Scudo Sports

Zincir temizleme tarifleri

@ERDİNÇ DURAN 10 numara yağdan dolayı bisikletimiz yanmasın :ssrtcbya:
haberlerde otobüsler bu yağ yüzünden yanıyomuş :uzgnm:

• Beğen
Tepkiler: poet ve Hayrettin
Scudo
@sinobjk Açıkçası mazotu kokusundan dolayı tercih etmedim ama denemek lazım...

Bir milyoncudan fis fis aliyorum mazot koyuyorum, fisfisliyorum pedali cevirerek. Sonra yarim saat yagin akmasini bekliyorum daha sonrasinda ise kovayla su dokuyorum

@Sinan Sahinoglu Mazotu fıs fısla sıkarken mutlaka maske kullanmanızı öneririm...muhtemelen bu işlemi çok sık yapmıyorsunuzdur ancak önlem almakta yarar var...

Bez, eski boya kovasi, eski dis veya lavabo fircasi, turmepa agir yag cozucu, sicak su!

Powerlink sokulur zincir bezle kabaca silinir, kovaya konulur kaynar su dokulur
Rubleye gecilir, bezle kabasi alinir, turmepa agir yag cozucu fis fislanir
Kovaya donulur fircaya bir parca bulasik deterjani surulur (yag cozme ozelliklidir bulasik deterjanlari), zincir fircalanir bezle tekrar silinir. Uzerine turmepa agir yag cozucu fis fislanir
Ruble fircalanir, aralarina serit pamuklu ip tarzi bir seyle girilir ve kirler siyrilir, suyla yikanir, kalan capaklar bezle temizlenir
Vites aktarici ve becaktaki pulley ler guzelce silinir.
Zincir yag cozucu etkisindeyken fircalanir, sicak suya sokulur ve bezle silinir.

Hersey yerine takilir, dikis makinesi yagi veya varsa sprey zincir yagi ile yaglanir...

@oktayakgoz

sizin dediğiniz yöntemin mantığı yağın viskoziyesini arttırarak zincirden akmasını sağlamak.Ama kirlerin çıkacağının garantisi yok. yağ çözlerin işi bu zaten.. Dediğiniz yöntemde suyun içine yağ çöz dökebilirsiniz de :)
@sinobjk
benzin mazota göre yaklaşık 1 TL daha pahalı. Daha uçucu ve daha parlayıcı.. İşlem kolaylığı açısından mazot daha iyi gözüküyor

En iyisi pril ve bulaşık süngeri. :)

Geçenlerde Marmara Forum Decathlon mağazasına gittim. Zincir temizliği için balata temizleyici sprey ve zincir yağı sordum. Fiyatları pahalı gelince alt katındaki Bauhaus mağazasından şu iki ürünü aldım. Sonrasında soldakini zincir ve rubleye sıkarak zincir temizliği yaptım. Sağdakiyle de zinciri yağladım. Ancak sadece zinciri yağlamak ve biraz da rubleyeIMG_20150624_172614.jpg sıkmak yeterli, ben biraz fazla sıktıĝımdan yağ fazla geldi. Bu işin toplam maliyeti 30 TL. Yağ 5-6 defa, temizleyici 2-3 defa kullanılabilir.

10 liralik balata spreyi + Zefal Zincir Yagi = 35 TL, balata spreyi hizli bitiyor fakat Zefal'in yagini bayagi uzun sure kullanabiliyorum.

sulandırılmış çamaşır suyuna yatırıyorum suyun rengi iyice kirlenince çıkarıp pril ve fırça ile temizliyorum normal makine yağı ile yağlıyorum

gaz yağını fazla sert olmayan boya fırçasıyla sürüceksiniz. sonra bezle kurulayıp yağlıcaksınız

Bugün Eminönü'ndeydim. Kimyacılar gaz yağını sordum litresine 10TL dediler.

Bu arada wurth yağını nerede bulabilirim? Koçtaş'ta, Metro'da ya da Bauhouse'da bulabilir miyim?

@Kürşat Altunay gaz yağı her yerde bulunmaz. biraz pahalıdır. würth yağıda motosiklet mağazalarında bulabilirsiniz ekipman dışında bu tür şeyler bulunuyor hemen hepsinde

Geri