Scudo Sports

Zincirim koptu :(

evr3435

Üye
Tepki
80
evet, nası oldu anlamadım.. koptu işte..

bu kadar kolay mı kopar bu zincirler onu da anlamadım.. zor değil midir zincir kopartmak?
sedona 711v daha 135km'de.. orjinal zinciri var tabi üzerinde..
bugün sahilden bostancı-pendik arası gidip döndüm, dönüşte bi ara 24. viteste ayağa da kalkarak yaklaşık 30km hızlarda kullandım bir süre.. burada zorlanmış olabilir mi?

şimdi yeni zincir almak zorundayım sanırım? bu kopan zincir tamir olur mu? sizce tamir mi yoksa daha dayanıklı başka zincir mi seçmeliyim?

eğer başka zincir diyorsanız lütfen marka model belirtin çünkü benim hiç fikrim yok daha çok acemiyim bisiklet konusunda..

çapraz kullanma gibi bi hatam mı var acaba diyorum ama
ön taraf en küçükteyken arka dişlilerden 1-2-3
ortada 4-5-6 (en çok 6yı kullanıyordum)
en üstte 7-8
olarak kullanıyorum.. doğru değil mi?

Scudo
@Anıl Kuşaksız

okudum o konuyu ztn daha önce..
o anda öyle gerekti.. ben de ayağa kalktım.. zincir konusunda yardımcı olsaydınız keşke.. :(

Zincirin kopan baklası zaten çok zarar görmüştür, bir bakla eksilterek kullanılabilir ancak montajı bir ustaya yaptırmakta her daim fayda var.

@NightHawk

teşekkr ederim..
zincir çok umrumda değil zaten..
sadece bundan sonra ne yapmam gerektiğini öğrenmeye çalışıyorum..
fabrika çıkışı bu bisikletin üzerinde olan zincirin dandik olma ihtimalini düşünüyorum..
yani hazır kopmuşken sizlerin tavsiyeleri doğrultusunda yeni bi zincir alsam mı diyorum?

O kadar kötü bir zincir değil o. Yüksek viteste ayakta zorlarsan zincirin iyi de olsa kopma ihtimali artar(senin itiş gücün ve kilon da bunu çok etkiler).Bir de vitesi çapraz kullanıp zincire zarar vermiş de olabilirsin(daha önceden de)

• Beğen
Tepkiler: evr3435
arkadaşlar problem benden değilmiş..
tahmin ettiğim gibi zincir kopartmak öyle basit bir olay değilmiş :)
montaj hatasıymış.. gerekli tamir yapıldı.. tekrar koparsa sıfır zincir sözü aldım bir de :)
aman kopmasın ben sıfırında zincirinde değilim.. sorunsuz geziyim yeter :)

Geçmiş olsun! Ben de ilk zamanlar yüksek viteste ayakta pedal çevirme gibi bir hata yapıyordum. Vitesi kullanmamam gereken her pozisyonda zorlamış ve farkına varmamışım ki bir gün off-road rampa tırmanırken zincir öyle bir koptu ki bütün her yer inledi. Ben de kadroyla baya samimi oldum tabi anında. Çok ciddi bir yaralanma olmadan atlattığıma seviniyorum bu durumu. :)
Sağlıklı sürüşler.

• Beğen
Tepkiler: evr3435
Geri