Scudo Sports

Yurtdışından Türkiye'ye getirilen telefonlar için kayıt harcı 1500 TL oldu

Ilter Elmas

Shut Up, Legs!
Tepki
1.893
İsim
Ilter Elmas
Bisiklet
Carraro
IMEI kayıt ücretleri değişti. 30 Kasım 2018 tarihinde Resmi Gazete’de yayınlanan kararla 170 TL’den 500 TL’ye çıkan daha sonra Haziran 2019'da 618 liraya yükselen IMEI pasaport kayıt ücretine bir zam daha geldi.

Akıllı telefonları daha ucuz diye yurt dışından satın almayı planlayan kullanıcılara kötü haber geldi. Resmi Gazete'de yayınlanan karar ile IMEI pasaport kayıt ücreti 618 liradan bin 500 TL’ye çıktı. Cumhurbaşkanı kararı, Resmi Gazete yayını sonrası yürürlüğe girdi.

Kaynak: (link)

Scudo
Bu zam oranları cezalara da gelse ya mesela trafik cezaları.

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
Uçan Ekonomi durmak bilmiyor maşallah. Önümüzdeki ay tam da yurt dışına çıkacakken çok iyi haber oldu gerçekten :D

• Beğen
Tepkiler: Gökay Akçay
Zengin adam yurtdışından telefon almakla uğraşmaz herhalde. Yani ölsün fakirler =)

@yusufgs3625
Neresiymiş acaba yerinde olan kısmı çok merak ettim. Ülkede satılan telefonların fiyatları malum. Madem böyle bir uygulama yapıp yurt dışından telefon getirmenin önünü kesecekler o zaman yurt içinde satılan telefonların fiyatlarını düşürsünler. Yoksa yurt dışında doların bu durumuna rağmen hala ülke fiyatlarının yarı parasına telefon alınabiliyorken ben burada yerinde olan bir şey göremedim.

• Beğen
Tepkiler: Seyda Ünlü
Yurt dışından getirdiğim cihazı android cihazların hemen bootlader kilidini açıp rootluyorum veya ios cihazların uygun olan versiyonlarına jealbreak yapıp kullanmadığım eski bir telefonun imei numarasını giriyorum rootu silip telefonu eski haline döndürüyorum. İsterse 1500 lira yapsınlar

• Hahaha
Tepkiler: thieft3000
@Yoldakiyabani
Artık Imei takibi de başladı o yüzden bu yöntem de işe yaramayacak.

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
Senede 3-4 kere yurt dışına çıkıyorum, telefon zaten sürekli alınan bişey değil yazılım desteği de 5 yıl sürüyor. Yurtiçi alışverişi bırakalı çok oldu, en son mac mini ve grupset aldım, vergi iadesiyle yarı fiyatına geldi. Telefon da Imei kayıt ücretine rağmen hala çok daha ucuza geliyor.

Tükettiği kadar üretmeyen bir ülke olduğumuz için zorunlu bir kadar. İthalatın azalması gerek.
Yok öyle her yıl cep telefonu değiştirmek.
Alın bi vestel olsun bitsin. Neyinize yetmiyor.

Daha bunlar iyi günlerimiz...
Dış ticaret açığı olmuş everesting nasıl kapanacak bu sanıyorsunuz...

Ben yakın zamanda 1500€ olan yurt dışı satın alma limitinin de düşürüleceğini tahmin ediyorum. herhalde ondan da bir 0 atarlar 150€ olu verir. nede olsa akşamdan sabaha ülkede bir kararname ile neler olup bitiyor. çok şükür başkanlık sistemi ile memlekete istikrar geldi... Bu istikrar olmasa ne yapardım hiç bilmiyorum.

edit : nedir bu Everesting diyenler için (link)

• Beğen
Tepkiler: Yoldakiseruven
Böylece yerli telefona mı yönlendiriyoruz halkımızı?

Yerli telefon yok ki demeyin. Yerli uçağı göklerden inemeyen, yerli otomobili kayyymak gibi yollarda olan bu ülke küçücük telefonu mu üretemeyecek Allahınızı severseniz.

Doğal olarak bunlar için tabi para lazım arkadaşlar.

He biz uçak görmedik, otomobili hiç göremedik, yerli tankımızın motor sesini duyamadık çünkü paramızla bile motor alamıyoruz satmıyorlar derseniz o zaman bu paraların nereye gittiğini biliyorsunuz.

Daha çok suriyeli kardeşimiz sahillerimizde rahat etmesi, din kardeşlerimiz için daha çok ejder meyveli smothie hazırlanması, lüküs hayatların sürmesi vs. gibi şeylerle gelmeyin lütfen. Orası sizi ilgilendirmez çünkü.

Yani yerinde bir uygulama.

Başkanlık geldi uçuşa geçtik gerçekten. Gerçekten bak.

İç çamaşırları hazırlayın envanter listesi alacaklar yakında.

Edit : 1 Rover bana 2 Rover devlete

204136

• Beğen
Tepkiler: Gökay Akçay
Yiyiyorsunuz,içiyorsunuz ama yine sızlanıyorsunuz..!
Zammış,ekonomi kötüymüş filan..Yapmayın ama..Muhacirler açlıktan ölsünler mi ya da tanklar/toplar leblebi mi atıyor sanıyorsunuz :krsn:
Geçen bir haber izledim..Yurtdışından kaçak getirilen araçların ötvsine af gibi bir şey çıkmış..Burada ödenen Ötv'nin 4'de 1'ini öderlerse,araçlarına binebileceklermiş galiba..Nasıl:D
Kaçak ev yapıyorlar,af çıkıyor..Kaçak araba getiriyorlar,af çıkıyor..Sonra karnı doyurulan birisi bir tweet atıyor,hooop hapse:D

Geri