Scudo Sports

Yurt dışından bisiklet getirtmek

@b1rkan

Mesela ben veya siz yurtdışı eğitimi almak için yanıma laptop, cep telefonu veya bunun gibi değerli vs vs.. şeylerle gitsem geri dönüşte bu götürdüklerim (100€ nun üzerinde olduguna göre..:eek:) yani Gümrükte :D sorun çıkarırlar mı yani gümrüge kendi kişisel eşyalarım takılabilir mi?bu kısmı bana anlatabilir misiniz?

• Beğen
Tepkiler: Alper Temircan
Scudo
@BMX_rider07

Konunun başını okursanız cevabı orada mevcut.
Yanınızda getirebileceğiniz eşyaların listesine bakın.

100€'nun altı veya üstü tartışması sizin posta yoluyla satın aldığınız ve ülkeye soktuğunuz mallarla ilgili bir durum. Bu da tecrübesi olan arkadaşların dediği gibi gümrük muhafızının insiyatifine kalmış. Sorun çıkartabilir de çıkartmayabilir de. Malın nitliğine ve adedine göre değişir.

Mesela 1 ayakkabı getirtirsin sorun olmaz. Ama 6 arkadaş ayakkabı ısmarlarsanız, gümrük bu ticaret için getirttiğini sanıp kurallar neyi gerektiriyorsa onu uygular.

• Beğen
Ben de yazin Shimano XT dual kol aldim 70 dolara kapima geldi :) Burdan alsam 250 YTL gibi bi para vermem gerekecekti, ki dolar 1400 ler civarindayken..

• Beğen
yurt dışına çıkabilme fırstaım olsa herseyi ordan getirirdim birde ordaki yerleri gezeceksin bizim ülkede 5-6 tane bisiklet satan yer var dişarda bir sehirde sadece 30-40 tane bisiklet mağzası var tabi bu işte bilgi sahibi olmak lazım

• Beğen
peki şimdi yılbaşı geliyo ve 1 ay öncesi ve snrası gümrük fiyat sınırı 300€ oluyomuş..... bu hangi tarihten itibaren geçerli bilenler yazarsa sevinirim

Herkese yardımları için teşekkür ederim ama ne yazık ki amcam gelemiyor dolayısıyla yurtiçine mahkum kaldım.:D Bütçeyi biraz arttırarak Scott Scale 70, Corratec SuperBow Fun ve Corratec X-Vert 0.3 arasında kaldım. Lütfen değerli yorumlarınızı eksik etmeyin. Teşekkürler

(link)

Bu bisiklet türkiyede 5000 tl neden 2500 tl fazla veriyimki ???

Ve anladığım kadarıyla 1 adet yanınızda getirseniz ve bedelsiz fatura kesseniz gümrüklerden geçire biliyoruz sanırım anladığım kadarıyla ??? Ayrıca bazı sitelerde 2000euroyu geçerse alışveriş dünyanın heryerime ücretsiz kargo yapıyorlarmış peki 2000 euroluk alışveriş yapsak ticari değil gümrükte sorum yaşarmıyız kargoda yoksa davulda yada kolidemi getirsek akıl karıdır ???

@Nyo Ykpogl

Ürünün bedeli 1500 €'yu geçtiği için bir güzel gümrükte geçirirler.Eğer birisi yanında getiriyorsa bisikleti,kişi başı 1 bisiklet hakkı var zaten bir sorun olmaz.

@Erkin B. KAYA

Sınır 300 € oluyor olmasına da o internetten alışveriş yapma sınırı değil.Bir kişi yurtdışından size 300 €'yu aşmayan bir eşya yollarsa gümrüğe takılmaz.Mesela ebay'den alacaksınız ürünü.Karşı taraf bir şirket değil de bir kişi ise 300 €'ya kadar birşey alabilirsiniz.Ebay'da satış yapan firmalarda var alırken dikkat etmek lazım size ürünü yollayan taraf şirket mi yoksa bireysel mi diye.

@Nyo Ykpogl

Yaninizda getirmeniz daha akil kari. Bu arada fiyatin pound oldugunu unutmayin. 3250 yapar ancak magazada VAT 407 formunu gorevliye doldurtup ilgili bolumleri siz de doldurursaniz ve havaalaninda kutuya atarsaniz KDV hesabiniza gecer. %17 indirimli alirsiniz. Yaninizda bir bisiklet getirme hakkiniz var. Fatura ibraz etmek zorunda degilsiniz.

Kargoya bulasmayin bence. O boyutta ve kiloda bir kutu cok buyuk bir ihtimalle gumrukte takilir.

• Beğen
Tepkiler: Nyo Ykpogl
ritchey gidon bogazı kackarbisiklet fiyatı 83 euro tl karsılıgı:181 lira

(link)

aynı urun daha fazla secenegıyle bırlıkte;

(link)

bu sıtede 79 dolar+kargo 16 dolar tl karslıgı:141 lira kadar

40 lira icin degermi diyecek olanlar olabilir.ama benim icin deger
ki kampanyalarda bu oran farklılıkları dahada açılıyor.. buradaki bayiler de kampanya yapıyorlar ama olmayan stoga kampanya oluyor genelde:D

benim şahsi görüşüm; bayilerimiz uzakdogudan hiç duyulmamıs veya yurtdısında hiç ilgi görmeyen parcalardan daha cok kazanıyorum diye yaklastıgı müddetçe, ben istedigim ürünü ilk yurtdısından arastıracagım...kimse kusura bakmasın ben ne kaymagım nede tereyağım kimsenin ekmegine malzeme olmam.

• Beğen
Tepkiler: Sencer Kan
Herkese selam.
Fotoğrafçılıkla uğraştımdan genellikle yurt dışından objektif , filtre v.b malzemeler satın alıyorum.( Ticaret amaçlı değil, kendi kullanımım için)Yurt dışındaki tedarikcim üzerine gift( Hediye) yazıp bu şekilde yolluyor.Ama tamamen şans işi. Gümrük memurlarının o günkü ruh haline bağlı.Bugüne kadar tüm ürünlerimi sorunsuzca teslim aldım. Ama çevremde objektif satın alıp gümrüğe takılanlar da oldu. Sonuç TR'deki fiyatına denk geldi veya geçti.
Bu işlerde en güzeli yurt dışından gelen biri var ise ona getirttmek.Yoksa başınız ve cebiniz ağrır.

Gelelim bisiklet konusuna:
Bazı parçaları yurt dışından almak mantıklı. özellikle küçük ebatta olanları.Alacağınız yere numunedir ibaresi yazdırtabilirseniz sorun çıkmaz.Ama bunuda resmi satış yapan firmalara yaptıramazsınız.
Dolayısı ile en mantıklısı TR'den almak( Yurt dışından bir dostunuz vasıtası ile getirtemiyorsanız). Hem servis garantisi hemde karşınızda bir muhattap bulursunuz.
Ben bisiklet almak için sezon sonunu bekledim.2 bisiklet birden almanın avantajı ile sıkı pazarlık. Ellerinde Cube- Attention ve Borlady 1'er adet kalmıştı.
Sağolsunlar çok güzel bir indirim yaptılar ve de 10 ay vadeye böldüler. Cube bana yurt dışındaki fiyatına maal oldu.

Buradan Seda- Doruk Bisiklete çok teşekkür ederim.(Lütfen reklam olarak algılanmasın)

Geri