Scudo Sports

Yurt dışından bisiklet

alpinist63

Daimi Üye
Tepki
178
Arkadaşlar mağlum bisiklet fiyatları biraz pahalı burada. fakat Rusyada bilindiği gibi bisiklet fiyatlarında dağlar kadar fark olmaktadır. Kargoyla falan nasıl gönderilebilir mi? ne düşünüyorsunuz bu konuda

Scudo
Kargo ile gümrük sorunu mevcuttur,tanıdığınız varsa bisiklet çantası yada kutuyla rahatlıkla getırebilir.

• Beğen
Tepkiler: serdar canıbeyaz
100 lira üstü ürünlerde değil mi gümrük sorunu olabilen

getirteceğiniz bisiklet 100 lira, 100 euro yada 100 dolardan ucuz mu ki

orada olan birisi fiyatların böyle olduğunu söyledi, yanılıyormuş. peki ne kadardır fiyatları ?

Yurt dışından (Almanya) kadro getirttim.1500 Euro,ya kadar %10 gümrük vergisi ,üzeri İthalat gibi işlemi ve masrafı çok .
Benim başıma gelen zorlukları bir başkasının yaşamasını istemem.
400 $ a Kadro aşamasında Çin den Tayvan dan çıktıktan sonra ,marka olunca (Kadro) fiyat ları hemen hemen her yerde aynı.
Geçen hafta Ukrayna daydım ,Trek,Giant,Cannondale,specialized satan mağazaları gezdim(üzerlerine taktıkları Component modelleri ile fiyatları düşürmüşler)Oralar da hayaller ülkesi,ucuz falan değil.
Ordan aldığım bazı şeylerin ,Türkiye'de daha ucuz olduğunu gördüm.
Bisiklet fiyatları avrupada pahalı,bu konuda Amerika fiyatları çok daha hesaplı(100 Euro olan bir şey-100$ gibi )
Sanırım,bu konuda duygusal davranıyorsun,benim yaşadığım ,yurt dışından posta yoluyla bisiklet getirme hatasını bir başkası yaşamasın diye yazma gereği duydum.

@dogan-kron

birşeyi göz ardı ettiğinizi düşünüyorum: Rusyada hayatın ucuz olduğunu.
bir hemşire veya bir öğretmen orada 150 rubledir aylığı. bir bisiklete ise 40 ruble vermek, bir maaşın yaklaşık dörtte birine eş değer. Türkiye koşullarına çevirirsek bunu, bir maaşın dörtte biri, yaklaşık 350-400 liraya tekabül ediyor

Arkadaşlar Rusya yı bilmiyorum da Amerika bisiklet alımı için çok iyi bir ülke. Benim burada aldığım bisikletin Türkiye fiyatı 750 Euro. Bunun üzerine kargo, vergi filan ekleniyor mu bilmiyorum ama ekleniyorsa çok daha pahalıya gelir. Ben ise Amerika da 590 Dolara aldım. Sidi Sierra MTB ayakkabının Türkiye fiyatı 105 Euro. Ben ise sadece 60 dolara aldım. Pedallar da nedense pek fiyat farkı yok hatta buradakiler biraz daha fazla pahalı denilebilir. Türkiye pedal 60 Tl ise burada 60 USD. Km sayacında da bariz bir fark yok.

@h.cevik

Mesaj tarihine dikkat ederek yazarsanız 2 yıl öncesine ait bir konuyu hortlattığınızı farkedersiniz... lütfen forumda böyle şeylere dikkat edin...

Rusya'dan bir tanıdık bulursanız yanıda getirmesi daha kolay. Özellikle otobüs ve tırcılardan.

Sayin M. Burak Karadag,
Konunun eskidiginin farkindayim. Konunun eskimesi demek yeni bilgilerin verilemeyecegi anlamina gelmiyor heralde. Konu basliginin adi Yurtdisindan Bisiklet. Bende basligiyla ilgili acizane bilgilerimi paylastim. Sizde genel olarak bu konuya dikkat edilmesi gerektigini hakli olarak belirtmissiniz sanirim.

Saygilarimla.

Sayin M. Burak Karadag,
Konunun eskidiginin farkindayim. Konunun eskimesi demek yeni bilgilerin verilemeyecegi anlamina gelmiyor heralde. Konu basliginin adi Yurtdisindan Bisiklet. Bende basligiyla ilgili acizane bilgilerimi paylastim. Sizde genel olarak bu konuya dikkat edilmesi gerektigini hakli olarak belirtmissiniz sanirim.

Saygilarimla.

Geri