Scudo Sports

Yurtdışındaki 2010 trial bisikletleri !

HoPe

Aktif Üye
Tepki
59
Arkadaşlar geçen aylarda bir konu vardı fakat silinmiş. Biz arkadaşımla bu bisikletlerden getirtmeyi düşünüyoruz hem güzel hem de uygun bisikletler ve sitede türkiyeye kargo bedava yazıyor fakat ne kadar güvenilir bilmiyoruz.

işte link (link)

bilgisi olanlar yardımcı olursa seviniriz !..

• Beğen
Tepkiler: Hüseyin ÖĞÜT
Scudo
Evet , önceki konuda birisi 2 kg den fazla olan kargolara bedava değil demişti.
Bilgisi olan varsa bizimle paylaşsın lutfen .. Teşekkurler ..

Hiç mi bilgisi olan yok arkadaşlar ?

Selam, birincisi baktığınız bisikletler trial değil street bisikletleri, ikincisi de, chainreactioncycles, Türkiye'ye 2 kg üstü kargo yollamıyor. Kargosu bedava olarak gözüken hiçbir malzemeyi sipariş edemezsiniz.

Sanırım açıklayıcı olmuştur, kolay gelsin...

• Beğen
Tepkiler: Uğur Çakırlar
peki isa bey birşey sorcam biz türkiyeden değilde yurt dışından bisiklet getirtemezmiyiz daha uygun olmazmı ? en kötü ihtimal ebay mesela ?

Selam, aşağıda linkini verdiğim konuda yurtdışından nasıl alışveriş yapılacağı konusunda geniş bilgi var. Fakat konu çok uzun olduğu için ben gene de kısaca anlatayım.

Yurtdışından tabii ki bisiklet getirebilirsiniz, ama dikkat edilmesi gereken birkaç nokta var bu konuda. Öncelikle, bisikleti satın alacağınız yerin Türkiye'ye bisiklet gönderip göndermediğini kontrol etmeniz gerek. Eğer gönderiyorlarsa, bisikletin fiyatına ek olarak kargo ve gümrük masraflarını da hesaba katmanız gerekiyor.

Kargo masrafları, alışveriş yaptığınız yere göre değişken olmakla beraber minimum 250-300 tl civarından başlar. Gümrük için de bisiklet fiyatının %20 si kadar vergi, artı konşimento, depo masrafı vs. gibi masraflar için de birkaç yüz tl ekleyeceksiniz. Eğer bisiklet özel kargo firmaları ile değil de PTT kanalı ile gelirse, gümrükte sadece %20 lik vergiyi ödersiniz ama genellikle bisiklet gibi büyük paketleri özel firmalar ile gönderiyorlar.

Sonuç olarak, bu saydığım masrafları bisiklet fiyatının üstüne ekleyip uygun olup olmadığına kendiniz karar verebilirsiniz.

https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=7939

peki yurtdışından bisikleti yanımızda getirsek aynı sekılde vergı fılan alırlar mı??

@OuSy

Yurtdışından gelirken yanınızda bir adet bisikleti vergisiz olarak getirebilirsiniz.

Burda ufak bir düzeltme yapmak istiyorum.
Yurtdışından gelen herhangi bir ürünün fatura bedeli 1500 euro üzerinde değilse gümrükte sadece fatura bedelinin %10 u kadar vergi ve artı olarak 30-40TL pul parası ödersiniz. Gümrü yönetmeliği bu şekildedir.

Kargo ile ilgili olarakta bende bu ebatta bir ürünü PTT ile getirebileceğinizi düşünmüyorum açıkcası. Eğer İsa beyinde dediği gibi kargo için araya ismi bilindik kargo şirketleri girerse.. hem taşıma ücretleri artıyor hemde vergiler artıyor. Bilginize..

• Beğen
Tepkiler: İsaAlp
@Sertac Kurt

Merhaba, benim de sizin düzeltmenize ufak bir düzeltme yapmam gerekiyor sanırım :)

Bahsettiğiniz gümrük yönetmeliği geçen yaz değişti ve 1500 euroyu aşmayan ve ticari olmayan mallar için vergi miktarları Avrupa için %18, diğer ülkeler için ise %20 olarak belirlendi. Ayrıca artık 150 euroya kadar olan malları vergisiz olarak getirtebiliyorsunuz.

Yönetmelik olarak siz geçen seneden bahsediyorsunuz ama ben son 3 ay öncesinden bahsediyorum :) Sanırım daha güncel.

150 euro ya kadar ticari kaygı gütmeyen tüm ateşli silah vb. ler hariç vergisiz geçebiliyor. 150 euro üzeri ve 1500 euro altı yine ateşli silah vb. dışındaki ticari kaygı gütçemeyen tüm ürünler için vergi %10 dur. 3 ay evel ebay dan 270 euro luk elektronik bir ciha aldım. %10 vergi ve 32TL pul parası dışında para ödemedim. Sadece gümrükte geldi gitti işleriyle biraz uğraşıp sıra bekliyorsunuz o kadar. 150 euro ya kadar olanlar ise gümrüğü takılmadığından adresinize kadar geliyor zaten. (Genelde..)

Bu arada artık 150 euro ya kadar dediğiniz olay nerdeyse 1 senedir yürürlükte. Öncesinde ise 100 euro idi. Özel günler, yılbaşı bayram gibi zamanlarda bu bedel esneyebiliyor.

Sık sık yurtdışından alışveriş yaptığımdan söylüyorum bunları.

@Sertac Kurt

Evet, ben geçen sene değişen yönetmelikten bahsediyorum, daha öncesinde vergi miktarı zaten yüzde 10 idi, bu yönetmelik ile bahsettiğim gibi yüzde 20 seviyelerine çıktı. Ben bunları internette gümrük ile ilgili sitelerden birinde okumuştum, tabii ki kesin emin değilim. Fakat şöyle bir durum var, ben de 1,5 ay öncesinde Amerikadan gelen bir kargom için, Ankara Esenboğa havalimanı gümrüğünde %20 vergi ödedim.

Sizin bahsettiğiniz PTT gümrüğü galiba. PTT den uzun süredir gümrüklü bir mal almadığım için, vergi miktarlarının değişip değişmediğini bilemem. Fakat farklı gümrüklerde farklı vergi oranlarının uygulanacağını zannetmiyorum. Bu durumda ya sizin gümrüğünüz yada benim gümrüğümün bir hatası olmalı.

Eğer bir hata sözkonusu ise umarım sizinki hatalıdır. Hem ödediğiniz fazla parayı geri alabilme şansınız olur bakarsınız. Hemde gönül isterki vergi oranları daha düşük olsun.

Benim ürünü teslim aldığım yer Topkapıdaki PTT gümrük müdürlüğü fakat dediğiniz gibi gümrükle ilgili farklı prosedürler uygulanacağını bende zannetmiyorum.

Çok yakın zaman kadar farklı arkadaşlarımında yurdışı alışverişlerinde aynı prosedür uygulandı. Acaba siz hangi prosedüre tabi tutuldunuz, neden %20 ödediniz çok merak ettim açıkcası.

Açıkçası hangi prosedür olduğu hakkında bir fikrim yok, normalde özellikle özel kargo şirketleri ile gelecek olan mallarda 150 euro sınırını geçmemeye özellikle dikkat ederdim. Çünkü özel kargolar ile gelen mallar gümrüğe takıldığı zaman, vergi harici pek çok ek masrafı da oluyor. Fakat son defasında buna mecbur kaldım ve yaklaşık 700 tl lik bir mal için 500 tl ye yakın masraf yaptım. Buna yüzde 20 lik vergi de dahil. Havaalanı gümrüğünde geçirilen çileli saatler de cabası.

PTT gümrüğünde ise işlemler çok kolay sadece verginiz artı ufak bir miktar pul parası ödediğiniz zaman anında kargonuzu teslim ediyorlar.

Evet ne yazıkki özel taşıma şirketleriyle bu tür alışverişlerde astarı yüzünü geçebiliyor. Fakat her ülkenin hem uluslararası çalışan hemde bizim burdaki PTT sınıfında olan posta servisleri var sanırım. Belki onlar tercih edilebilir. Mesela Royal Mail var İngilterede ki.. ben İngiltereden daha sık alış-veriş yaptığım için Royal Maili tercih ediyorum. Hem fiyatları makul hemde oldukça hızlı.
Fakat bir kere greve girmişlerdi o zaman kargom kayboldu sanmıştım, siteleride online olarak sorgu yaptırmıyordu vs..

Ptt gümrüğünde daha önce işlem yaptğım için genel uygulamadan haberdarım ama pekte kolay bulmamıştım :) Çok sıra bekledim, ürün üstünde fatura olduğu halde gümrük memuru raiç bedel kesmeye kalktı vs.. vs..
Siz bunları kolay görüyorsanız özel taşıma şirketlerinin prosedürlerini tahmin bile edemiyorum :)

@İsaAlp

Geri