Scudo Sports

Yurtdışına ev eşyası götürmek

melte

Üye
Tepki
10
İsim
Meltem
Bisiklet
Castello
Merhaba arkadaşlar sizlere kendi yaşadığım süreçten bahsetmek istiyorum faydalı olmak istediğim için böyle bir konu açmayı düşündüm.

Yaklaşık 6 aydır Almanya'da yaşıyorum. Türkiye'den giderken ev eşyalarımı da bir nakliye firması ile alıp götürdüm gayet de iyi yaptım çünkü Almanya'da bir eve dizmek hayli zor ve maliyetli forum içerisinde bu konuda destek olabileceğim yönlendirebileceğim biri olur ise yardımcı olmak istiyorum ben taşınırken çok zorluk yaşadım sizlerinde bu kötü süreçten geçmesini istemem. Destek çıkabileceğim bu taşınma sürecini gümrüklemeyi nakliyeyi kimlerle yapacağınızı nasıl yapacağınız konusunda fikirlerimi aktarmak isterim.

Forumda yurt dışına taşınmak isteyen olur ise elimden gelen desteği sunmak için buradayım

Scudo
@melte Öncelikle Foruma Hoşgeldiniz,

İlk mesajınızı direk yardım etme düşüncesi ile açtığınıza göre taşınma süreci biraz zahmetli olmuş olsa gerek.
Neyse ki halletmişsiniz bu sevindirici. Frankfurt a aynı dili konuştuğumuz bir pedaldaşın gelmesi güzel. Ben de şu aralar bir iş görüşmesi halindeyim. Bir ihtimal yeni yilda Frankfurt da olabilirim. Belki beraber pedallama imkânı olur.
Size geçmiş olsun. Bu konuda yardıma ihtiyacı olanlar için güzel bir konu olmuş...

@Saomi Miks Rica ederim sadece yaşadığım zorlukları başkaları yaşamasın istedim. umarım sizin için hayırlısı olur ve buraya gelirsiniz. Burası bisiklet kullanmak için harika bir yer ve hatta bazı firmalar ve buranın devleti işe bisikleti ile gidenlere ekstra bir ödeme yapmaktadır :) Bisiklet kullanırken sağlıklı kalmak ve üstüne para almak güzel bir duygu.

• Beğen
Tepkiler: Hakan38
Selamlar herhalde on yıl içinde ilk defa bir foruma yazı yazıyorum :) ama Frankfurt’a taşınan nir bisikletçinin taşınma deneyimlerini dinlemek çok ilginç ve faydalı olacak diye düşündüm. Ben de eşim ile şubat ortasında frankfurt’a taşınıyoruz. İkimiz de yol bisikleti ile amatör olarak uğraşıyoruz. Deneyimlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

@melte
Is yeri kendiliginden bisikletle ise gidenlere para yardıminda bulunabilir (ben sahsen bunuda ilk defa duyuyorum) ama devlet olarak hangi devlet bisikletle ise gidenlere para veriyormus, Almanyami?

• Beğen
Tepkiler: Hakan38
@Murat Cömez İngiltere. (link)

Anladığım: Brüt maaş üzerinden ödenen taksitlerle 1000 sterlin'e kadar bisiklet ve/veya ekipman kiralayıp, 1 yıl sonunda o bisikletin sahibi oluyorsunuz. Taksit olarak az bir para ödüyorsunuz, ek olarak vergi kesilen kısım azaldığı için gelir vergisinden de kar ediyorsunuz.

@ekranci

Yazdiklarimi dogru okursaniz beni alinti yapmadan konunun neyle alakali oldugunu anlardiniz.
1. Ben almanya icin konustum Ingiltere beni hic ilgilendirmiyor
2. Is yeri para verebilir dedim, kendi adima almayada ne isyeri nede devletin para verdigini sahsen hic duymadigimi söyledim ve bu yine almanya icin gecerli, Ingiltereyi falan bilemem sonucta oralarda hic bulunmadim, yasamadim, kanunu hukukunu falanda bilemem.

Yani konu Almanya ile alakali Ilgiltere, Rusya, Amerika vs. falan degil.

Geri