Scudo Sports

Zincir değişimi ve uyumu

oguz169

Forum Demirbaşı
Tepki
463
İsim
OGUZHAN
Başlangıç
1995—96
Bisiklet
Bisan
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Merhabalar. daha önce de bir konuya yazdim fakat bir cevap alamadim,konu açma ihtiyacı duydum.
Btwin tilt 120 katlanir bisikletimiz var. uzerindeki zincir (kmc) kırıldı, ben de tekrar ayni marka almak istemiyorum çünkü birkaç baklada daha çatlaklar olduğunu fark ettim, biraz kalitesiz olduğunu düşünüyorum.
bende daha kaliteli bir marka seçeyim dedim fakat hangi zincir uyumlu olur bilemiyorum. bisiklette arka ruble 6 vitesli aynakol tek çarklı. shimano hg40 zincir özelliklerinde 6 vitese uyumlu olduğunu gördüm fakat ön çark büyük olduğu için uyumlumudur değilmidir bilemedim. önerilerinize açığım teşekkürler.
bisiklet bu;
(link)

Scudo
KMC zincir iyidir. Nasıl ve ne şekil kırıldığını biliyor musunuz ?

@1911 baklalardan oringlerin girdigi yerlerde çatlaklar var kırılıp ayrılan yerde aynı kısım

Dosyalar

• 2019-08-27 07.48.37.jpg
    2019-08-27 07.48.37.jpg
    476,1 KB · Okunma: 56
@oguz169 bence Shimano hg40 zincire bakabilirsin kullanmadım ama kısa sürede kırılıcağını sanmıyorum fiyatı biraz pahalı ama sizi uzun km ler mutlu edebilir

@oguz169 resimden gördüğüm kadarıyla çatlak değil de derin çizik gibi görünüyor. Sanki darbe almış. Ama arkadaşın dediği gibi shimano yu bi dene istersen. Ama şunu söyleyeyim ben single speed bisikletimde KMC sen başka zincir kullanmadım. Çok memnundum. Ve şunu da ekleyeyim single speed zincirleri diğer vitesli zincirlere göre daha çok stres ve yük altınta çalışırlar.

@Bisiklet sever 93 teşekkürler. decathlonda bu bisikletin zinciri 50tl shimano hg40 da 55-60tl bandında internette satılıyor. bu yuzden shimano denemek istedim biraz da fiyat farki fazla degil.
@1911 resimlerde cok anlasilmiyor ama elime alıp oynattigimda catlakların bazilari arasi aciliyor bazilari yeni oluşmaya başlamış çizik gibi duruyor. süren kişi de 55kg (kardesim) baski veya yanlış kullanim olmadigi halde bu hale gelmesi korkuttu beni o yuzden bu markadan uzak durmak istedim

Merhabalar elimdeki iki bisikletde de 9lu grup set var ve ikiside yaklaşık 2k km'ye ulaştı yani zincirlerinin değişmesi gerekiyor. Sizce zincirde fakire kaçsam bir sorun çıkar mı?
(link)
Mesela bu zinciri iki bisiklete de taksam sorun olur mu( birisinde sora r3000 set var diğerinde Altus m370 rd var)

Merhabalar elimdeki iki bisikletde de 9lu grup set var ve ikiside yaklaşık 2k km'ye ulaştı yani zincirlerinin değişmesi gerekiyor. Sizce zincirde fakire kaçsam bir sorun çıkar mı?

2 bin km'de eskimiş olması pek normal gelmedi. Uzamasına bakıldı mı aletle?

• Beğen
Tepkiler: SerdarCYCoo2Bursa
2 bin km'de eskimiş olması pek normal gelmedi. Uzamasına bakıldı mı aletle?
soralinin zinciri yaklaşık 300-400 km önce bisikletçi tarafından ölçülmüştü "ömrünün %70'i gitmiş ruble sağlığı için de erkenden değiştirmek lazım" gibi birşey demişti.

• Beğen
Tepkiler: lrfan
Merhabalar. Amazonda aşağıda resmi bulunun zinciri sipariş ettim. Eski kullandığım zincirle yan yana koyunca 1 veya 2 bakla daha uzun gibi duruyor yeni aldığım zincir. İkiside 9 vites için ama uzunlukları farklı. Sizce bir sorun olur mu, kısaltmalı mıyım?
IMG20240507185725.jpg

Kısaltmalısın.

• Beğen
Tepkiler: Eray BAYĞAR
Kısaltılır ama gerekenler var. M5 pul somun, nokta zımba ve çekiç gerektirir. Acelen yoksa bir adet zincir mengenesi al öyle yap.

• Beğen
Merhabalar. Amazonda aşağıda resmi bulunun zinciri sipariş ettim. Eski kullandığım zincirle yan yana koyunca 1 veya 2 bakla daha uzun gibi duruyor yeni aldığım zincir. İkiside 9 vites için ama uzunlukları farklı. Sizce bir sorun olur mu, kısaltmalı mıyım?
316902 dosyayı görüntüle
Bence eski zincirindeki bakla sayısıyla aynı bakla sayısına sahip yeni bir zincir al. Zincirde bakla eksiltme yapıldığında kopma olabiliyor sanırım düzgün yapılmazsa.

• Beğen
316902 dosyayı görüntüle

1-2 baklalık fark için uç ayar cıvatasıyla ayara şans vermek lazım:
1715105664343.png

Bence eski zincirindeki bakla sayısıyla aynı bakla sayısına sahip yeni bir zincir al. Zincirde bakla eksiltme yapıldığında kopma olabiliyor sanırım düzgün yapılmazsa.

Bakla sökülse de sökülmese de quicklink/powerlink ile birleştirilecek, değişen bir şey yok. Zaten her boyda zincir yok, çoğu model tek uzunlukta (genelde 116, bazen 114, 118, 126 v.b.), ender bazı modeller iki farklı uzunlukta satılıyor.

Sram 9v power link ile birleştiriliyor birşey farketmez. Shimanoda ise kısalttığınızda yeni pim kullanırsanız eskisi kadar sağlam olur. Aynı bakla sayısında zincir bulamazsınız.

1-2 baklalık fark için uç ayar cıvatasıyla ayara şans vermek lazım:
316903 dosyayı görüntüle

Bakla sökülse de sökülmese de quicklink/powerlink ile birleştirilecek, değişen bir şey yok. Zaten her boyda zincir yok, çoğu model tek uzunlukta (genelde 116, bazen 114, 118, 126 v.b.), ender bazı modeller iki farklı uzunlukta satılıyor.

Hocam ne olur ne olmaz diyip zinciri bisikletçi de 2 bakla kısaltıp kendim taktım. 112 bakla oldu ama şimdi de kısaymış gibi geliyor. Ön en büyük dişli 50 arka ise 34, chainstay uzunluğu ise 430mm. İnternetten hesaplayınca da 112 bakla çıkıyor.
IMG20240508165409.jpg
En büyük dişilere takınca böyle duruyor. Normal mi sizce?

• Beğen
Tepkiler: templeos
Normal, çünkü bu kombinasyonu kullanmayacaksın. Ön büyükte iken arkayı en küçük 4'te kullanmalısın.

Son düzenleme:
Geri