Scudo Sports

Zincir ve Ruble tercihi

İlyas Demirtaş

Aktif Üye
Tepki
42
Bisiklet
Merida
Merhabalar,

Bisikletimin zincirini degistirmem gerekiyor beraberinde arka rubleyi de degistirmem gerekiyor. Bazi teknik yardimlariniza ihtiyacim var. Bisikletciye degistirtmek istemiyorum cunku bisikletin tum detaylarini ogrenmek istiyorum. :)

Bisikletim CROSSWAY 40-V. 2013 model.
Ruble modeli: Shimano CS-HG31-8 11-32
Zincir Modeli: KMC Z51 8s

Zincir ve Rublenin ayni modellerinden almak istiyorum cunku 4 yilda en az 10.000 km yol yaptim ne bir zincir atmasi nede vites gecisinde sorun yasadim. Ama ayni zinciri internette bulamadim. Sadece bu sitede bulabildim ama bu sitede pek guven vermedi. (link)

Bunun yerine Shimano'nun bu modelini alayim diyorum (link) ama ruble ile tam bir uyum saglar mi bilemedim.

Ozetle bu ruble ile:
(link)

Bu zincir uyum sorunu cikartir mi?
(link)

Ayrica ruble degisimi icin
(link) bu alet sart mi?

Bu alet takiminin icerisinde Ruble degisimi icin gerekli olan alet var mi anlayamadim?
(link)
Simdiden herkese tesekkur ederim.

Scudo
6 7 8 li.uygun zincir işini görür bu zincirlerin norrow yabi dar olan modelini almanı tavsiye ederim kmc de var. O aparati sende yapabilirsin sonucta bisikletten zincir sokeceksin onunla yapilir hazir elin degmisken zincirine powerlink missing link ne dersen ondan tak derim tenizlemede ve montajda kolaylik oluyor. genellikle zincir 9 ve sonrasinda vaya inceliyor 6 7 8 li icin satilan zincir ayni gibi.

Hocam kullandığın ruble shimano Altus bildiğim kadarıyla, zaten rubleler ağır tırmanış yapmadığın sürece kolay kolay bitmezler. Herhangi bir shimano 6-7-8 vites uyumlu zincir ve 8'li kaset dişlisi bulup değiştirirsen seni bir 4 yıl daha rahat götürür.

@alperr125

Bu narrow olayinin avantagi nedir? Su anda bisikletin uzerinde takili olan KMC'de de narrow takili sanirim Shimano'da narrow olanindan bulamadim.

@BisikletKolikK

Evet Shimano Altus serisi.

Cevaplar icin tesekkurler.

Pardon.

Linkini verdigim Shimano zincirinin uzerinde de narrow yaziyormus :)

IMG_0614.JPG IMG_0614.JPG IMG_0615.JPG IMG_0622.JPG Arkadaslar bisikletimi uzun suredir kullaniyorum rublem fotograflardaki gibi degismesi gerekiyor mu

Geri