Scudo Sports

Yurtdışı satışlarda gümrük muafiyetinin 30 Euro'ya düşmesi

Ahmetgitar

Forum Bağımlısı
Tepki
5.388
İsim
Ahmet
Az önce açıklanmış karar.

Bundan böyle yurtdışı alışverişlerde 75 Euro yerine 30 Euro üzerine gümrük vergisi ödenecek. Kargo falan derken de işin hiçbir esprisi kalmayacak.
Türkiye'deki mağazaları mutlu ederken düşük gelirli halkı üzecek gibi.

Bakalım...

(link)

Scudo
30 euro çok, AB ülkelerinde 22,5 euro imiş. Biz zaten ortalama gelir/gider dengesi ve alım gücü olarak AB'nin çok üzerinde olduğumuza göre bizde 10 euro olması lazım. Hatta artık dövizleri de TL yaptığımıza göre 10 TL'ye bağlayalım şu işi.

150 haberi beni de şaşırtmıştı, cari açık bu denli yüksekken ben bir indirim bekliyordum açıkçası.
Öyle de oldu.

Otomobilde vergi artışını da ben vergi geliri artışı için değil cari açığa karşı bir yaptırım olarak yorumlamıştım. Devlet ilerleyen zamanlarda cari açığın önünü kesmek için her şeyi yapacak gibi. Sözgelimi yurtdışı çıkış harçları fahiş fiyatlara çıkarsa şaşırmam.

150'i derken fiili uygulamada 30 oldu. Yine şaşırmadık. Artık ucuza lastik yalan oldu.

kulağa garip gelebilir ama ben müşteri memnuniyeti ve uygun fiyat konusunda yerli markalara nal toplatan yabancı mağazaları bir şekilde desteklemeye devam etmek lazım diye düşünüyorum. alacağım ürünleri sık yurtdışı seyahat yapan arkadaşlarıma taşıtır. gümrük vergisine para kaptırmak yerine iki katını onlara yemek ısmarlamak için harcarım. yeter ki iş ahlakı olan ve insana değer veren taraf kazansın.

Halk yabancı menşeili ürünleri Türkiye'den kar koyulmuş halde alırsak cari açık anında sıfırlanacaktır :harika:

Yakında gümrük zammı gelirse de şaşırmam

• Beğen
Tepkiler: cngz ve alper 76
Yıkıldım resmen ya, amazondan düzenli olarak 60$ civarında alışverişim oluyordu.

• Beğen
Tepkiler: bulentdasci
Amazondan aldığım kozmetik bir ürünün sahtesi bile burada 2 katına satılıyor.

Yerli satıcı sahtekarlığı ve aymazlığı bırakıp dürüst satıcı olsun bizde amazona ihtiyaç duymayalım.

• Beğen
Tepkiler: nonsteril
@rulokat
He o kadar kolay cari açığın kapanması. Ben y.dışından kask almamla pedal almamla cari açık oldu ya

Tüketim ekonomisinden üretim ekonomisine geçilmeden cari açık inmez

ASUS_Z00ED cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Hiç şaşırmayın. Bu adamlar Zorlu istedi diye ithal telefonlara vergi koyan, Tekin Acar istedi diye kozmetik alışverişini yasaklayan adamlar. Bunu bulduğumuza dua edelim.

İnsanı ya kıytırık çin malına ya da yerlinin kazığına mahkum ettiler. Hayırlı olsun. O 150€ rüyası gören arkadaşlara da selam olsun. Ha bu arada eklemeden geçemeyeceğim ehonomi çogeyi. Dolarları bozdurun, paranızı betona gömün, insan gibi yaşamak sizin neyinize.

@Bahadır EKİCİ
Ne alaka bunun kötüye gitmekle ne alakası var. Senin işlerine taş kondu diye ülke kötüye mi gidiliyor. Olayları kendi gözlerinizden görmeye devam edin.

ASUS_Z00ED cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Tepkiler: MGSancar
Geri