Scudo Sports

Zincir temizleme tarifleri

@Taxonera Shimanonun yağ sökücü spray i var çok kullanışlı ancak buda bir maliyet, sabunlu suyu kurutma dert edilecek bir şey değil.
Öncesi zinciri bez ile tamizleyerek kabasının alınması önemli sonrasıda aparatın içerisine sabunlu suyu koyup temizleme işlemine başlıyoruz, bu işlemi aparatın içerisinden çıkan suyun rengine göre tekrarlıyoruz.
Sonrasında ise bez ile kurulamak yeterli oluyor bir kaç gün bekletmeden bu işlem sonrasında zinciri yağlarsanız pas problemi de yaşamazsınız.
Tecrübeye tabi;)

@Anıl Erdoğan Kesinlikle haklısınız biz hala yol ortasında halı yıkıyoruz bol köpüklü...

Scudo
Önce zinciri yağlıyorum biraz fazla fazla, 5 dakika bekliyorum. sonra elime bezi alarak zinciri siliyorum, en son kararında bir yağ ile zinciri bırakıyorum

Bisikletin zıncırını temızlemek ıcın balata folkrıft spreyı kullanabılır mıyız deneyen varmı. Bugun arabanın balatalarına sıkarken uzerını okudum ağır yag kır vb temızlemek ıcın kullanılır yazmışlar

Wurth marka valata spreyı
@Taxonera Shimanonun yağ sökücü spray i var çok kullanışlı ancak buda bir maliyet, sabunlu suyu kurutma dert edilecek bir şey değil.
Öncesi zinciri bez ile tamizleyerek kabasının alınması önemli sonrasıda aparatın içerisine sabunlu suyu koyup temizleme işlemine başlıyoruz, bu işlemi aparatın içerisinden çıkan suyun rengine göre tekrarlıyoruz.
Sonrasında ise bez ile kurulamak yeterli oluyor bir kaç gün bekletmeden bu işlem sonrasında zinciri yağlarsanız pas problemi de yaşamazsınız.
Tecrübeye tabi;)

@Anıl Erdoğan Kesinlikle haklısınız biz hala yol ortasında halı yıkıyoruz bol köpüklü...
Balata spreyıde olur mu

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: haldun989
Olur balata spreyi çok iyi iş görür. Ama ruble içine sıkmamaya özen gösterin. Ruble içindeki yağ çok önemlidir.

• Beğen
Tepkiler: haldun989
Olur balata spreyi çok iyi iş görür. Ama ruble içine sıkmamaya özen gösterin. Ruble içindeki yağ çok önemlidir.
Ruble dişlileri temızlemeyeyım mı yoksa dıkkat mı edeyım temizlerken tam anlamadım?

• Beğen
Tepkiler: Şeffaf
Ruble dişlileri temızlemeyeyım mı yoksa dıkkat mı edeyım temizlerken tam anlamadım?
Ruble dişlilerini temizleyebilirsin elbette. Hatta gereklidir mutlaka yapılmalıdır. Sık sık değil ama. Bu işin püf noktası rublenin tam ortasında kalan göbeğin içine o spreyi sıkmamaya özen gösterin. Göbek içinde yağla kaplı bilyeler vardır ve o yağ sökülürse eğer zahmetli bir iştir yeniden sökmek, yağlamak, takmak. Bunu bazı bisikletçiler yapmak istemez. Yapmaz yani bırak istememeyi.

• Beğen
Tepkiler: osmancan71
Ruble dişlilerini temizleyebilirsin elbette. Hatta gereklidir mutlaka yapılmalıdır. Sık sık değil ama. Bu işin püf noktası rublenin tam ortasında kalan göbeğin içine o spreyi sıkmamaya özen gösterin. Göbek içinde yağla kaplı bilyeler vardır ve o yağ sökülürse eğer zahmetli bir iştir yeniden sökmek, yağlamak, takmak. Bunu bazı bisikletçiler yapmak istemez. Yapmaz yani bırak istememeyi.
Ruleyı zahmet edıp bezle sıleyım o zaman :) zıncıre gore daha kolay gozukuyor ztn orası

• Beğen
Tepkiler: Şeffaf
Tuvalet fırçası çok iyi bir ruble temizleyicidir.
Bundan daha azıyla yetinmek isterseniz o zaman da diş fırçası.
Gecenlerde banyoda yıkadım bisikleti ruble yağına zarar vermemıstır heralde ? O araya tazyıklı sekılde tutmadım çünkü

@osmancan71 spreyi güzel bir beze sıkıp ruble aralarına sıkıştırın sonra da sağa sola hareket ettirin.

• Beğen
Tepkiler: osmancan71
Şundan aldım. Faydalı olacağını düşünüyorum. Ama hala kullanamadım. Kışın çok üşeniyorum bisikleti temizlemeye. Çok önceden mazot ile temizliyordum. Sonra zahmetli oluyor diye, çok derinlere girmeden VD40 ile temizledim bi kere, oldukça memnun kaldım, onla devam ettim. VD40'ı sıkıyorum temizlenecek yere, kahve içiyorum, inatçı yerleri fırçalıyorum ve su ile duruluyorum. Sonra kadro vs temizliği köpüklü su ile. Sonra durulama. Yeterli gibi bence.

1576577146536.png

Sonra yağlama kısmı geliyor. Ama yağ konusunda bi ayar tutturamadım. Uçuk bütçeli olmayan bir yağ önerisi olan varsa dinlemeye hazırım.

shimanonun zefal var 40-50 tl ortalama ile

• Beğen
Tepkiler: BayCicik
Biz bunları anlattık. Bunları ütüyle anlattık, oklavayla anlattık, sobayla anlattık, kerpetenle anlattık...

Içinde fırçaları olan sıvı hazneli basit ve ucuz bir zincir temizleme aparatı (bendeki örnek: (link)

+

GAZYAĞI

+

Tazyikli suyla durulama

+

Havlu ile kurulama

aslında güç bakımından en verimli zincir yağsız, kuru zincir. zinciri, mekanik elemanlarının (iç baklaların dış tarafı, dış baklalarının iç tarafı ve pimin baklalara değen yüzeyleri) havayla temasını keserek, korozyonu ve bundan dolayı oluşacak büyük sürtünme kuvvetlerini, dolayısıyla güç kaybını engellemek için yağlıyoruz. ama yağ bıçaksırtı bir konu. korozyonu engelleyecez derken yağa yapışan kir pas toz da zincirin sürtünmeli çalışmasına ve bakla deliklerinin bollaşıp ömrünün kısalmasına sebep oluyor.

vitesli bisikletim için 2 zinciri dönüşümlü olarak kullanıyorum. 2 si de powerlinkli. biri bisiklete takılıyken diğeri temiz mazot içinde bekliyor. her pazar günü bisikletin üstündekini çıkarıp mazota koyuyorum ve diğerini takıyorum. ama yağmurlu havada çıkmışsam eve gelince hemen çıkarıp iyice kurulayıp mazota koyuyorum.

WD40 iyidir güzeldir ama girişken bir yağdır, emilmeye meyillidir. Yapısı da, yüksek kaliteli ve metal olmayan parçaları deforme etme özelliklidir. Özellikle plastik kısımlar ile contaları bozar.

@BayCicik Würth'ün HHS 2000 yağını kullanabilirsin, uygun fiyatlı ve iş görür, dayanıklı bir yağ. Yine de tavsiyem, bisiklet için özel olan bir yağ ile 300km'de bir yağlıyorsanız, bununla 150km'de bir yağlarsınız.

Şundan aldım. Faydalı olacağını düşünüyorum. Ama hala kullanamadım. Kışın çok üşeniyorum bisikleti temizlemeye. Çok önceden mazot ile temizliyordum. Sonra zahmetli oluyor diye, çok derinlere girmeden VD40 ile temizledim bi kere, oldukça memnun kaldım, onla devam ettim. VD40'ı sıkıyorum temizlenecek yere, kahve içiyorum, inatçı yerleri fırçalıyorum ve su ile duruluyorum. Sonra kadro vs temizliği köpüklü su ile. Sonra durulama. Yeterli gibi bence.

216836 dosyayı görüntüle

Sonra yağlama kısmı geliyor. Ama yağ konusunda bi ayar tutturamadım. Uçuk bütçeli olmayan bir yağ önerisi olan varsa dinlemeye hazırım.
Motosiklet için o boşa para harcadın bana sorarsan.

Geri