casadaras01
Üye
- Tepki
- 6
- İsim
- Furkan Ç.
- Başlangıç
- 2006—07
- Bisiklet
- Diğer
Akışkanlığına pek takılmayın. Eğer zincirin üzerindeki eski yağı temizlemeden direkt yağlarsanız pek iyi tutunmaması normal dışına. Kaldı ki her baklaya bir damla damlatıp biraz bekledikten sonra dış kısımlarındaki fazlalığı bezle silmek gerekiyor. Dış kısımda yağ kalırsa çok fena kir toplar. Önemli olan baklaların iç kısmı. Dış kısmında yağ varken pedalı hızlı çevirmeyin yağın oturması için.200 km yi hazır tamamlamışken bir yağlama yapayım dedim. Şu görseldeki yağı kullandım. Kullanmaz olaydım, ben hayatım boyunca bu kadar akışkan bu kadar sağa sola dökülen başka bişey daha görmedim. Hafif basmayla bile bildiğin şapır şupur su gibi akıyor, komple lastiğe geldi. Lastiği şimdi bunun yüzünden nasıl temizlerim onu düşünüyorum.
326987 dosyayı görüntüle
Eğer uğraşırım derseniz yağ temizlemekten vs daha kolay ama ilk adım biraz masraflı normal yağa göre.250 km sonrası ekleme:
Toplam 3 sürüşte 250 km civarı sürüş yaptım sadece (link) ile. PTFE yada Grafen vs olmadan. Yanına da (link)'den aldım aynı satıcıdan. Hiç bir sorun yaşamadım. 250 km sonunda ses yada akıcılıkta da bir sorun yoktu ama riske atmamak için yeniden mumladım. Eski sisteme göre vites geçişleri daha iyi ve daha sessiz AMA ruble ve zincir değiştirdiğim için bunun ne kadar mumdan ne kadarı yeni malzemelerden bilemiyorum. Kısacası "yağ" kullanmaktan kurtulduğum için sevindim. Tereddütte olanlara tavsiye ederim. Ptfe yada Grafen olmadan da işe yarıyor.
YBN s11 s2 zincirden de oldukça memnun kaldım. Dönüşümlü kullanmak için hg-701 aldım bakalım hissiyatta bir değişiklik olacak mı.
54 kadro bisiklette, 41 cm "chain stay" yani göbekler arası mesafe ve 52-36 ayna kol, 11-30 ruble için 108 bakla oldu. Yani 116 bakla zincir yeter mi diye düşünenler için referans olabilir.
neden sprey olanını aldın ki, bunun damla damla uygulyabildiğin var, onunla her baklaya bir damla koyup kurumaya bırakman sonra da bir bezle fazlasını alman lazım. Tabi tüm bunlardan önce temizleyip zinciri kurutmalısın.200 km yi hazır tamamlamışken bir yağlama yapayım dedim. Şu görseldeki yağı kullandım. Kullanmaz olaydım, ben hayatım boyunca bu kadar akışkan bu kadar sağa sola dökülen başka bişey daha görmedim. Hafif basmayla bile bildiğin şapır şupur su gibi akıyor, komple lastiğe geldi. Lastiği şimdi bunun yüzünden nasıl temizlerim onu düşünüyorum.
326987 dosyayı görüntüle
Normalde benim bildigim würth tarzi spreyler yapisiyordu da ondan aldimneden sprey olanını aldın ki, bunun damla damla uygulyabildiğin var, onunla her baklaya bir damla koyup kurumaya bırakman sonra da bir bezle fazlasını alman lazım. Tabi tüm bunlardan önce temizleyip zinciri kurutmalısın.
sanırım o şekilde uygulaman için zinciri sökmen gerekNormalde benim bildigim würth tarzi spreyler yapisiyordu da ondan aldim
Normalde motorda arka tekerleği sehpayla havaya kaldırır 1. vites rölantide zincir r dönerken yağı sıkardık. Bisiklette de aynısı olması gerekiyordu.sanırım o şekilde uygulaman için zinciri sökmen gerek
Arkadaşlar motor yağı zincire sürsem olur mu? 327003 dosyayı görüntüle
İçten yanmalı motor yağlarından verim almak için yüksek çalışma sıcaklığı gerekiyor biraz daha. Yapısı gereği düşük sıcaklıklarda (yani açık hava) yağladığınız yüzeyde bir yağ filmi oluşturacak tutunmayı sağlamayacaktır, haliyle kirin pisliğin ince dip köşe bucak yerlere girmesine katkı sağlayacaktır diye düşünüyorum. Çok hızlı bir şekilde de zincirden uzaklaşıp yağsız kalmasına da sebebiyet verebilir. Ne kadar ince bi yağ gibi görünse ve ne kadar zincirin üstünde varlığını sürdürüyormuş gibi görünse de nüfuz etmesini istediğimiz boşluklara da girmesi pek mümkün olmayacaktır diye düşünmekteyim.Arkadaşlar motor yağı zincire sürsem olur mu? 327003 dosyayı görüntüle
Hocam 10w-40 bayağı ince kalır zincire, diferansiyel şanzıman yağlarının 90w olduğunu düşünürsek.Merhaba, motor yağı (özellikle resmini paylaştığınız gibi kalın ) yapısı itibariyle kapalı sistemlerde çalışmak için tasarlandığından bisiklet veya motor zinciri için çokta uygun değil. Çok extrem bir durumda yani uzun bir turda aşırı kirlenme veya yağsız kalma durumdan günü kurtarmak için eser bir miktarda uygulanabilir ama düzenli ve rutin kullanım için uygun olmaz. Aşırı toz tutar ve faydadan çok zarar verir diye
Shimano'dan sonra ben şimdi motul dry denedim. Daha bisikleti sürmedim ama aşırı sıvı halde. Yerlere falan damladı zincire damlatırken. Arada beyaz beyaz gelen damlalar da oldu. Bakalım sürüşte nasıl etkisi olacak. Paylaşırım.Önceden bisikletçiden almış olduğum sprey zincir yağı kullanıyordum çok memnundum fakat sprey üzerinden markası silinmiş siyah bir ambalajı vardı bisikletçide hatırlayamadı (shimano yada muc off değil). Önerebileceğiniz bir zincir yağı var mı? Biraz bakındım internette ama 100ml yağ 1000 lira olmuş zeytin yağı gibi. Aslında en temizi wax gibi duruyor ama onun biraz zamanı var.
(link)Önceden bisikletçiden almış olduğum sprey zincir yağı kullanıyordum çok memnundum fakat sprey üzerinden markası silinmiş siyah bir ambalajı vardı bisikletçide hatırlayamadı (shimano yada muc off değil). Önerebileceğiniz bir zincir yağı var mı? Biraz bakındım internette ama 100ml yağ 1000 lira olmuş zeytin yağı gibi. Aslında en temizi wax gibi duruyor ama onun biraz zamanı var.
Ben xcp marka bisiklet zincir yağı kullanıyorum. Kıvamı zeytinyağı gibi akışkan, ama zincire güzel tutunuyor güzel ıslatıyor.Önceden bisikletçiden almış olduğum sprey zincir yağı kullanıyordum çok memnundum fakat sprey üzerinden markası silinmiş siyah bir ambalajı vardı bisikletçide hatırlayamadı (shimano yada muc off değil). Önerebileceğiniz bir zincir yağı var mı? Biraz bakındım internette ama 100ml yağ 1000 lira olmuş zeytin yağı gibi. Aslında en temizi wax gibi duruyor ama onun biraz zamanı var.
mucoff dry lube öneren çok ben Shimano kullanıyorum çok çabuk toz toplayıp kararıyor, mucoff ceramic şube kullanmıştım o çok iyi ama sanırım biraz pahalı😁 Sizin öneriniz var mıdır