Scudo Sports

Zincir yağı olarak Würth HHS Drylube!

@can akıncılar sizin yoruma güvenip aynısından sipariş ettim umarım dediğiniz gibi çıkar.

Dipnot:Bu arada konuyu da hortlattım arkadaşlar farkındayım kusura bakmayın :)

Scudo
@ozan erdem Hocam Nereden Temin Ettiniz Ben Bulamadım Aynısından Tekrar Alacağım Özeldne Yazarsanız:D Birde Zincir Arasına Sıkın 4 Tur Yoksa Çok Pislik Topluyor.

Würth Balata ve Genel Temizlik Spreyi + Wurth Hhs 2000 Zincir Yağı
yada
Würth Balata ve Genel Temizlik Spreyi + WD40

Hepsiburadada hepsi var :)

Bir arkadaşımdan Finish line marka yağı deneme amaçlı aldım 1 aydır ne zincirim ne de rublem renk değiştirdi ikiside hala krom rengi parlaklığında.

Peki arkadaslar yaglamayi nasil yapacagiz? Ne kadar surecegiz?

Zincir de her baklaya yarım damla diyebiliriz. Falz yağa boğmaya gerek yok, yoksa kadro ya janta dağılır yağ ve ayrıca çok fazla toz toplayarak zincirin katranlaşmasına sebep olur.

@can akıncılar

pm'den yanıtladım hocam hatta ben aynı markanın zincir temizleyicisini de gördüm orda onu da sip. ettim umarım ikisi de umduğum gibi çıkar :)

Arkadaslar Zefal Wet Lube kendim kullandigim yagdir. Oneririm

Bisiklet zincir yağlama ve diğer aksamı korumada Nanoprotech üstüne bişey tanımam. Tavsiye ederim arkadaşlar.

Hangi markayı önerirsiniz peki? Reklam olmasın diyen pm'den mesaj atabilir... Salcano Imsonia 292 model için kaliteli zincir yağı ve yağ sökücü gaz yağı arıyorum...

Arkadaslar oncelikle herkese merhaba bu benim ilk mesaji herkese saglikli kazasiz surusler dilerim.Bir sorum olacak gecen bisikletciden yag almak istedim tabii daha acemi olunca soruyorum hangisi iyi falan diye ipone diye sprey bi yag midir tukalmidir nedir oyle bi yag verdi neyse eve geldim satarkende bu beyaz bi tabaka yapar kir mir tutmaz dedi (fotonun uzetinde goreceginiz gibi 25 tl gibi fahis bi fiyata aldim )wurthCAM00098.jpg ile zincir nasil temizlenir arastirdim uyguladim zincir,arka vites dislileri gicir gicir oldu sonra bu ne idugu belirsiz yagi sprey seklinde sıkarak uyguladım ve bi muddet bindim fakat oyle bi tabaka oldu ki bal mumu gibi zincir zor donuyor ve surus son derece konforsuz bi sekilde bu yagmidir bal mumudur teflon tabakamidir neyse hertarafa bulasan bu garibetten kurtulmam lazim ne yapmaliyim ilginize simdiden tesekkurler

Tam 2 saat ugrastim 1 tane wurth yag cozucu ve kuvette sicak suyla dis fircasi ile bitirdim kar gibi oldu bide hnm dir dir yapmasin diye kuvetide temizlemesi cabasi :)simdi antalya yollarina uygun dry lube zefal bulacam daha da bisikletcinin her dedigini hemen arastirmadan almayacam CAM00095.jpg CAM00094.jpg

Würth'ün kuru zincir yağını önermem kullandım zincir kupkuru gacır gucur seslerde cabası bugün temizleyip ince yağla yağlıycam.

• Beğen
Tepkiler: kskkaan
Yok zati wurthun genel temizleme spreyi ile temizledim bende bundan sonra normal bisiklet icin uretilmis yaglardan baska kullanmam ders olduCAM00097.jpg

• Beğen
Tepkiler: smhkvs
Würth iyidir arkadaşlar önce temizleyin sonra yağlayın temizliği hhs clean, balata ve genel temizleyici ile yapabilirsiniz yağlamayıda hhs drylube yada hhs 2000 ile yapabilirsiniz ama buradaki püf nokta zincirin içini yani alttan yağlamak ve drylube ile yağlıyorsanız zincirin tamamını yağlamanız çünkü drylube kuru yağlayıcıdır hhs 2000 ise bulaşır diğer bakla ve dişlilere o yüzden tamamını yağlamanız gerekmez ama daha çabuk akar ve sıçrama yapar.

Yag olarak Würth ultra 2040 ürünü kullanabilirsiniz. Diger ürün gibi degil kullanim amaclarinda ozellikle bisiklet olarak yazılı.

Yanliz Würth de şöyle bir durum var hhs yüksek mukavemetli yağları kullanmadan önce hhs clean ürünü kullanmak gerekiyor.
Clen temizligi yaptiginda bıraktığı sivi daha sonraki Würth yağı icin bir sıvı birakiyor yag ile buluştuğunda daha saglikli olduğunu duymuştum.

Ne yazık ki piyasadaki bütün spreyler rezalet. Solvent, silikon bazlı hepsi uçucu malzemeler hep. Sıkıyorsun yağsızlık problemini alsın diye uçucu oldukları için yağıda alıp götürüyorlar. Nanoprotech marka bir ürün kullanıyorum bisiklet ve motosikletler için olanı var Velespit'in mağazından almıştım adam öve öve bitiremedi övdüğü kadar da varmış sürekli yüzeyde, ne bir aşınma var ne çamur toz tutuyor, bisikleti yıkayıp öylece bırakıyorum ayrıca ıslak yüzeye de direk uygulanıyor hiç bir kurutma felan yapmadan. Teknolojisi diğerlerinden tamamen farklı. Würth, Wd-40 felan hepsi aynı rengin laciverti. Minimum bir sene gidiyor dedi adam tek kullanımda ürün sıktığım günkü gibi yüzeyde. İnternette kendi sayfasında da satılıyor denemek isteyen arkadaşlara benden tavsiye pişman asla olmazsınız ! nanoprotech.com.tr resmi sayfası bir göz atın özelliklerini okuyun derim. Bol sürüşlü günler arkadaşlar!

@kskkaan motosiklet için o hocam bisiklet için uygun olacağını sanmam

@QEXEC umarım bu alışkanlığına devam etmiyosundur. wd40 zincir yağlaması için hiç ama hiç uygun değil

Geri