Scudo Sports

Zehirli insanlardan uzak durun

Hakan Yazman

Forum Bağımlısı
Tepki
5.312
Merhaba sevgili arkadaşlar. Sizlerle çok sevdiğim, benim için çok kıymetli bir yazıyı paylaşmak istiyorum, eminim hayatınızın bir kısmında size de olmuştur (ya da hergün mü oluyor), gidersiniz en yakın arkadaşınıza veya ailenizden birine, masumca yapmak istediğiniz şeyleri, hayallerinizi, nereye gelmek istediğinizi, neler başarmak istediğinizi anlatırsınız ve o insan size destek olmak yerine, evet hakan başarabilirsin sana inanıyorum yapabileceğine inanıyorum her zaman seni destekleyeceğim, yanında olacağım demek yerine, böyle bir işe kalkışırsanız neler kaybedebileceğinizi, başınıza ne kötü şeyler gelebileceğini söylemez mi, bütün kötü olasılıkları sayıp döküp, bütün felaket senaryolarını önünüze serip, bütün hayallerinizi (kötü bir niyeti olmasa bile) bir anda yıkıverir veya biz de bazen böyle bir insan olmuyor muyuz farkında olmadan?

Neden? Belki bu insanların kötü bir niyetleri yok, belki sadece kendilerince bizi korumak istiyorlar veya tek yapabildikleri bu, ya da bilinçaltlarında gelişirsek, daha üst seviyeye gelirsek bizi kaybeceklerinden korkuyorlar, her ne şekilde olursa olsun bu fikirler bize hizmet etmiyor, korkular bizi kısıtlar, hayat ise dinanizimdir hayat harekettir, hayat yaşamaktır evren hiç bir zaman aynı olmaz her an değişir. Korku bazen iyidir bizi korur mesela küçükken yabancılarla konuşmamak gibi ama büyüyünce buna gerek yoktur, korku bazen yararlıdır ama hayatımızın %80 i bununla, olumsuz düşüncelerle geçiyorsa ciddi bir sorunumuz var demektir.

İnanın bana korkularınızın (korkularımızın) ötesinde büyük muhteşem bir hayat var, korkularınızı aşın, yapmaktan korktuğunuz bir şeyi yapın ve hayatınızın nasıl değiştiğini görün, tabii diyebilirsiniz ki "camdan atlamaktan korkuyorum o zaman atlamalıyım", o zaman derimki akıllı olun böyle bir şey yapmayın. Demek istediğim anlamsız korkular, mesela mutlu olmadığınız bir ilişkiyi bitirmek gibi, sevmediğiniz ama başka bir iş bulamamaktan korktuğunuz için istifa edemediğiniz mutlu olmadığınız (dolayısıyla verimli olamadığınız) bir iş gibi.

Ben de seneler önce yapmayı sevmediğim bir iş yapıyordum işime son verip hayatıma yeni bir yön vermek istiyordum, bütün herkes bana sakın yapma hayatın mahvolur, bütün paran çar çur olur, her şeyin elinden gider gibi şeyler söylediler, bütün bunlar beni etkilemekle beraber birşeyler yapmam gerektiğini de hissediyordum ama nasıl, bütün bu olumsuz telkinler beni etkiliyordu şüphesiz bu yüzden kendimi çaresiz kapana kısılmış hissediyordum, alkol gibi kötü alışkanlıklarım vardı, bazen antidepresan kullanıyordum, intihara dahi eğilimliydim tabii böyle bir şey yapmak en uç nokta, en sonunda kararımı verdim ve istediğim hayatı kurmak için gereken adımları attım, ya şimdi ya hiç, korkutuğum, herkesin bana yaparsam ne kadar felaket olacak şeyleri teker teker yapmaya başladım,ailemi de karşıma almıştım, tabii kendimi ve her şeyi bilinçsizce salıvermedim, araştırdım araştırdım, her insanın fikirlerini aldım.

Tesadüfen iktisat okumamda bana yardımcı olmuştu, ne yaparsam ne netice alacağımı az çok biliyordum, bugün geriye baktığımda hayatım maddi manevi açıdan 10 sene göre kat kat daha iyi, hiçbir maddi sıkıntım yok, yapmak istediğim şeyi yapıyorum bu sayede bütün zamanlarım bana ait mutluyum ve devamlı gelişmek istiyorum, tanrıya bana bu aklı, bu sağlıklı bedeni, bu hayatı verdiği için her gün şükrediyorum, hayatımdaki güzelliklerin tadına varıyorum, hey siz de hatırlayın şükretmek zenginliktir, elindekilerin kıymetini bilmemek ise (bütün dünya sizin olsa dahi) en büyük fakirliktir, bir an durun düşünün bir elinizin parmağını hangi hazineye değişirdiniz, veya bir gözünüzü, farkında olun dünyanın en zengin insanı olsanız dahi kaybettiğiniz bir kolunuzu yerine koyamassınız, en azından aynı fonksinellikle (Allah korusun). Neyse umarım benim yazdığım yazı sizle paylaşmak istediğim yazıyı gölgelememiştir. Sizi bu güzel yazıyla başbaşa bırakıyorum siz de yazı da çok kıymetlisiniz...

-Hakan Yazman

"Zehirli İnsanlardan Uzak Durun, yaşamınız bir gecede düzelecek."
Sürekli olumsuz düşünen insanlar için kullandığım iki sözcük vardır: "Zehirli insanlar" ve "Düş yıkıcıları". Hiç, bir arkadaş, bir komşu, bir çalışanınız hatta ailenizden birisine sizin için çok önemli olan bir seyden söz edip, karşılığında yalnızca "Bunu yapamazsın", "Bunu asla başaramazsın" sözlerini duydunuz mu? Ya da aldığınız olumsuz tepki nedeniyle kendi potansiyelinizden bile kuşkuya kapıldığınız oldu mu? Ne yazıkki hepimizin böyle deneyimi vardır.

Ne pahasına olursa olsun böyle insanlardan hemen uzaklaşmalısınız. Yoksa bu insanlar size düşlerinizi gerçekleştirebileceğinize ilişkin yalnızca bir geçerli neden söylemek yerine, düşlerinizin asla gerçekleşmeyeceği konusunda bütün nedenleri sıralayacaklardır. Onların olumsuz demeçlerini tekrar tekrar duydukça, sonunda onlara inanacaksınız. Siz de çevrenizdekilerin bir parçası olacaksınız sonunda. Ya da şöyle söyleyelim: Eğer ulaşmak istediğiniz bir hedef, gerçekleştirmek istediğiniz bir düş varsa, sizinkine benzer düşler kuran insanlarla birlikte olun. Eğer neşeli, başarılı, iyimser, istekli, olumlu düşünen bir kişi olmak istiyorsanız, neşeli, başarılı, iyimser, istekli, olumlu düşünen kişilerle birlikte olun.

Eğer sürekli öfkeli, üzgün, yaşama ve olaylara olumsuz bakan insanlarla birlikte olursanız, onlarla karşılaşmadan önce ne kadar iyimser, neşeli, başarılıda olsanızda bir süre sonra bu insanların tüm olumsuz özelliklerini sizde edinmeye başlayacaksınız. Size gereksinim duyduğunuz desteği verebilecek kişilerle birlikte olmaya başlayın. Son beş yılda düzinelerce zehirli insanı çıkardım yaşamımdan ve kendime yeni arkadaş, dost grupları oluşturdum. Bu yeni dostlarım ne zaman bir engelle karşılaşsam "Lary, vazgeçme, sen bunun üstesinden gelebilirsin. Senin düşlerini gerçekleştirebileceğine inanıyoruz" derler.

Lütfen, birlikte olduğunuz insanların yaşamınızı olumlu ya da olumsuz nasıl yönlerdiklerinin ayırdına varın. Eğer bu olumsuz kişilerin bir kısmı asla yaşamınızdan çıkartayamayacağınız aile yakınlarınız, sık sık görüştüğünüz kişiler ise, ne zaman size bunu asla yapamazsın ya da benzeri sözler söylerlerse kendinize: "Evet, yapabilirim! Evet yapabilirim. Evet, yapabilirim, Evet yapabilirim" deyin. Bu yol size biraz gülünç ya da saçma görünsede bir kez daha onaylamama izin verin , kesinlikle işe yarıyor! Yaşadıgınız yerde, evinizde, sizi yargılamadan dinleyecek bir arkadaş, bir komşu, bir öğretmen, bir iş arkadası, bir yakınınızın olması çok önemlidir. Ama çevrenizden size gerekli olan desteği almadıgınızı düşünüyorsanız, dikkatinizi bir noktaya çekeceğim.

Aile yakınlarınız ya da dostlarınız sizin hedefinize ulasamayacagınızı, düşlerinizi gerçekleştirebileceğinizi söyleselerde hala sizi sever, sizi düşünürler. İşin gerçeği, sizi seven bir çok kişi kendi doğrularına göre hareket ederler. Gördüğünüz gibi, sizin hedeflerinizin çok yüksek olduguna, düşlerinizin ulasılmayacak olduguna kendileri inandıkları için başarısızlıga ugradıgınız zaman yasayacagınız düş kırıklıgından sizi korumaya calısırlar kendilerince.

Gerçekleştirmek istediğiniz hedefe ulasmak için herseyden önce içinizdeki sönmeyen istegin gerekli oldugunu anlamazlar. İsteğinizi gerçeklestirmek için tüm gücünüzle çabalamanızın yapabileceğinizin en iyisini yaptıgınıza inanmanızın sizin için sonuçtan daha önemli oldugunun ayırdına varamazlar. Size nasıl davranacaklarını bilmiyorlardır çünkü büyük düşleri olan insanlarla nasıl konusulması gerektiğini hiç düşünmemişlerdir. Lütfen onlara sizin yüksek enerjinize, neşenize, yaşama coşkunuza alışmaları için zaman tanıyın.Ve belki böylece kısa bir süre sonra pozitif enerjinizin bir kısmını onlara aktarmayıda başarabilirsiniz.

Tüm çabanıza ve anlayışınıza karşın hala size gereksinmeniz olan desteği vermiyorlar, beklentileriniz dogrultusunda davranmıyorlarsa ilk başta da söylediğim gibi kendinize sizi anlayacak ve destek olacak başka kişiler bulun. Çevrenizdeki olumsuz insanlardan etkilenmemenin bir yolu da size esin kaynağı olabilecek, pozitif kitaplar okumaktır. Bu kitaplar size dünyanın en güzel mucizesi olduğunuzu düşlerinizi gerçekleştirebilecek gücünüz oldugunu anlatacak, en önemlisi bunları gerçekleştirmek için ne yapmanız gerektiği konusunda yol göstereceklerdir.

Herhangi bir nedenle ailenize, dostlarınıza, komşularınıza, çevrenizdeki kişilere yeterince anlayışlı olmadıgınızı, onlara gereksinim duydukları gücü vermediğinizi düşünüyorsanız da geç kalmış sayılmazsınız. Bu insanlar bir kez daha size gelerek düşlerinden ulaşmak istedikleri hedeflerden söz ederlerse, onlara: "Sana inanıyorum!" deyin. Bu onlar için çok anlam ifade edecek ve sizin degerinizi daha iyi anlayacak, sizi takdir edeceklerdir.

Özellikle çocuklar ve gençler gereksinim duydukları desteği çoğu kez yakın cevrelerinden alamazlar. Eğer onları dinleyerek düşlerini gerçeklestirebileceklerine olan inancınızdan söz ederseniz, bu desteği hedeflerini gerçeklestirebilmek için en iyi şekilde kullanacaklardır.

Larry Lee
Çeviri: Nuray Bartoschek

Scudo
paylaşım için teşekkürler hakan abi, yazıyı okuduktan sonra şöyle bir düşündümde gerçekten karşınızdakinin verdiği tepkiler aldığınız kararları değiştirebiliyor.
bide yazıyı okurken bi söz geldi aklıma"bana dostunu söyle sana kim olduğunu söyliyim."
herkesi iyi forumlar:)

• Beğen
Tepkiler: Hakan Yazman
Hakan Abi yazdıklarını sonuna kadar destekliyorum..

Ben mesela ilerde Muammer abi gibi olmak istiyorum,bunun için çalışıyorum fakat annem veyatta bi başkası bana ''Onun gibi olamassın,onun imkanları çok yüksek'' diyince bi' anda onların dedikleri böle kafamı tırmalamaya başlıyo' ve çok kötü oluyorum kendime güvenim zedeleniyo.

Ama artık bana butip düşünceler sunan yani yapamassın gibisinde konuşan kişilere hayallerimi ve amacımı anlatmıyorum.Dolayısıyla böle cevaplarlada karşılaşmıyorum.

Bu yazıdada konuya çok iyi deyinilmiş paylaşım için teşekkürler.

"hayat ise dinanizimdir hayat harekettir, hayat yaşamaktır evren hiç bir zaman aynı olmaz her an değişir. Korku bazen iyidir bizi korur mesela küçükken yabancılarla konuşmamak gibi ama büyüyünce buna gerek yoktur, korku bazen yararlıdır ama hayatımızın %80 i bununla, olumsuz düşüncelerle geçiyorsa ciddi bir sorunumuz var demektir. İnanın bana korkularınızın (korkularımızın) ötesinde büyük muhteşem bir hayat var, korkularınızı aşın, yapmaktan korktuğunuz bir şeyi yapın ve hayatınızın nasıl değiştiğini görün,"
Alıntıdır...

Abi sen kitap yassana? :D cok da güzel olur;)

Tek kelimeyle emegine yüregine saglık bu yazdıkların hepsi bana hitap edior aslında hepimize hitap ediyor bu yüzden kitap yazmalısın abi böylece milyonlara hitap edebilirsin eger zevk alıyorsan yazarlıktan vazgeçme evet yapabilir diyebilecegini biliyorum ama karar verme noktasında özgürsün çizilmiş ideallarini değiştirmek gibi olmasın sayın abicim ;)

Hakan abi öncelikle seni her zaman tebrik eden birisiyimdir,her ne kadar küçük olsamda seni iyiki tanımışım.
Yazdığın yazıyı baştan sona okudum çok anlamlı her zaman hayatta yaşadığımız olaylar katılmamam elde değil,senin hayat tecrüben bizlere yardım edecektir, ve sonuçta şunu anlıyorum ki hiç bir şekilde ne olursa olsun hayatta yılmamalıyız.

• Beğen
Sevgili Hakan, senin yazdığın bölüm, alıntıladığın yazıdan daha çok şeyi hemde çok daha güzel açıklıyor.
Teşekkürler.

Bir istatistik.
Teknesi ile okyanus geçen Türk sayısı 10
Fransız sayısı 900 den fazla.

Etrafımızda ne kadar çok "düş kırıcı" olduğunun istatistiği .

Belki de bu yüzden hala yol alamıyoruz ya da yol alamamızın nedeni dış güçler :)

Hakan Bey sanırım hayatlarımız benzeşiyor.Ben de sızın yasadıgınız seylerın hepsını belkı de daha agırını yasadım ama azim her seyın ustesınden gelıyor.
İnsanın yıkıldıgı anlar tabı kı oluyor, yalnız hıssettıgım, caresız oldugum, kendıme dondugum cok zamanlarım oldu.

Korkularıyla yuzlesmelı ınsan ve bıraz sabretmelı cunku şu hayattan edındıgım en buyuk tecrube zamanın en ıyı ılac oldugu, zaman karsısında hıc bır acı dımdık duramıyor ve gerıye baktıgımda sadece yasanan guzel anları anımsıyorum.

Çekılen onca acı, onca kaybedılenler sadece bır sıs perdesı ve onu aralamak kesınlıkle kendı elımde...

Ben de konuyla ılıntılı bır hıkaye paylasmak ıstıyorum, cok sevdıgım bır hıkaye...

SAĞIR KAPLUMBAĞA

Kaplumbağalar kendi aralarında yarış yapmak istemişler, zor yokuşlu tepeyi kim çıkarsa ona çok büyük ödül verileceği duyurulmuş.

Ama bu tepe o kadar yüksekmiş ki, kimse oraya çıkmaya ve tırmanmaya cesaret edemiyormuş. Sırf ödülü kazanmak için, hile yapmak niyetiyle bu yarışmaya katılmak istemiş bazı kaplumbağalar, ama katılmaya cesaret edemeyenler ise, dedikodu yapıyormuş kendi aralarında.

‘’ Kimse o tepeyi çıkamaz, boşuna uğraşmayın diye !..’’

Kaplumbağalar yarış zamanı gelince başlamışlar tırmanmaya, aradan saatler geçmiş, tepe varılacak gibi değil, bazıları pes etmeye başlamış, bazıları ise devam ediyormuş ama arkalarından bir ses; ‘’ Boşuna uğraşmayın, çıkamazsınız o tepeyi !.. ‘’

Kaplumbağalarının bazıları da, bu sese ve dedikoduya yenik düşmüşler. Ve pes etmişler, içlerinden bir tanesi yoluna devam etmiş, hiç yılmadan ve pes etmeden tepeyi tırmanmış.

Aşağıya indiğinde, o tepeyi nasıl tırmandın diye sormuşlar kaplumbağaya, hiç yanıt vermemiş kaplumbağa. Çünkü sağırmış.

Sizde bazı şeyleri duymazdan gelin ve pes etmeden yolunuza devam edin ;)

normalde bu kadar uzun bir yazıyı okumak için üşenirim ama bunu zevkle okudum ve çok faydası olacak ileride.teşekkür ediyorum.

• Beğen
Gerçek çok güzel bu sitede bir çok şey öğrendim ve öğreniyorum insan tekrar tekrar doğmak istiyo bunu bizlerle paylaştığın için çok teşekkür ederim faydası çok olucak.......

• Beğen
@mert fr

Mert elbette olabilirsin, Richard Bach'ın Mavi Tüy adlı kitabında şöyle deniyor; "Sana hiçbir dilek verilmemiştir ki, onu gerçekleştirecek olan güç de birlikte verilmemiş olsun. Ancak bunu elde etmek için çalışman gerekebilir." Gerçekten de yapabiliriz, başarabiliriz ve tam istediğimiz gibi olabiliriz.

Yine Muammer çok iyi bir örnek arkadaş her zaman pozitif güleryüzlü ve destekleyici, benimle konuştuğu zaman pozitif yönlerimi görmedeki başarısı beni herzaman kendisine hayran bırakmıştır, elbette o bunu doğal olarak yapıyor. Bora Tirki de aynı şekilde her zaman bir sorunuzu gördüğünde yol gösterici ve destekleyi olarak hayatımızı kolaylaştırmaktadır...

@BMX_rider07

Kitap yazmaya gerek yok, internete yazarak da milyonlara hitap ediyorum :) Yazmayı seviyorum evet, daha önemlisi insanlara faydası olacak şeyleri yazmayı seviyorum, ve evet herzaman yazmaya devam edeceğim

@İsmail Ağıllı

sağol İsmail ben de seni tanığım için çok mutluyum, senden ve tanıdığım herkesten birşeyler öğreniyorum, neticede hepimiz birbirimizin öğretmeniyiz bu hayatta, ve evet hiçbirzaman yılmamalıyız...

@ateze

Evet insan gerçektende zaman zaman dibe vurmadan bir şeyleri değiştirmeye karar veremiyor. Zaman gerçekten de en iyi ilaç ben de geçmişe baktığımda zaman süzgeçinden geçen olayların güzel yanlarını görebiliyorum, yine çok sevdiğim bir laf var onu da zikretmek istiyorum; "bir gün geriye bakıp bu yaşadığımız büyük soruna güleceğiz, o zaman beklemek niye? " :) Hikaye için teşekkürler, bazen hepimiz sağır kaplumbağa rolüne bürünmemiz gerekiyor kesinlikle

Sevgili arkadaşım Hakan. Meraba.
Sunumunu bir çırpıda okudum. Benim gibi, okuyan bir çok arkadaşımızın. Yaşam içerisinde tanık olup duyduklarıydı belkide tüm bunlar.
Canım arkadaşım, kendi adıma anlattıklarınla silkelenmeme yardımcı olduğun için sana teşekkür ediyorum. Yaşam tüm telaşı ile dönerken, bizlerinde başını döndürerek uyuşturup kanıksatmaya devam ediyor. Sen güzel insanın, silkelenmemizle uyandığımız bu tespitlerinde, olumsuz anlamda kanıksadığımız bir başka gerçeğimizdir.
Dönem dönemleri sıklıklara çevirip, silkelenmeleri ve neden'leri kendimize sormaya başlamamız gerektiğini anlıyorum. Verimli paylaşımın için sana içtenlikle teşekkür ediyorum.

Güzel olan herşey seninle olsun.
Yüreğim ve Sevgimle..

Merhaba Sevgili Hakan, bir ara bu kitaplardan çokça okumuştum. yukarıdaki yazının giriş kısmındaki gibi "hayat harekettir, hayat karardır,.." aslında bildiğimiz şeyler ama arada insan böyle güzel hatırlatmalarla yeniden kendine gelebiliyor. Sağ olasın var olasın. Önceleri istek ve azimle bir çok amacıma ulaştım. Karşımda çoğunlukla yapamassın diyen çevrem vardı. Tam aksine öyle alışmışımki böyle motive olmaya sanki bir çok şeyi onlara inat yapmışım gibiyidi. Zamanla sorar oldum tabi niçin yaptığımı, kendimin ne istediğim daha önemliydi.

Ben diyorumki bir hayali gerçeleştirmek için onun hayali içimizde yaşaması gerek, yani istemek, yaşama umudu olacak. yapma isteği bu çok önemli. bunun içinde birilerinin sizden beklentisi olacak! Yukarı katta oturan bayan Weber güzel resim yapıyormuş bırakmış "Ben niye yapmıyorsunuz" dediğimde "Niçin kim için yapayım ki " demişti. yani umudunu yitirmişti belki de benim gibi inatlaşacağı birileri yok demekki. Bazen beklentiler de bizi sürüklüyor.

Bence de sevmek sevilmek, bizi hayata bağlayan en önemli nedenlerdendir. Düşünün burda yazan tüm arkadaşlar birbirlerinin taktirini alarak mutlu oluyorlar. Candede'nin yazılarında sıkça "Hayat paylaşınca güzel" diye hatırlattığı gibi. Ben de diyorumki En son model bisikletim olmuş ne yazar hava atacak birileri olmadıktan sonra.

Geçen gün içeri giren öğrencimin bana "günaydın" deyişinden bilmiştim birine aşık oluduğunu sevdiğini. "Ne o serdar aşık mısın?" dediğimde diğer öğrenci " aa öğretmenim nerden bildiniz" dedi "Ben bilirim dedim". Aslında bunu bilmeyecek ne var. Gözleri sözleri "Ben yaşıyorum" diyordu. Bazen bizi hayata bağlayan bir sevgili, bazen çevrenin taktiri, dünyayı yeniden keşf ediyoruz zaman zaman. Kimbilir bende bu yazıyı birazıcıkta sizlerin taktirini almak için yazmış olabilir miyim aceba? Bizi böyle düşündürtüğün için çooook çok sağ olasın!

Sevgili Sevinur,
Söylediğin gibi yazıda bazı klişe laflar var, aslında klişe biraz değer düşüren bir kelime gibi ama optimist yapıyla çevirirsek, o laflar o kadar çok söylenmişlerki klişe olmuş, ve hayatın o kadar kemikleşmiş gerçeklikleri ki o kadar söylenmişler :) Yine Anthony Robbins çok güzel bir lafı var, "Repeatation is mother of the skills" (tekrarlamak becerinin anağtarıdır) ne kadar bilirsek bilelim, tekrar etmiyorsak devamlı onu yaşamıyorsak bilmiyoruz demektir.
Yazdıkların için teşekkür ederim, şimdi biraz garip gelecek bazılarına ama yazını okurken çakralarım açıldı kundalinim yükseldi (bu şöyle oluyor kuyruk sokumunuzdan başınıza ve ayaklarınıza doğru bir enerji dalgası yayılıyor ve kendinizi çok iyi hissediyorsunuz, bu aslında bazen medatasyon yaparken bazen sizi etkileyen ilahi şeyler okurken, görürken olabiliyor) yani bu demekki gerçekten çok güzel içten bir yazı yazmışsın diyerek seni de geri mutlu ediyorum :)
Dediğin gibi hayata bağlayan en önemli şey sevmek sevilmek takdir edilmek,
senin de yazdığın gibi aşık olduğumuz zaman bambaşka bir insan oluruz çok kısa bir süre içinde olan değişim inanılmazdır, yüzümüz değişir, gözlerimiz ışıl ışıl olur, pozitif enerji yayarız etrafa, adeta insanlar bizi tanıyamazlar, biz bile bu değişim karşısında büyüleniriz adeta, or-da-yızdır ve yaşıyoruzdur...
Aslında ilk sayfadaki yazıyı aylar önce yazmıştım ama yayınlayacak cesareti bulmam bugünlere kısmetmiş :) insanlara birşeyler verebilmek, bir yerlerde benim varoluduğum için hayatı kolaylaşan, bana bilmediğim ama sadece hissedebildiğim şekilde bana iyi düşüncelerini, iyi dileklerini gönderen insanların olmasını sağlamak bütün yazdığım yazılarda olduğu gibi bunda da öne çıktı yayınlayabilmek için ...
Hepiniz çok kıymetlisiniz ve hepinizi çok seviyorum...
Sevgiler
Hakan.

Merhaba Sevgili Hakan,

Tekrar konusunda çok haklsın. Sanırım ben sabırsız insanlar grubuna aitim.
Oysa doğanın hiç acelesi yok, yılmadan tekrar ediyor, yine yağmur yağıyor yine güneş açıyor,
biz koparıyoruz yine otlar çıkıyor, neyse bu gidişle biz en iyisi felsefe sitesine taşınalım.:)

Almanca da "başarı" sözcüğü belki bir yerlerde yazmışta olabilirim:p
erfolg demek yani ayırınca er - folg er= kişi, folg (folgen dan geliyor)= takip etmek.
Başarı demek kişinin takip ettiğidir, anlamına gelen
"Erfolg heisst was Mann folgt" diye de bir söz var. Başarıları da bundan geliyor olabilir mi?

sağ olasın
sevgiler

• Beğen
Hedefimize ulaşabilmenin mümkün olduğunu hissettiren tek bir doğru bile, bize söylenen onlarca bahaneyi yenebilmeli.

Çok teşekkürler Hakan Abi. GÜzel bir yazı, ayrıca seni de tebrik ederim.Verdiğin cesur ve büyük kararlar doğrultusunda başarıya ulaştığın için. Darısı başımıza...

• Beğen
Bir solukta okudum .. Super bir yazi ..

• Beğen
Geri