Scudo Sports

Yurtdışından gelen pillere gümrük elmi koyuyor

ukim'i telefonla arıyorum kimse açmıyor, bekle bekle oparatöre yönlendiriyoruz, oparatörü bekle bekle, lütfen daha sonra arayınız, muhabbet bu. şikayet forumu oluşturayım dedim ama bu ukim'in web siteside yok anlaşılan.

Scudo
Çin'den 3-4 kez hepsi de farklı tipte pil getirttim sorun çıkmadı hiç. Emin misiniz yasak olduğuna?

C6603 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@serdar beyaz

Serdar Bey yarın öğleden önce 0507 457 88 08 numaralı telefonu arayıp bilgi alabilirsiniz. Ben 2 hafta içerisinde 3 kez yurt dışından gümrüklü mal aldığım için buradaki çalışanlarla neredeyse ahbap oldum. En sonunda bu numaraya ulaşıp paketlerim hakkında anında bilgi alabildim. Numara UKİM'e aittir. Şahıs numarası değildir.

Onlarda ulasilamiyor bazen bende sabit hattan sorunsuz ulsatim

GT-I9500 cihazımdan tapatalk ile gönderildi. Bu nedenle Türkçe imla hataları içerebilir. Kusura bakmayın.

Gümrükle görüştüm. benim ürünümün gümrüğe hiç girmediğini, havalimanı posta işşlerinden direk gönderildiğini söyledi, havalimanı postayı aradım, havalimanı posta doğruladı ve bu ürün xray cihazından geçmiş ve önemli birşey olmadığı düşünülerek gümrük tarafından incelemeye sokulmadan hava limanı posta ile gönderildiğini, havalimanı posta işlerinde'de koli açımı kesinlikle yapılmadığını, direk semtimin merkez tim postanesine gönderildiğini söyledi. postahane merkez tim sadece bu ürünü kendilerinin değilde başka bir kargoya yönlendirdiklerini söylemişti, o kargonun şefiyle görüştüğümde paket burada açılıyor fakat, tek kişi değil 3 kişi önünde açılıyor, ama yinede ilgileneceğini söylemişti. son durum böyle işte.

Not= Pillerin peşinde değilim, hırsızın peşindeyim :)

@serdar beyaz

Paketin açılmadğından eminsen Paypal'da "item not as describe" şikayeti oluşturmalısın.

Gelmeyen pillerimle ilgili paypaldan itiraz ettim, dx.com ticket takipinden gelen yazı:
Dear customer,Pls close the dispute for this order now.Then we can arrange the replacement for 3*50486.Thanks.
Best Regards Maye...

şimdi bunu net tercüme edebilen varmı, anlaşmazlığı kapatın biz size ürünleri gönderceğizmi diyor benmi yanlış anlıyorum.
ayrıca şuda var paypal itiraz kapatma bölümüne gelince bir yazı var ve diyorki;anlaşmazlığı kesin olarak halletiğinizden emin olun, itirazı bir kere kapatınca birdaha aynı sipariş numarasına itiraz edilemez diyor. ne yapmalıyım. direk parasınımı talep edeyim yoksa, birde 150 dolar değerinde bekleyen ürünlerim var 1ay olacak daha hala tedarik edilmemiş, dx.com isterseniz iptal edip para iadesi yapalım diyor, yanlız ben alırken dolar kuru 2.19 muydu neydi, şimdi 2.8 aradaki fark bana zararmı olacak.

@serdar beyaz

Evet, tercümeniz doğru. "Dispute'u kapatın, size yeni pilinizi göndereceğiz" demişler.
Ancak bu yöntem riskli, çünkü dediğiniz gibi Paypal aynı sipariş numarasına 1'den fazla dispute açılmasına izin vermiyor. Bu nedenle karşı taraf, size yeni kargoyu yollamadan dispute'u kapatmayın. Veya para iadesi talep edip, iadeden sonra tekrar sipariş verebilirsiniz.

Ayrıca, dolar kuru şuan 2,8 değil 2,08. Eğer 2,19 ile ödediyseniz, şimdi iade yapılırsa aynı para 2,08 kur ile kredi kartınıza yansır. 150 dolar için malesef 16,5 TL zararınız olur.

@serdar beyaz

"3*50486" neyse onu değiştireceğiz ama önce siz şikayeti kapayın diyor. Elime geçmeden şikayeti kapamam diye cevap verebilirsin.

Para iadesini ödediğin döviz cinsinden yaparlar. TL olarak farklar oluşuyor. Yapacak bir şey yok.

Para iadesinde şöyle bir durum var: arada 30 gün geçtiği için kredi kartına iade yapamayabilir. Paypal hesabına yapar. Para paypal hesabında senin alacağın olarak durur. Yeni bir alış veriş yaptığında oradan çekilir. Bende iki kere böyle bir durum oldu.

Alışveriş, Paypal aracılığı ile kredi kartı kullanılarak yapıldı ise, yapılan iade tutarı kredi kartına iade edilir. Eğer banka hesabı veya Paypal'daki hesabınızda yer alan bir tutarı kullanarak alışveriş yaptıysanız bu ödemenin iadesi Paypal hesabınızda kalır.

sanıyorum ben bir hata yaptım, tüm siparişlerim gelmeden kısmi gelen ürünler için paypaldan itiraz forumu oluşturdum, şimdi bu pill konusu çözülse bile, aynı sipariş numarası ile bekleyen 150 dolarlık ürünler var, gönderide bu ürünlerden birinde sorun çıksa tekrar paypala itiraz oluşturamıyacağım, çünki aynı sipariş numarası, e siparişleri iptal edip para iadesi alsam o günki dolar kuru ile bu gün'ki dolar kuru arasındaki farktan dolayı gene zarar edicem_? iki ucu .. deynek dedikleri söz bu olmalı :).

@serdar beyaz

Sen önce pillerini almaya bak. Piller eline gelsin sonra ne yapacağına karar verirsin. Şikayetin açık kalsın.

Benim de geçen hafta gelmeyen pillerim için BIC'e yazdığım şikayete "Biraz sabırlı ol dostum" mealinde cevap yazılmış. Bakalım biraz daha zaman geçsin...

@Onur Kuzik

İki tane iadem bu dediğin şekilde olmadı. Kartıma iade edilmedi. Paypal hesabımda kaldı.

@Ali Uzel

O zaman demek oluyor ki, Paypal iade islemlerinde, aciklama kisminda bahsettigi kosullara uygun olarak davranmiyor.

http://img.tapatalk.com/d/14/05/27/2udeta2u.jpg

@Onur Kuzik

İadeyi firma yapıyor, firma "refund" yerine iadeyi paypal email adresine yaparsa para paypal hesabında kalıyor.

Geri