Scudo Sports

zincir yağı

Arkadaşlar motor yağlarını bisiklet zincirinde kullanmak ancak yoklukta yapılacak bir şeydir..Sonuçta yağdır ama ortalığı batırır, toz tutar vs. vs..Oldukça ucuz sayılabilecek bir sürü yağ var piyasada. Ama WD 40 tarzı bir ürünü de kullanmayın. Bunun amacı farklıdır. Ama diyelim zincir kupkuru, başka bir yağ da yok o zaman tabii ki kullanın..Kuru zincirle gitmekten iyidir..Ama ömrü çok kısadır..WD 40 bir durağan bir yüzeyde oldukça uzun kalır ama çaılşan yüzeyde fazla dayanmaz..Zincir öyle fırçayla falan da yağlanmaz. İdeali her halkaya minik bir damla olmalıdır. (Zaman alıcıdır)Sonra biraz beklemeli ve en sonunda da taşan yağ varsa fazlası silinmelidir. Önemli olan zincirlerin baklalarındaki halkaların içinin yağlanmasıdır.Dişlinin kendisi yağlanmaz.

Scudo
GÜrsel abi engin bilgilerin için teşekkürler bende Zinciri tek tek yağlamaktan ziyade Rubleye yağ döküp sonra zinciri pedal çevirek vitesleri değiştirme işlemiyle bütün dişlilerde dolaştırıyordum böylece zincirin yağlanmasını sağlıyordum ama bundan sonra rubleye yağ dökmeyip, zincirin baklalarını tek tek yağlayıp fazla taşanlarıda silmek olacak

Şuana kadar çeşitli zincir yağları kullandım, xpc, muc-off, motorex, makine yağı ve şuanda ise Squirt Cycling kullanmaya başladım bakalım nasıl sonuç verecek.
Bu saydıklarımın arasından Squirt Cycling hariç en iyi sonucu motorex markasından almıştım, Squirt Cycling için henüz bir şey söyleyemiyorum çünkü yağı şimdi kullanmaya başlayacağım.

Muc-off bana göre tamamen şişirilmiş bir markadır.

merhaba muc off un hangi ürünlerini kullandınız acaba? bende kullanıyorum , oldukça memnunum. @StanicEnemy

merhaba muc off un hangi ürünlerini kullandınız acaba? bende kullanıyorum , oldukça memnunum. @StanicEnemy
Selamlar muc off dry ve wet kullandım. Dry çok çabuk etkisini kaybetti ve wet ise biraz daha iyidi fakat temizlemesi bir işkenceydi. Kokusu hoştu.

Selamlar muc off dry ve wet kullandım. Dry çok çabuk etkisini kaybetti ve wet ise biraz daha iyidi fakat temizlemesi bir işkenceydi. Kokusu hoştu.

onun ortası hydro dynamic var. nısbeten uzun ömürlü ama temizlemesi kolay. dry evet çok çabuk etki kaybediyor ama zinciri hiç pisletmiyor. yaz dönemi hep dry kullanırım. kış dönemi wet lube kullanıyorum. en yogun yağışta bile yag zincirden çıkmıyor. geçen sene full yagmurda 12-13 saatlik uzun bi sürüşümüz olmuştu , yarı yolda herkes yana yakıla yağ arıyordu. benim beklentimi karşıladı ama. zincir atsa bile eldivensiz kullanmamak lazım , ele gelse bile zor çıkıyor.

bunun dışında wax var önerebileceğim ama onun da teferruatı çok , o da uzun süre gidiyor ve hiç pislenmiyor.

onun ortası hydro dynamic var. nısbeten uzun ömürlü ama temizlemesi kolay. dry evet çok çabuk etki kaybediyor ama zinciri hiç pisletmiyor. yaz dönemi hep dry kullanırım. kış dönemi wet lube kullanıyorum. en yogun yağışta bile yag zincirden çıkmıyor. geçen sene full yagmurda 12-13 saatlik uzun bi sürüşümüz olmuştu , yarı yolda herkes yana yakıla yağ arıyordu. benim beklentimi karşıladı ama. zincir atsa bile eldivensiz kullanmamak lazım , ele gelse bile zor çıkıyor.

bunun dışında wax var önerebileceğim ama onun da teferruatı çok , o da uzun süre gidiyor ve hiç pislenmiyor.
Hydro dynamic ilk defa duyuyorum fiyatı uygun ise bir daha ki sefere onu temin edip test ederim teşekkürler. Kışın zincir temizliği benim için tam bir işkence olduğu için olabildiğince uzun ömürlü zincir yağlarını kullanmak istiyorum. Bir de temizlerken çok uğraş verici yağları pek sevmiyorum. Wax işi evet maalesef dediğiniz gibi çok uğraştırıcı ve biraz da tecrübe gerektiriyor o yüzden ben işin kolayına kaçmayı seçiyorum.

• Beğen
Tepkiler: srdrmrs

Wax kullanmaya yeni başladım. Henüz dış ortamda test etmedim ama 1+4,5 saatlik 2 trainer sürüşü yaptım. Yağ ile kıyasla herhangi bir zorlanma ekstra ses vs hissetmedim aksine daha sessiz gibi geldi, psikolojik olabilir çok uğraştım zincirden imalat yağını çıkarabilmek için :)

Pislenmemesi , sağı solu batırmaması ve tozu toprağı yapıştırıp aşınmayı arttırmaması çok iyi. Waxlı zinciri ilk kullandığınızda fazlalık wax toz olarak dökülüyor. Dışarda sorun değil, evde süpürmek gerekiyor.

İlk işlem dediğiniz gibi teferruatlı , o yüzden 2 yeni zincir alıp tek seferde hepsini yaptım. Detaylı ve zaman alan kısmı zincir hazırlığı, onu da bir kez yapıyorsunuz zincir ömrü boyunca. Sonrası için işlem waxı ısıt daldır çıkar kullan şeklinde basitleşiyor. Tavsiye edebilecek kadar uzun süreli kullanım tecrübem olmadı henüz ama şu ana kadar klasik yağa göre bir eksisini görmedim.

Wax kullanmaya yeni başladım. Henüz dış ortamda test etmedim ama 1+4,5 saatlik 2 trainer sürüşü yaptım. Yağ ile kıyasla herhangi bir zorlanma ekstra ses vs hissetmedim aksine daha sessiz gibi geldi, psikolojik olabilir çok uğraştım zincirden imalat yağını çıkarabilmek için :)

Pislenmemesi , sağı solu batırmaması ve tozu toprağı yapıştırıp aşınmayı arttırmaması çok iyi. Waxlı zinciri ilk kullandığınızda fazlalık wax toz olarak dökülüyor. Dışarda sorun değil, evde süpürmek gerekiyor.

İlk işlem dediğiniz gibi teferruatlı , o yüzden 2 yeni zincir alıp tek seferde hepsini yaptım. Detaylı ve zaman alan kısmı zincir hazırlığı, onu da bir kez yapıyorsunuz zincir ömrü boyunca. Sonrası için işlem waxı ısıt daldır çıkar kullan şeklinde basitleşiyor. Tavsiye edebilecek kadar uzun süreli kullanım tecrübem olmadı henüz ama şu ana kadar klasik yağa göre bir eksisini görmedim.

bizim arkadaş 1 senedir kullanıyor , çok memnun ve her seferinde showunu yapıyor. bende 10 senelik yağ oldugu için başka yağlara bakmıyorum bile :)

Ben de hâlâ 2019'da aldığım Chain-L'i kullanıyorum. Bitmedi mübarek. 2024'ü çıkarır diye ümit ediyorum.

Muc-off düz dry ve wet çok iyi degil. Suan ceramic wet ve dry kullaniyorum hava durumuna göre gayet basarili. Zincirin pislenme olayi genelde yanlis temizlenen zincirden kaynaklanir. Zinciri kesinlikle icinde ucucu malzeme olan bir temizleyiciyle temizlenmeli ve yaglanmadan once iyice kurulanmali ve en az 2 saat bekletilmeli. Normal yag sokucu ve turevleriyle temizledigimizde zincir bakla pimlerinin icinde kalan islaklik ilk suruste yagimiz nekadar iyi olursa olsun kararma yapiyor. Temizlik icin tavsiyem seyreltilmis alkol. Saf alkol metale zarar verebilme ihtimali var.

Ben de Chain-L kullanıyorum yıllardır. Wet lube tarzı bir yağ. Mucizevi bir ürün değil ama ben memnunum , oldukça iyi. Bilmiyorum hala piyasada satılıyor mu bu yağ. Bittiğinde bakalım ne alıcaz.

Shimano Zincir Yağı Ptfe Dry Lube Naturel kullanıyorum memnunum öyle ahım şahım bir beklentim yoktu zaten bitmek üzere ancak yeni fiyatı ne olmuş öyle ya 600 -700TL internette. Bu fiyata başka birşeyler bulurum diye düşünüyorum.

Şuana kadar çeşitli zincir yağları kullandım, xpc, muc-off, motorex, makine yağı ve şuanda ise Squirt Cycling kullanmaya başladım bakalım nasıl sonuç verecek.
Bu saydıklarımın arasından Squirt Cycling hariç en iyi sonucu motorex markasından almıştım, Squirt Cycling için henüz bir şey söyleyemiyorum çünkü yağı şimdi kullanmaya başlayacağım.

Muc-off bana göre tamamen şişirilmiş bir markadır.
2007

Geri