Scudo Sports

Zincir yerine xrs060

Bozkırlı

Daimi Üye
Tepki
364
İsim
Serdar GÖK
Bisiklet
KTM
Hafta sonu, bir kaç haftadır dışarıda olduğundan ve dandik bir zincir kullandigimdan paslanan zincire el atayım dedim. Baktım öyle pas sökücü falan isi çözecek gibi değil. Bir iki uğraştıktan sonra aman be deyip bisikletçiye zincir almaya çıktım. Bisikletci gençlerle ayak üstü konuşurken kendimi xrs 060 inclerken buldum. Aga kaça alacağız bunu dedim. 800 e anlaştık. Kilit suluk falan da hediye ettiler. Oh mis. Bindim velespite döndüm eve. Hanım şok.
MTB den bozma tur bisikletine binerken birden yola geçmiş olduk. Ellerinizi öper 2.5 yaşında bir oğlum var o hepimizden heyecanlı. Birlikte iki saat inceledik. Aklımda bir yol bisikleti almak vardı zaten. Triban 500 alacaktım lakin birden salcano xrs 60 almış olduk. Fiyatlara bakınca uygun da aldığımı fark ettim. Bu da mutlu etti tabi ki.
Bir iki turladım ve anladım neden gençlerin ısrarla sehir yahut yol bisikleti dediklerini.

İlk incelemelerimden bariz beni rahatsız eden şey de fren performansının yerlerde oluşu. Vallahi ayağımı yere sürterek daha iyi dururum. Bir bisikletin freni bu kadar mi kötü olur. Onun haricinde beni gayet tatmin etti. Traktörden inip arabaya binmek gibi benimkisi gerçi ama...

Oradan buradan yazdigimin farkındayım. Anlık hislerimi paylaşıyorum. Idare edin be iste.
9defdcbca0d38994f1e6c8b816fedaec.jpg
ff5fb17805f8b91fb801a42898c46139.jpg
cf0d34352f787689f496b6429d56b3cb.jpg
41bcaf8ca401a6dc6285c27cdafd7129.jpg

LG-H542 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Scudo
@Bozkırlı Hocam hayırlı olsun samimi yazınıza,samimiyetinize ve özellikle ufaklığa bayıldım bisikletide güzel ve iyi bir fren ayakları ile çözersiniz.

• Beğen
Tepkiler: Bozkırlı
@Süleyman Özgün
Eyvallah hocam. İlk fırsatta değiştireceğim. Tiagra içinde tavsiye edebileceğiniz model varsa onu da öğrenmek isterim.

Bende mtb kullanıcısıyım aslında pek bilmiyorum. Sora fren ayaklarıda pek iyi tutmuyor diyorlar.Tiagra düşünebilirsiniz.tiagra zaten shimanonun modeli felan yok yani.

• Beğen
@Keyif adamı
Eyvallah hocam. Daha iyilerini Kadir Mevlam gençlerimize nasip etsin.

• Beğen
Tepkiler: Keyif adamı
@Süleyman Özgün
Eyvallah hocam. Şimdi internetten araştırıyorum.

• Beğen
Tepkiler: brdtl
Hayirli olsun, allah güle güle kullanmak nasip etsin.

Minigide allah size bagislasin cok tatli ama babasi pek sagligina dikat etmiyor gibi geldi bana. Siz 1 metre ilerden fotosunu cekerken allah korusun eli o hizda dönen jantin arasina yada aynakol ile zincirin arasina girse neyapacaksiniz. Bana simdi yakinindaydim birsey olmazdi demeyin.

@Murat Cömez
Aslına bakarsanız kirpiği düşse içimiz sızlar. Lakin bizim oğlan babasından çok daha tedbirlidir. Sosyal hayatımdan O'nu pek uzak tutmam. Tedbirli davranmayı gerçekten bilir. Pedal çevirmeden önce nasıl olursa sorun olur diye ciddi ciddi çalıştık. O fotoğraflar da bir saat sonra falan çekildi. Guven telkin ettikten sonra yani. Ama gene de haklısınız, daha dikkatli davranmak lazım. Neticede çocuk... Uyarılarınız için teşekkürler.

@Bozkırlı hocam yeni bisikletiniz hayırlı olsun ,güle güle kullanın ama bir şeyi merak ettim. Zincir aldınız mı ve eski bisikleti ne yaptınız :D

• Beğen
@gunes1001
Eyvallah hocam Allah razı olsun. Bisiklet balkonda sele üstünde. Zincir almadan döndük. Bugün alırım artık. Yani inşallah.. Zincir icin gidip de bu sefer xrs nin fren ayaklarını yenileyip çıkmaktan korkuyorum. [emoji1]

Hayırlı olsun hiç aklınızda yokken yeni bir bisiklet sahibi olmuşsunuz :)

• Beğen
@Bozkırlı Hayırlı olsun Allah kaza bela vermesin öncelikle. Fren papuçlarını acil değiştirmeni öneririm. Ve papuç jant arası mesafeden kağıt geçecek kadar yakın ayarlarsan biraz daha iyi tutar.
Ben de bir 060zede olarak hemen mi bozayım moralini yoksa biraz bekle mi dersin? :)
Kusura bakma dost acı söyler.

• Beğen
Sanimiyet budur iste :) hayirli olsun yeni bisikletiniz. Gayet guzel gorunuyor. hayirlisiyla bir kac aya bende yola gecmeyi dusunuyorum. 15 kiloluk mtb kagni arabasi gibi geliyor artik, hizlanmiyor yolda deli oluyorum bazen :)

@Asilzade Eyvallah kardeşim. Şayet bisiklet değiştirmeyi düşünüyorsanız tam zamanı. İnternetteki fiyatlara aldanmayın. Gidin bisikletçiye bakın bisiklete ve pazarlık yapın. Benim bisikletçimde pazarlığa ihtiyaç yoktu, zaten adamlar asgari fiyatı söylediler. Lakin hepsi öyle değil. Sezon fiyatı çekebilirler en başta. Malum sezon bitti ve 2017 modeller çıkmaya hazırlanıyor. Esnaf sezonda peşin fiyatına aldığı bisikleti biran evvel paraya çevirmek isteyebilir. Bu arada gerçekten bu yol bisikleti kullananları iyi anlıyorum artık. Tur da yapsam şayet köy değil de ana güzergahlar kullanacaksam yoldan şaşmam. Yok güzergahta kırsal da olacaksa eski bisikletimle çıkarım. İlk frsatta bu xrs 060 ı da tura çevirmenin çarelerine bakmam lazım.

@brdtl üstat haklısınız. Dediğim gibi bisiklette fren namına bir şey yok. Bir de pabuçlar tekerden epey mesafeli. Onlara bir ayar geçtikten sonra biraz daha biner ve bu fren ayaklarını yenilerim. Hele bir kışlık kıyafet düzeyim gerisi hallolur.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@Bozkırlı
Hanimin bisikleti eve sokmasi sizi sevdiginin bir gostergesidir kiymet bilin hehe
Hayirli olsun , ufakligida uzun ve saglikli bir ömür dilerim insallah

@mariokaldato eyvallah üstat. Bizde bu işlerde pek sıkıntı yoktur. Hatta sağ olsun balkonda tamir/bakım için çebelleşirken "istersen içeriye bir şey serelim de orada yap hava soğuk" falan da dedi. Ben de fazla yağ olduğu için sıkıntı olur dedim. İyiyiz ya çok şükür.

@mariokaldato baktım şimdi hocam. Bazı arkadaşların dertlerine derman olacak şeyler, her ne kadar espri de olsa.

Geri