Scudo Sports

Zincir önerisi

Tuna Kalın

Aktif Üye
Tepki
37
Bisiklet
Cannondale
Merhaba;
Pazar günü bol çamurlu turda zincirim kırıldı. Sağ olsun arkadaşlar tamir ettiler. Ancak güven vermiyor. Çok kötü olmamak şartıyla ekonomik bir zincir önerebilir misiniz ?

• Beğen
Tepkiler: Çağlayan
Scudo
merhaba

iyi birşey almak istiyorsan Shimano..

Tekli zincir baklası ile tamir takma-sökme aleti al, boşuna zincire para verme bence.

KMC iyidir. 2 adet Shimano zinciri değiştirmek zorunda kaldığım sürüş süresini KMC'nin tek zinciri ile ya geçtim ya da geçmek üzereyim.

@enes savaş

İşini görür .

3 sene oldu kırılmadı .... :)

tabi bunlar bakımlara ve kullanıma bağlı etkenler....

Arkadaşlar zincir koptuğunda zincir baklası takmak için bir aparata ihtiyacımız var mıdır?

@Seyda Ünlü 1618231143949.png Şöyle bir alet kullanıyorlar genelde ama zorda kalınca bir şekilde takılıyor. Hafif tutturduktan sonra zincirin boşluğunu alıp sıkıca pedal çevirince tam oturuyor yerine.

• Beğen
Tepkiler: Seyda Ünlü
@Seyda Ünlü Takmak için penseye gerek olmuyor. Powerlinki zincire kabaca tutturduktan sonra sol elimle tekeri dönmeyecek şekilde tutarken sol ayağımla pedala basıyorum, zincirin üst tarafını iyice geriyorum pimler yerlerine oturuyor.

• Beğen
Tepkiler: Seyda Ünlü
Kmc alın kesinlikle.powerlinkli almaya dikkat edin ayakkabı ipi ile sokebilir eliniz ile takabilirsiniz.taktiktan sonra tam oturtmak için arka frene basıp pedala güç uygulayın oturduğunu göreceksiniz

Foruma yeni üye oldum. Şuan ayrı bir başlık açmama izin verilmiyor o yüzden sorunumu buraya yazıyorum. Yardımcı olursanız sevinirim. Pinarello marka yol bisikletim var. Arka jant ayarını yapacak bir bisikletçi bulamadım izmir'de. Jant ayar vidasının yalama olduğunu söylediler. Nasıl bir çözüm bulabilirim buna?

@BerkanP Zaten her kafasına esenin başlık açamadığı, bu sayede de derli toplu bir forum burası. Aslında bu soruyu da akort ile ilgili bir başlıkta sormalıydın ama ilk mesajın olduğu için mazur görelim bu seferlik.

Yalama olan şeyin adı "nipel". Kendisi bir vida değil, somun. O nipele bağlı olan teli, jet taşı ile kesip yeni tel takıp o kısmı tekrar akortlamak gerekiyor. Basit bir işlem.

@can_celik işlem basitse neden yapamıyor bisikletçiler anlamadım. Doruk parkur sundu hepsine gittim hepsi aynı şeyi söyledi. Kime nasıl yaptırıcam ben bunu o zaman?

@BerkanP Jant teli kesecek alet edevat bulunduran bir bisikletçi bulacaksın o zaman. Yeni tel takıp o bölgeyi akort yapacak. Bisikletin karbon mu?

@can_celik işlem basitse neden yapamıyor bisikletçiler anlamadım. Doruk parkur sundu hepsine gittim hepsi aynı şeyi söyledi. Kime nasıl yaptırıcam ben bunu o zaman?
Doruk bisiklette Mustafa abi var,orda ne jantlar tamir ettirdim ben,bu işte bir yanlış var,bahsettiğiniz işlem gayet basit bir olay,jant teli zor bulunan bir model ise siparişle getirtir orda taktırırdınız.Neden yapamadıklarinı sordunuz mu acaba.

@sahrana Tel kesemeyen bisikletçi... Karbon Pinarello'su olan ama "nipel" kelimesini duymamış bisiklet kullanıcısı... Forum hayatımda yeni bi soluk oldu açıkçası.

@can_celik bahsettiğiniz kelimeleri bilmek gibi bir zorunluluğum mu var? O kelimelerin anlamını bilmeyince bisiklet beni üstünden mi atıyor?
@sahrana doruk bisiklet onun anahtarı bende yok dedi. Parkur Vida yalama o yüzden olmuyor dedi. Sundu parkur yapamadıysa bizde yapamayız aynı aletler var bizde de dedi. Bende anlamadım bu olayı.

@can_celik bahsettiğiniz kelimeleri bilmek gibi bir zorunluluğum mu var? O kelimelerin anlamını bilmeyince bisiklet beni üstünden mi atıyor?
@sahrana doruk bisiklet onun anahtarı bende yok dedi. Parkur Vida yalama o yüzden olmuyor dedi. Sundu parkur yapamadıysa bizde yapamayız aynı aletler var bizde de dedi. Bende anlamadım bu olayı.
Enteresan bir olay,yalama olayını anladım hepimizin başına geliyor,yanlış anlama böyle basit bir olayı bu işin duayenleri olan bisikletçiler yapamadı dedinizde o biraz tuhafımıza gitti,jant fotoğrafı varmıydı acaba,usta arkadaşlar bakar şimdi,anlarız durumu

@sahrana bisiklet bu. Valla hocam ne yaşadıysam onu anlattım bende. Bana dedikleri bu. "Jant ayar vidası yalama o yüzden anahtar açmıyor." Olmadı başka bir bisikletciye götürcem ne yapıyım.

Dosyalar

• P00807-202653_2.jpg
    P00807-202653_2.jpg
    237,8 KB · Okunma: 80
  • Beğen
Tepkiler: Ali Eren
Geri