alan insanlar olmaya basladı.

Bursadayım işten anlayan esat usta diye biri varmıs onun yerini ögrenip ona gitmeyi düşünüyorum.

Geri