Scudo Sports

Zincir Yağı kafa karışıklığı.

zefal pro wet kullanıyorum yaşadığım yerdeki rüzgarlar sebebiyle yazın bile bisiklete yağmur suyu gelebiliyor o yüzden memnunum.

Scudo
Uygun zincir yağı ararken malum yapay zekalara başvurdum.Chat gpt şu faktörler sebebi ile :
  • ALMUMU BAZLIDIR → TOZU MİNİMUM SEVİYEDE TUTAR. KURU KALIR.
  • SU BAZLI FORMÜL → NEMLİ HAVADA AKMAZ, YAPIŞKANLAŞMAZ.
  • UZUN MESAFEYE UYGUN → 100 KM VE ÜZERİ SÜRÜŞLERDE STABİL KALIR.
  • ZİNCİRİ TEMİZ TUTAR → KİR, ÇAMUR, TOZ YAPIŞMAZ. DAHA AZ TEMİZLİK GEREKTİRİR.
  • ÇEVRE DOSTU → BİYOLOJİK OLARAK PARÇALANABİLİR.

bu yağı önerdi (link) . kullanan var mıdır ?
Önerim : (link) & (link)👌

• Beğen
Tepkiler: Erto 1907
Uygun zincir yağı ararken malum yapay zekalara başvurdum.Chat gpt şu faktörler sebebi ile :
  • ALMUMU BAZLIDIR → TOZU MİNİMUM SEVİYEDE TUTAR. KURU KALIR.
  • SU BAZLI FORMÜL → NEMLİ HAVADA AKMAZ, YAPIŞKANLAŞMAZ.
  • UZUN MESAFEYE UYGUN → 100 KM VE ÜZERİ SÜRÜŞLERDE STABİL KALIR.
  • ZİNCİRİ TEMİZ TUTAR → KİR, ÇAMUR, TOZ YAPIŞMAZ. DAHA AZ TEMİZLİK GEREKTİRİR.
  • ÇEVRE DOSTU → BİYOLOJİK OLARAK PARÇALANABİLİR.

bu yağı önerdi (link) . kullanan var mıdır ?
Ben xcp kullanıyorum yol bisikletinde çok iyi gidiyor bı araştırın derim

• Beğen
Tepkiler: Erto 1907
Motor yağı kullanıyorum 😅 zaten her ay hatta bazen 3 haftada bir temizleyip yeniliyorum ucuz olduğu için koymuyor da

Makine yağı kullanıyorum, kir toplaması dışında sorun yok. Profesyonel veya ileri seviye değilseniz veya takıntınız yoksa işinizi görür.

• Beğen
Tepkiler: Kadir Eskici
Geçen aylarda decathlon dan sprey zincir yağı sipariş verdim. Bisikleti temizlemekten bisiklete binemiyorum, zincir her kararıyor hem de çok fazla pislik topluyor.

Herhangi bir yağ tavsiyesi olan var mı? Özellikle zincir kararması sevmediğim bir olay, bisiklete pantolonla binemiyorum çünkü her tarafa bulaşıyor.

Geçen aylarda decathlon dan sprey zincir yağı sipariş verdim. Bisikleti temizlemekten bisiklete binemiyorum, zincir her kararıyor hem de çok fazla pislik topluyor.

Herhangi bir yağ tavsiyesi olan var mı? Özellikle zincir kararması sevmediğim bir olay, bisiklete pantolonla binemiyorum çünkü her tarafa bulaşıyor.
Öncesinde temizliği çok iyi yapmazsan en kaliteli yağı alsan bile hemen kararacak o zincir. Zincirin çıkarılıp mazota ya da gazyağında bekletilerek yapılan bu tarz temizlik sonrası zincir gerçekten temizleniyor ve sonrasında geç kirleniyor.

1751868513678.png
Zincirin kararmamasını ve kolay temizlenmesini istiyorsan tercih edebilirsin. Dezavantajı 250-300 km de bir yağı yenilemen gerekiyor.

• Beğen
Tepkiler: Eduardo Bianchi
Tane tane her bir baklaya bir damla yağ kullanırım hep. Ama sonuç olarak hep çok fazla yağ kalıyor zincirde. Sonrasında bezle temizlesem de herhangi bir bisikletçiye gittiğimde hep çok fazla yağ kullanmışsın diyorlar. Kendileri sürerken hep yağdanlığı zincire yakın tutup pedal çevirirken akıtıyorlar. Hangi yöntem doğru?

Tane tane her bir baklaya bir damla yağ kullanırım hep. Ama sonuç olarak hep çok fazla yağ kalıyor zincirde. Sonrasında bezle temizlesem de herhangi bir bisikletçiye gittiğimde hep çok fazla yağ kullanmışsın diyorlar. Kendileri sürerken hep yağdanlığı zincire yakın tutup pedal çevirirken akıtıyorlar. Hangi yöntem doğru?
seninki doğru bisikletciler çok az koyuyor. Ben yağladıktan sonra 1gece bekletip sabah fazlasını alıp sürüşe çıkıyorum

• Beğen
Tepkiler: -Deniz-
Öncesinde temizliği çok iyi yapmazsan en kaliteli yağı alsan bile hemen kararacak o zincir. Zincirin çıkarılıp mazota ya da gazyağında bekletilerek yapılan bu tarz temizlik sonrası zincir gerçekten temizleniyor ve sonrasında geç kirleniyor.
Yani yağdan ziyade başka bir șeyi mi kaçırıyorum? bir de böyle deneyeyim o zaman, teşekkür ederim.
328497 dosyayı görüntüle
Zincirin kararmamasını ve kolay temizlenmesini istiyorsan tercih edebilirsin. Dezavantajı 250-300 km de bir yağı yenilemen gerekiyor.
Teşekkürler hocam, 250 - 300 kilometre biraz az fakat muhtemelen zincirin temiz kalmasına değecektir.

• Beğen
Tepkiler: Kadir Eskici
Çook memnunum zincir ve rublem pırıl pırıl kalıyor.
1752584853006.png

Geri