Scudo Sports

Zemin katta bisikleti balkona koymak?

Harun.

Yaşam boyu bisikletçi
Tepki
900
Başlangıç
2003—04
Bisiklet
Salcano
Bisiklet türü
Şehir - Tur
Merhaba arkadaslar uzun suredir girmiyordum bir baktim 8. Yilim doluyor :) . Zemin katta bisikleti balkona koymak risk tasir mi? Disaridan balkon gozukmuyor. Tirmanirsa ancak ulasabilir. Simdiye kadar esyalara bir sey olmadi. Sizce ne yapsam?

Scudo
Direk çalınır. Yağlı zincirin toz çektiği gibi bisiklet de hırsız çekiyor. Evin içine al, kafan rahat etsin.

Haklısın, çok zor. Anlamıyorlar.

• Beğen
Tepkiler: Harun.
Tekerlerinizi her turdan sonra 15 saniyede çıkarıp balkona yatay şekilde koyun. Kadronuzu da odanıza bir yere koyun. Hem anneniz hem siz rahat edersiniz. Zira hırsız "aaaa teker var şunu çalalım" demez bence.

aklıma gelen öneriler:
1-yere gazete serip odana çekersin kir korkusu olmaz
2- olmadı 60-100 lira arası duvar askısı alırsın hatta evin girişine koridora koyarsın
3- olmadı bir branda alırsın bisiklete özel aliexpress "bicycle rain cover" yazıp, üstünde bisiklet sembolü olmayan düz olanlardan alırsın dikkat çekmez
4- o da olmadı balkon demirli değil ise mahallede hırsız var diyip balkonu demirlettirirsin (hele küçük çocuk varsa evde daha rahat olur)
5- o da olmadı bisikletin olduğu kısmı komple kendine ayırıp demirleri eski perde-bez ile kapatıp dışarıdan görünmesini engellersin
6- ek olarak alarm takarsın "antusi a6" var 24 dolar yine aliexpresten
7- yine ek olarak ne diyebilirim kilit mutlaka olsun evde veya dışarıda farketmez hani hırsız gelip uğraşırsa ses çıkarsın hatta disk frenli ise disk kilit al gözükmez gider düşer bisikletle içinin yağları erir falan

saygılarımla.

@baris62 Ardiye gibi bir oda var oraya koymaya ikna etmek daha az ugrastirir eminim.

@Harun Salcı bu işler böyle uğraşman gerek şunu de, ama arkasında durarak atıyorum bisiklet 3000 tl, tamam anne baba ben balkona koyuyoru çalınırsa aksesuarları ile yenisini alırsınız, buyur kağıt kalem imza, ciddiye bindir işi, örnek ver kıçından mahallede şunun çocuğunun bisikleti çalınmış şu kadar mış gitti güzelim bisiklet çocuk nasıl geri alacak hevesi öldü, spor bu önemli, hayat tarzı .... gevele işte anladın sen zorla olabildiğince ben burada yurt müdürü yönetim elemanları ile tartışıp odamın penceresinin önüne koydum bisikleti ki yurt önüne poşet bile koydurmuyorlar savaşmak lazım, ama kırmadan sonuçta onlar anne baba

Bırak 3-5 gün gerekirse dayak ye ama içeri al. Troll yapmıyorum dostum, ben şahsen böyle yapıyordum küçükken. Methiyeler dizip mantıklı bir sürü şey sıraladıktan sonra anne baba hala mantıksızca otorite baskısı yapıyorsa geriye ya susmak yada mazoşistçe dayak yemek kalıyor. Ha bunu dedim diyede gidip baş kaldırıp yanlış bişey yapma :)

• Beğen
@samurusov Haha ne dayağı dostum 23 yasindayim.

@Harun Salcı
Gelde anneme anlat diyince 15 filan sandım kusura bakma :D Olabiliyor böyle şeyler benimde yaş 22 ama henüz geçen sene ikna edebildim annemleri. O zamana kadarda zaten eski bir bisikletim vardı, üzerine afiyet çalındı :)

Edit: Yani çalınınca anladılar.

• Beğen
Geri