Scudo Sports

Yurtdışından kargo yoluyla gelen kitaplara vergi muafiyeti geldi

Ilter Elmas

Shut Up, Legs!
Tepki
1.893
İsim
Ilter Elmas
Bisiklet
Carraro
Resmi Gazete’de önceki gün Bakanlar Kurulu kararı ile Türkiye gümrük bölgesindeki bir kişiye posta ya da hızlı kargo taşımacılığı yoluyla gelen, bedeli gönderi başına 150 Euro’yu geçmeyen kişisel kullanıma mahsus kitap veya benzeri basılı yayına vergi muafiyeti getirildi. 150 Euro üzeri benzer kargolar için yüzde 8 vergi uygulanacak. Karar, 25 Nisan’dan itibaren uygulanmaya başlanacak.

Kaynak: (link)

Scudo
Çoktan yapılması gerekirdi. Geç de olsa çok yerinde bir karar. Bisiklete uygulanan %20 lık saçma vergiyi kaldırmaları dileğiyle..

• Beğen
Tepkiler: Ilter Elmas
O zaman kitap içine ruble,aktarıcı, aynakol v.b. malzemeler koydurup gümrüğe-vergiye feyk mi atacağız?;)

• Beğen
Tepkiler: Rip ve Ilter Elmas
@cazci Kitap diye bundan alıp bisiklet parçalarını içine koydursak yerler mi acaba :hihi::ckkmk:

Kitap-Seklinde-Ahsap-Gizli-Kasa-2li-hergunyeniurun-com-2001x4432x17604_orj.jpg

• Beğen
Tepkiler: Rip ve cazci
Eski ansiklopediler de olur ama bizim gümrükçüler kül yutmaz be yavvv:D
@Ilter Elmas ...

• Beğen
Tepkiler: Ilter Elmas
Sonunda iyi bir şeyler olmuş.Başımızdaki hükümetin okuma öğrenme düşmanı olduğu düşünülünce oldukça şaşırtıcı.İlginç bir durum nereden esti acaba...

• Beğen
Tepkiler: mühdr
kitap devri internet ile kapandı herkes epub pdf den kitap okuyo onun yerine ham madde vergilerini düşürüp interneti bedava yapsaydı keşke

• Beğen
Tepkiler: appendix
@Cuneyt Erkman e kitap okuyucular kitlesel kullanım için uygun değil.E kitabın ne kadar çevreci olduğundan bahsediliyor hep ama kimse ortaya çıkacak elektrik ihtiyacını hesaba katmıyor.Kütüphane kültürünü geliştirmek daha mantıklı.

e-pub olarak ölene kadar okuyup bitiremeyeceğim kitaba sahibim(haftada 2-3 kitap okurum)...bu uygulama cahilliyi öven bir irade tarafından çelişki ya da cahillik iyice yerleşti şeklinde tarafımdam yorumlanmakta..

Ben iahsen hala basılı kitap okumayı tercih edenlerdenim. E-kitabı sadece seyahatlerde devam ettiğim kitapları fiziksel olarak taşımak istemediğim için kullanıyorum. Evde her zaman basılı kitap okumayı tercih ediyorum.

Adam el âleme bir kitap için 46 lira vergi ödediğini ilan edince,bunlar da mecburen bu düzenlemeyi yapmışlar..

Geri