Scudo Sports

Yurtdışından getirdiğim Cube Peloton SL Compact

Konuyu takip eden arkadaslara bilgi vermek maksadiyla yaziyorum. Az once kredi kartima 193 Euro vergi iadesi gerceklesti. Ama sunu belirtmek isterim, iade olunan para KDV'nin tamami degil. Bir kismini idari isler icin kesip oyle iade ediyorlar. (Toplam KDV'nin %10-20 gibi bir kismini kesiyorlar)

Scudo
@aykut yiğitel

Aykut bey,, bende almanyadan bisiklet almayı düşünüyorum, tübingen veya stuttgard civarından olursa iyi olur ama int. Dende almanyadaki eve kargo alabilirim. Sonrasında yanımda tr getirebilirim..

Firma tedarik sürecinde sorun yaşıyormu?
Fiyatlar genel olarak diğer incelediğim birkaç siteden daha uygun geldi!
Almanya merkezli mi bu firma %19 vergiyi tam olarak anlayamadım. Benim şartlarımdada oluşuyormu bu vergi?
Birde bisikletten memnunmusun?:)
Tavsiye edebileceğiniz almanya içi satış yapan firmalar varmı indirimli?
Teşekkürler

@r.ezk

Selam,

ben size yardimci olabilirim. Tübingen ve stuttgart da tanidigim bisikletciler var. Iki yere de 10 -15 km uzaklikda oturuyorum. Eger suan almanyadaysaniz internet den siparise gerek yok.

Sorulariniza bildigim kadariyla cevap vermeye calisayim:
1. Tedarik surecinde sorun yasanabilir pek tabii. Almadan once muhakkak stok durumunu sorun.
2. Ben de almadan once fiyat incelemesi yapmistim. Bulabildiklerim arasinda en uygun ve guvenilir site buydu.
3. Eger bisikleti Almanya'dan Turkiye'ye getirecekseniz, tarif ettigim belgeyi doldurup havalimaninda onaylattiktan sonra firmaya ulastirarak vergi iadesi almaniz mumkun.
4. Bisikletten son derece memnunum. Aluminyum kadrolar arasinda Caad serisiyle birlikte en hafiflerden diyebilirim.
5. Maalesef tavsiye verecek kadar Almanya bisiklet piyasasini bilmiyorum.

Simdiden hayirli olsun :)

Geri