Scudo Sports

Zefal Z Liner

nbacıshaquılle

Daimi Üye
Tepki
161
İsim
Emre
Bisiklet
Sedona
merhaba arkadaşlar. Şu anda 26x2.10 lastiklerimde yeşil renkli olan ve 34mm genişliği olan zefal z liner patlak önleyici şerit Var. Ben 26x1.50 ye geçmek istiyorum ama bu şerit yeni lastiklere uyar mı çıkamadım işin içinden yani geniş gelir mi sizce. Rubena stu 5mm zırhlı ama 1kg lastikbu patlak şeridi ise 75gr.

Scudo
@nbacıshaquılle Patlak şeridi tek başına yeterli olmadığını düşünüyorum ben patlak önleyici sıvı sıktırdım iç lastiğe bir de onun üstüne zefal yeşil patlak önleyici şerit koydum lastikler biraz ağır oldu ama yolda bana güven veriyor. Uzun turlarda 1 adet yedek iç lastiği de yanımda bulunduruyorum. Zırhlı lastik ve yedek iç lastik bulundurursan sorun kalmaz diye düşünüyorum.

@sadi imren onu da hallederim sıkıntı yok da acaba şerit lastiğe geniş gelir mi onu merak ediyorum mesela sizin şeridin ve lastiğin genişliği kaç mm.

@nbacıshaquılle 700-32 benim lastikler ben serviste uygun olanı alıp taktırdım. Şerit geniş gelse bile düzgünce kesip uygulama yapılabiliyor. Mesela benim şeritler uzun geldiği için düzgün bir şekilde usta makasla keserek üst üste gelmemesini sağlamıştı.

Anladım o zaman lastikçiye gideyim orda almadan bendekileri söküp denerim 1.50 ye uyuyor mu diye 1.75 almak istemiyorum madem araziden taviz verecem bari asfaltta aksın.

Arkadaşlar bende bu patlak önleyici şeritlerden aldım,yalnız dış lastiğe tam olarak oturması için çift taraflı bant kullanmayı düşünüyorum. Siz nasıl yapıyorsunuz?,direk olarak takınca,dengeli oturmadığını düşünüyorum ve her iç lastik çıkışında uğraştırır.

@-Skynet- Çift taraflı bantla yaptın mı nasıl oldu? Ben de bugün alacam zefal şeritten, bayramda lastik patlatıp keyfimi kaçırmayayım dedim.

@firestone
Komple bandı şeritle beraber kullanabilirseniz daha sağlam oluyor ama türlü pozisyonlara giriyorsunuz. :)(Bir tarafı yapıştırıp diğer tarafa geçerken, yapıştırdığınız önceki kısım geri çıkıyor; bandı, şeriti,tekerin tam ortasına denk getirmenizde gerek.)
Kardeşimin tekerinde bu teknik işe yaradı,kendi bisikletimde uygulama çalıştım bandı tutmadı çıktı,sıyrıldı çileden çıktım.Bende şeriti, dış lastiğe içten damla damla japon yapıştırıcısıyla sabitleyerek taktım. Güzelde oldu,hem boşluklu oldu esneme payı çıktı. Şimdi şeriti direk takın diyecekler olacaktır,lakin bu durumda şerit, tekerin içinde dengeli dağılmayınca, iç lastikte dengeli dağılmıyor. Tekerin balansını etkileyebilir diye düşünüyorum.

• Beğen
Tepkiler: firestone
@-Skynet- Japon yapıştırıcısı lastiği eritmediyse iyi, başka bi yapıştırıcı kullanmak iyi olur bence.

• Beğen
Tepkiler: -Skynet-
@firestone
Fazla dökmüyoruz hocam,bir iki damla.hemen şeriti üstüne yapıştırıp bastırıyorsun. Japon kullanmamın nedeni diğerleri geç yapışıyor,yapıştıkta şeriti ilerlettiğinizden şahsen fazla bekleyemedim.:) ama az da olsa zarar verir mi bilemiyorum... Bendeki 5.level zırhlı lastik(bir patlak olayında elimde bisikletle kmlerce yürümek zorunda kaldıpım için paronayak oldum :D ) olduğundan yapıştırıcı sıkıntı çıkarmadı. Ama sen istersen ufak parçalar şeklinde çift taraflı bant kullan.

@-Skynet-
Zırhlı lastiğe şerit eklemek yerine fazladan yama taşı derim. Zırha rağmen oluyor patlakların çoğu :harika:

@BerkEvren
Lastik zırhlı, şeriti var, yama var, yedek iç lastik var.:koptum: En son ayağıma 2 defa karasular indirğinde, o güneşin altında patlak lastikle evin yolunu tuttuğumdan beri lastik konusunda paronayaklaştım. Hatta 2 iç lastik aldım ama sonra dedim teki taşıyayım o kadarda olmaz.:D

arkadaşlar dün zefal z liner siparişi verdim yalnız dikkatimi çeken birşey oldu. rast geldiğim bir görselde ürüne maksimum 75 psi hava uygulanabileceğini belirtmiş. ben normalde yol bisikletime 100 psi hava basıyorum. bu konuda bilgisi olan ZEFAL Z LİNER takılmış bir lastiğe kaç psi hava basılabilir beni aydınlatabilir mi?

görseli de şuraya koyalım

Dosyalar

• 130368_04_d.jpg
    130368_04_d.jpg
    50,9 KB · Okunma: 34
  • Beğen
Tepkiler: furkanbr
Geri