Bu gün zincir attı, arkadaşların tavsiyesiyle dedim elimi sürmeden vites atarak yerine takayım. Olmadı, elimle çıkardım en sonunda ama zincir yamulmuştu. Yenisinden böyle jilet gibi bir zincir alayım sağlamından. Ne tavsiye edersiniz?
Normal zincirlerin hepsi aynı. Çok pahalı birşey almana gerek yok. Orta karar bir zincir işini görür. Kullanırken dikkat edersen hiçbirinde sorun çıkmaz.
@brdtl Teşekkürler bütçeyi artiyim biraz o zaman ama önemli olan yanlış bir şey almamak ne arayacağımı bilmek istiyorum.
Arama yaparken bakla sayısı ve vites olarak bakmam yeterli olur mu. 116 baklalı olup 10 vitesli olanlarda var kafam biraz karıştı.
@ErsanAkpınar 114 değil 116 bakla olmasının önemi yok, fazlasını çıkartacaksınız. Ancak, 10 vitesli diye satılan zincir sizinki gibi 2x5 sistem için değil; 1x10, 2x10 ve 3x10 ile uyumludur. Bakla uzunluğu ve iç genişlik hepsinde aynı olduğu için çok büyük sıkıntı yaşamazsınız ama 10 vitesli zincir hem daha pahalı hem de daha kısa ömürlüdür.
Resimdeki zinciler sırası ile 11'li, 10'lu, 9'lu, 6/7/8'li, 5'li ve tekli.
En sağdaki tekliyi saymazsak hepsinin iç genişlikleri aynı olduğu için hepsi bisikletinizi yürütür. Ama bisikletinize göre olan 5'li zincirdir. 5'li bulamazsanız 6/7/8'li bakın, 10'lunun yarı fiyatına alabilirsiniz.