Scudo Sports

Zincirde atlama

Anonim

Silinmiş hesap
Kayıt
27 Nisan 2005
Mesaj
459
Tepki
308
Merhaba arkadaşlar
Bisikletimi aldığımdan beri nerdeyse 5000 km yol yaptım ve zinciri bu güne kadar hiç değiştirmedim
Okuldan geldikten sonra soğuk ve yağışlı havaya rağmen kaskımı alıp çıktım
Kaliteli bir zincir aldım (KMC) ve taktım.
Zinciri taktıktan sonra 17 km yol yaptım ve bu yol bana eziyet oldu
Zincir yeni olduğu için inanılmaz derecede atlama yapıyor
Size sorum şu
Zincirin alışması ne kadar sürer ?
Ve bu olay rubleye ve aynakola zarar verir mi ?
 
Scudo
Merhabalar,
Zincirde alışma süresi gibi birşey söz konusu değil, takarsınız ve kullanmaya başlarsınız. Aldığınız zincir'in vites sisteminiz için uygun olup olmadığını kontrol etmenizde fayda var, zirâ aynakol, ruble, arka değiştirici makaralarına ciddi zararlar verebilirsiniz. Size tavsiyem eski zinciriniz gibi bir zincir daha uygun olacaktır.
 
@Anonim

Zincir sizin sisteminize uygun kalinlikta bir zincir olmayabilir. Oncelikle dogru zincir kullandiginizdan emin olun.

5000 km ruble veya aynakol dislilerinin yipranmasi icin yeterli bir mesafe olmayabilir. Ama bu onceki zinciriniz uzadiktan sonra ne kadar kullandiginiza ve kullanim tarziniza da bagli. Eger dogru zincir kullandiginiza eminseniz ve atlamalar belirli vites kombinasyonlarinda oluyorsa, ilgili ruble veya aynakol dislilerinin de asinmadan dolayi degisim zamani gelmis olabilir.
 
  • Beğen
Tepkiler: Efecan UZUN
Sadece 6-7-8.ci viteslerde atlama oluyor

C6603 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Peki
Diyelimki rublem aşınmış
9lu bir ruble taksam arka aktarıcıyı ve zinciri değiştirsem bisikletim buns uyum sağlar mı

C6603 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Sadece 6 7 8. Viteslerde yapıyorsa bakla sıkışması vardır elinle zincirin dönen baklalarını kontrol et, yüksek viteste yapmasının sebebide zincirin daha fazla dönmesi gerektiğinden dolayı. Çözümiçin kalite bi temizleyici ile zinciri iyice temizle ve tekrar yağlamadan önce beklet iyice açılsın sıkışan bakla.
 
@Anonim

Bisikletinin uzerindeki sistemi bilmeden buna cevap vermek mumkun degil. Eger bisikletinde zaten 9'lu sistem varsa 9'lu yeni ruble ve 9'luya uygun zincir sorun cikarmamali. Aksi takdirde (6, 7 veya 8'li sistem varsa) vites kollarini, vites arttiricilarida degistirmen gerekir. Hatta rubleyi takacagin gobegide degistirmen gerekebilir.

En ideali zincirin uygunmu emin ol. Zorlanan bakla varmi kontrol et. Vites ayarlarini gozden gecir. Hepsi normalse ve zincir sadece yukteyken ve belli viteslerde atliyorsa rubleyi yine ayni sistem bir rubleyle yenile. Sistemi komple degistirmek zahmetli ve masrafli bir is olur. Bir de elindeki bisiklet buna uygun mu ve sen degecegini dusunuyormusun onu da hesap et...
 
Zincirde % 75 asinma basladiktan sonra eger zincirinizi degistirmezseniz ruble ve ayna kolda asinma baslar. Bu asinmayi olcen kalibre aleti vardir, kimileri zincirin sesinden farkeder bu asinmayi. Bu % 75 asinmanin kilometraji, zincirin kalitesi, surdugunuz yolun egimi ve bacak gücünüze gore 1000km -3000 km arasinda degisir. Eger zincirinizi % 75 e kadar degistirirseniz rublenizi bir zirncirle daha sorunsuz kullanabilirsiniz. % 75-100 arasinda degistiriseniz 300 kmlik alisma süresinden sonra sorunsuz kullanabilirsiniz. (Atlama yapmaz. Sadece biraz ses yapabilir.) % 100 u gecmis ise atlama yapar, ruble kesinlikle degismelidir, aynakolda chainsuck olusuyorsa aynakolda degismelidir. Vites degistiriciler bu durumdan etkilenmez.
 
  • Beğen
Tepkiler: Kadir Eskici
motosikletlerde zincir değişmede ön ve arka dişlilerde değişir. Aksi taktirde zincir-dişli birbirlerini aşındırır. Bisikletlerde de benzer durumlar geçerli olabilir. Zincir atlıyorsa ön dişliyi ve arka rubleyi değiştirin ve yeni bir zincir alın.
 
Ben 6000 km'de zincir değiştirdim arka dişlide atlama yaptı ruble'de aşınmış (3.6.7 dişlilerde) ruble değişti sorun kalktı,geçtiğimiz Şubat ayında 7800 km oldu ikisini değiştirdim.Zincir ruble 3 4 bin km yaptığı zaman mutlaka değişecek oluyor zincirin alışma süresi hikaye.O zaman benim aynakol'da atlama olması lazım şuan 14200 km'de 3.zincir 3.ruble eskitti sayılır.(Aldığım Ruble Shımano 8'li,Zincir hepsinde Kmc).Sana tavsiyem hemen rubleyi değiştir yoksa o zincirin harap olur.
 
bende'de atlama sorunu var 9 lu ruble de 6.cı dişlide bir süre gittikten sonra atlama yapıyor bazende atlamıyor aşağı-yukarı hareket ediyor zincir sorunu bir türlü çözemedim 2500 km yi geçti bisiklet düzenli temizliyorum acaba nerede sorun var yardımcı olacak varmı ?
 
@Melih Çolak
Sadece 6 ci dislide yapiyor olmasi ve bisikletin 2500 km'de olmasi asinmadan once vitesteki ince ayardan kaynaklandigini dusunduruyor. Cunku atlamanin yanisira alt veya ust dislilere gectiginden de sikayet ediyorsun yanlis anlamadiysam. Bu durumda arka vites kolunun cikisindaki vida ile hafif ayar degisiklikleri yaparak duzelip duzelmeyecegini dene once...
 
@suat akman

o vidayla çok oynadım ayarladım da ama yine aynısı oldu acaba teldemi sorun var ayarlıyorsun yine aynısı oluyor ama sadece 6.dişlide. dişliye geçiyor bi süre gidiyorum sonra kendisi aşağıya atlıyor bazende atlar gibi yapıp yerine geçiyor anlamış değilim.bu sora sistemde sürekli vites sorunu oluyor en sonunda satıcam kökten kurtulcam :)
 
@Melih Çolak

Sorun kesin vitesten gibi ama telden mi bilemeyecegim :)
 
@suat akman

ince ayar yapıyorum yine bozuluyor bu sora sistemi adamı delirtir :) teli değiştircem sonra ince bi ayar bakalım ne cevap vericek :)
 
  • Beğen
Tepkiler: suat akman
Zincir 3000 km cok az geldi bana acikcasi(degistirme suresi) 2100 kmde bisiklet zincir yeni gibi yagsini tuzunu eksik etmedikten sonra bence sorun yasatmaz zincir :)
 
@can akıncılar

Kesinlikle katılıyorum. Aşınan ve birlikte çalışan mekanik aksamlar hemen hemen aynı anda yıpranıyorlar ve beraber değişmesi gerekiyor.. :)
 
Zincir ve ruble aşınmasını asgariye indirecek bir tüyo aldım, paylaşayım. :)

Belli aralıklarla (mesela 1000 km.de bir) zinciri söküp, ters takın. Kuru yağlama (mum) yapıyorsanız, zinciri zaten peryodik aralıklarla söküp, gazyağında bekletip, erimiş muma daldırıp, süzüp, tekrar takıyorsunuzdur. Ters takın işte.

Zincirin bir yüzü aşınarak deforme oldukça, bunu rubleye de yansıtıyor. Zinciri çift taraflı kullanınca her bir yüzünün aşınması iki kat uzun sürüyor, bu da hem zincirin hem rublenin ömrünü uzatıyor (imiş).
 
benim bildigim ruble ile zincir birlikte aşınıyor. biri degiştiginde uyumsuz calışıyor atlama yapıyor.. en güzeli zincir ve rublenin birlikte degişmesidir...
 
@ctorhan

Yorum için teşekkürler. Bende vites ayarlarımda problem var diye uğraşıp duruyordum ayarlamaya ama yorumu okuduktan sonra baktımda zincirde bir bakla sıkışma yapıyor.
 
Geri