Akıtıyorsa fırça ile temizlemekten farkı kalmıyor o zaman. Ortalığı bastırmadan temizlemek için bakmıştım da.XLC markasının benzer bir aparatını kullanıyorum işe yarıyor. Haznesine temizleme sıvısını koyuyorsunuz, mazot, gazyağı ... ne isterseniz. Sonra zinciri içindeki yuvaya yerleştirip çeviriyorsunuz. Fırça telleri zincirin her yerine girip çıkıyor, bence yeteri kadar temizleniyor. Eksi tarafı ise kenarındaki boşluktan sıvı dışarı akabilir. Hep düz tutmanız lazım, banyoda, balkonda ev içinde yapıyorsanız dikkatli olun.
Aynen öyle yapıyorum ama baklaların içi temizleniyor mudur? içimde bir şüphe kalıyor hep.bence böyle aparatlara hiç gerek yok al bi diş fırçası mazot gazyağı vs. ile bi güzel temizle sonra suyla bütün kirleri akıt temiz bi bezle kurula cıncık gibi olur
Düz tutarsanız akıtmıyor, belli bir eğimi geçerse akar, el alışkanlığı biraz. Başta olmuştu, şimdi artık olmuyor bende. Diş fırçası da benzer işi görüyor. Zinciri söküp bu işleri yapmayı tercih edenler de var. Takdir sizin.Akıtıyorsa fırça ile temizlemekten farkı kalmıyor o zaman. Ortalığı bastırmadan temizlemek için bakmıştım da.

Çok iyi iş çıkarmış. Şimdilik tırnak temizleme fırçası alacağım diş fırçası çok küçük kalıyor ilerleyen zamanlarda diğer zımbırtıyı alabilirim sağolun.Muc off versiyonunu kullanıyorum işe yarıyor. Eğer zincir çok kirli ise önce kabasini sünger ile alip daha sonra cihazı kullanmak daha faydalı.
Diş fırçası bunun alternatifi değil. Diş fırçası ile 2 saatte yapilacak işi cihazla 2-3 dakikada yapabiliyorsunuz.
Bu cihaza alternatif olarak tırnak fırçaları var bunun gibi, 2 tanesi ile zinciri araya alabilirsiniz, verimli temizliyor.
270111 dosyayı görüntüle
Temizlik öncesi ve sonrası için şöyle bir örnek bırakayım.
270112 dosyayı görüntüle
Aynen oldukça pratik ilerde alacağım bakalım.Bende XLC nin benzer urununu kullaniyorum. Akitmasi cok dert degil. Firca vb. ile yapilan temizlikte heryere ve bisikletun diger aksamina yagli kirli su damlalari sicriyor. Daha derli toplu ve hizli yapmanizi sagliyor bu tip aletler.
Aman aman zinciri söküp takması ayrı bir dert zaten. Güzel cihaz ilerde almayı düşünüyorum.Düz tutarsanız akıtmıyor, belli bir eğimi geçerse akar, el alışkanlığı biraz. Başta olmuştu, şimdi artık olmuyor bende. Diş fırçası da benzer işi görüyor. Zinciri söküp bu işleri yapmayı tercih edenler de var. Takdir sizin.
cıncık iyiymiş hacı.bence böyle aparatlara hiç gerek yok al bi diş fırçası mazot gazyağı vs. ile bi güzel temizle sonra suyla bütün kirleri akıt temiz bi bezle kurula cıncık gibi olur