Scudo Sports

Zefal Aır Ayaklı Yüksek Basınçlı Pompa

Ali.K

Forum Bağımlısı
Tepki
470
(link)
Bu pompayı kullanan var mı?Veya aynı fiyat aralığında tavsiye edebileceğiniz model var mı?

Scudo
Ben 150psi basabilen gostergeli modelini kullaniyorum. Sanirim bunda gosterge yok.

70 liraya almistim.

Simdilik memnunum. Bisikletede arabayada hava basabiliyorum. :) ancak shareder siboplarin etrafindaki disler pompanin ucundaki kafanin icerisindeki yumusak plastigi asindirirmi bilmiyorum. Cunku iyice siki sikiya geciyor. Cikartirken falan zorlaniyor.

(link)
Bence de göstergeli almak daha mantıklı göstergesizi eledim o zaman.Peki erdoğanar bisikletteki poma hakkında fikri olan?Göstergeli,240 psı basabiliyor ve de 28 euro uygun gibi.

Ben de birebir bunun aynısını kullanıyorum..
Bazen sibopa tam oturmuyor ama çok nadir oluyor bu..
6-8 basışta 80psi'a ulaşıyorum..
Sirkeci'den 50TL'ye almıştım..

Bu tarz pompalar ile benzinlikte ki cihazlar gibi lastiği sert şişirmek mümkün mü?

Bir otomobil lastiğine 30-35 psi hava basılır.Ben şu an bisikletime 110 psi hava basıyorum.(Bu 120 psi ye kadar çıkabilir)Yani bilinenin aksine,bisiklet lastiklerine basılan hava otomobillerin üç dört katına kadar çıkabilir.O benzinlik pompalarının 120 psi hava basabileceğini sanmam.

Pompa işine gelince,küçük ve 120 psi hava basabilen modellerden söz ediliyor.Ben bu avuç kadar aletlerle 100-120 psi hava basamıyorum;basan arkadaşlarımız var ancak kolay değil.Ben bu sboplardan çok eğdim hava basacağım diye.Dolayısıyla evde kullanım için ayaklı modeller 8-10 itmede 100 psi ye ulaşabiliyor.Bu büyük kolaylık.Ayrıca her zaman bisikletimizde bir pompa da taşıyoruz.Onunla da 40-50 psi (Patlak sonrası) basacağımız hava,turu tamamlayıp eve dönmemiz için yeterli olur.

Geri