Scudo Sports

Yurtdışı alışveriş

Örneğini bilmiyorum ama vergi çıktı diye para iadesi vermezler normal bence. Ben etsyden bir ürün amıştım kargo+ürün 1000tl kusurdu ptt kargoya da vergi olarak 624tl verdim mesela. Satıcıyı amazon seçince en baştan vergiyi hesaplıyor sürpriz olmuyor daha düşük çıkarsa iade veriyor yüksek çıkarsa ekstra para almıyor. En iyisi satıcı amazon olan ürünleri seçmek hatta ben Tr alışverişlerinde sorun çıkmasın diye mecbur kalmadıkca öyle yapıyorum.
Hata bende zaten. Amazon'u gözümde fazla büyüttüm sanırım 😅 Pazarama veya Turkcell pasaj üzerinden satış yapan çarşı telefoncuları gibi Amazon içindeki satıcılarda da satıcı ne uyguluyorsa o oluyormuş. Vergi dahil olayı sadece Amazon'un sattığı ürünlerde geçerliymiş. Gözümden kaçtı. Neyse artık.

• Beğen
Tepkiler: mcanerg
Scudo
Canyon’ un web sitesinden bir bisiklet almak istiyorum. Almanya’daki bir arkadaşın adresine gönderip, sonra gidip almayı planlıyorum.
Vergi iadesi için faturanın benim adıma mı kesilmesi gerekiyor. Benim adıma kesilmesi gerekiyorsa, ürünün gönderildiği adreste alıcı olarak kimi gösterdiysek fatura ona mı kesilir.
Nasıl bir yol izlemem lazım. Daha önce bu şekilde alışveriş yapan oldu mu?

Canyon’ un web sitesinden bir bisiklet almak istiyorum. Almanya’daki bir arkadaşın adresine gönderip, sonra gidip almayı planlıyorum.
Vergi iadesi için faturanın benim adıma mı kesilmesi gerekiyor. Benim adıma kesilmesi gerekiyorsa, ürünün gönderildiği adreste alıcı olarak kimi gösterdiysek fatura ona mı kesilir.
Nasıl bir yol izlemem lazım. Daha önce bu şekilde alışveriş yapan oldu mu?
Alıcı ile fatura farklı isimlerle olabiliyor. Faturada sizin adınızın olması yeterli vergi iadesi için.

• Beğen
Tepkiler: munel
Alıcı ile fatura farklı isimlerle olabiliyor. Faturada sizin adınızın olması yeterli vergi iadesi için.
Canyonun sitesinde bununla alakalı bölüm göremedim. Faturayı farklı adrese gönder seçeceği var ama yine ben orada olmayacağım için arkadaşın adını vermem gerekiyor. Alıcının farklı faturanın farklı isme kesilmesi için nasıl bir prosedür izlemem gerekiyor acaba.

Canyonun sitesinde bununla alakalı bölüm göremedim. Faturayı farklı adrese gönder seçeceği var ama yine ben orada olmayacağım için arkadaşın adını vermem gerekiyor. Alıcının farklı faturanın farklı isme kesilmesi için nasıl bir prosedür izlemem gerekiyor acaba.
1000028140.jpg

Sadece isim değil , faturada adresinizin de TR olması gerekir.

• Beğen
Tepkiler: munel ve MakRo
Herhangi bir prosedüre gerek yok. Yukarıdaki mesajda arkadaşın attığı ekran görüntüsünde yazan Billing address and shipping ..... kısmındaki işareti kaldırırsanız faturanın kimin adına ve hangi adrese kesileceği için yer açılıyor. Oraya kendi adınız ve Türkiye adresinizi yazmanız yeterlidir.

• Beğen
Tepkiler: munel ve MakRo
Herhangi bir prosedüre gerek yok. Yukarıdaki mesajda arkadaşın attığı ekran görüntüsünde yazan Billing address and shipping ..... kısmındaki işareti kaldırırsanız faturanın kimin adına ve hangi adrese kesileceği için yer açılıyor. Oraya kendi adınız ve Türkiye adresinizi yazmanız yeterlidir.
Peki Faturanın tarafıma kargo ile gelmesini beklemek zorunda mıyım. E- Fatura olarak da alabiliyor muyum?

Peki Faturanın tarafıma kargo ile gelmesini beklemek zorunda mıyım. E- Fatura olarak da alabiliyor muyum?
Uzun bir süredir, Canyon'dan alışveriş yapmadım. Sanırım en son 2022 yılında almıştım birşeyler, PDF olarak ödemeden sonra email adresime fatura gelmişti. Şuan işleyiş aynımı yoksa farklımı tam bilmiyorum, dolaysıyla şu şekilde oluyor diyerek sizi yanıltmak istemem.

• Beğen
Ödemeden hemen sonra değil ancak sevk ettikleri anda e-postanıza PDF olarak faturayı yolluyorlar.

• Beğen
Screenshot_20250606_205023_com.whatsapp.jpgScreenshot_20250606_204958_com.whatsapp.jpg
İyi bayramlar. Arkadaşlar şuan bunu alacağım almanya frankurt. orjinal olduğunu nasıl anlarım?

Son düzenleme:
Faturayı bana sadece mail yoluyla ilettiler, bisiklet kutusu içerisinden fatura çıkmıyor.

Almanya vb ülkeler sahte ürün satamaz, çok yüksek cezaları var. Mağazadan alacaksanız sahte olması pek mümkün olmaz. Şahıstan alacaksanız orasına birşey diyemem.
Teşekkürler alıyım o zaman. Stadler mağazasında satılıyor.

Konuya değişik bir bakış açısı katmak isterim: Yerli tren, otomobil, jet uçağı, uçak gemisi, otonom otobüs, vs üreten ülkede bir bisiklet sele borusu neden yerli üretilmiyor ???
en merak ettiğim konulardan biri, bazı parçalarda "keşke yerli alternatif olsa da kullansak." diye düşünüyorum ara ara.Bazı parçalarda bulamamak çok can sıkıyor.

Arkadaşlar Almanyadan aileme 5 -6 tane spor ayakkabı alacağım. Skechers, Columbia gibi markalarda fiyatlar yarı yarıya fark ediyor Türkiyeye göre. Gelirken Uçakta bavula atıp bagaja versem sıkıntı olur mu? Ayakkabı sayısı fazla olduğu için. Tecrübe eden var mı?

Arkadaşlar Almanyadan aileme 5 -6 tane spor ayakkabı alacağım. Skechers, Columbia gibi markalarda fiyatlar yarı yarıya fark ediyor Türkiyeye göre. Gelirken Uçakta bavula atıp bagaja versem sıkıntı olur mu? Ayakkabı sayısı fazla olduğu için. Tecrübe eden var mı?
5-6 çift sıkıntı yaratmaz. 450 euro zaten hediye limitin var, soran olursa -ki sormazlar en fazla hediye dersin.

• Beğen
Tepkiler: Semih Cavdar
Eger Metzingen outlet citiye yakinsan orada daha ucuz. Almanya TR'ye göre yari yari oluyor ve metzingen de almanya ya göre de yari yari oluyor. Arti Almanyada calisan birisi varsa yaninda Metzingen outlet city Appini yüklerse ucuz fiyatin üzerine Appi göstererek birde %15 indirim aliyor kasada.

Mesela Skechers ayakkabisi piyasada 80 euro ise outlet de 40-50€ oluyor hatta sansin varsa 30€ ya bile bulunuyor.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: -Deniz- ve Özcan
Yolcu beraberinde bir tane getirebilirsiniz. Belki ikinciye göz yumarlar ama 5-6 taneyi görürlerse gümrükleme işlemi yapar, vergi alırlar. Valizi açmazlarsa haliyle sorun olmaz. %99 ihtimalle valizi açmazlar.

Son düzenleme:
Yolcu beraberinde bir tane getirebilirsiniz. Belki ikinciye göz yumarlar ama 5-6 taneyi görürlerse gümrükleme işlemi yapar, vergi alırlar. Valizi açmazlarsa haliyle sorun olmaz. %99 ihtimalle valizi açmazlar.
Nerede yazıyor yolcu beraberinde 1 tane ayakkabı getirebilir diye ? :koptum:

• Hahaha
Tepkiler: mcanerg
Geri