Scudo Sports

Yunanistan Turu Yapmak İsteyen?

Scudo
@Ferhat Karaca Bulgaristan, AB üyesi fakat Schengen üyesi değil o yüzden bir şekilde vize alınmalı kapıda yada Türkiye'de.
Bekar olsa idik diyorum bende maalesef..

@Hasan Saylık bir yanlisiniz var. Akrabalarim çok gider o tarafa böyle birşey duymadım. Hatta pasaport bile gerekmiyor sadece kimlik kartı yeterli...

@Ferhat Karaca Yok öyle bir dünya :D Evlerinde zor tutulan milyonlar akın akın avrupaya yayılır, Berlin, prag, roma, paris vatan millet adına elegeçirilir, işte o zaman karabulutlar avrupa semalarına düşer :D konudan sapmamak adına detaya girmiyorum ancak şunu bilin öyle birşey olursa Berlindeki 900km lik bisiklet yolları artık otopark olur.

• Beğen
Tepkiler: tunç şenel
Yeşil pasaportu olanlara Yunanistan için vize gerekmiyor diye biliyorum. Sadece pasaportla giriş yapılabiliyor. Doğru mudur?

@MehmetAliB.

yeşil pasaport a gerekmez, adalara gitmek için herhangi bir pasaport yeterli vizeyi girişte alıyorsun.

Yeşil pasaport ile Yunanistana da Bulgaristana da vizesiz girilebiliyor. Yunanistan Schengen vizesi veriyor ve bütün ab ülkelerine(ve bulgaristana da) bu vize ile girilebiliyor. Fakat Bulgaristan Schengen vizesi veremiyor ayrı bir vizesi var. Bu vize ise AB ülkelerinde geçerli değil. Bilginize...

@mehmetlevent boşanma ile ilgili değil, evde tek bırakamıyorsun abi için huzursuz oluyor öyle diyeyim :) yollar çok rahat affetmeyin. ama su pahalı yunan da

Sınır kapısından vize alma nasıl oluyor ? eğer öyle bir olay varsa bende gelebilirim.

• Beğen
Tepkiler: Ferhat Karaca
@MertAhci35 sınır kapısında nasıl vize alınır bilmiyorum. cok riskli bir iş. ipsala sınır kapısına kadar gel vize vermesinler geri dön olmaz o iş...

@MertAhci35 öyle bir olay yok, sınır kapısında vize mize, doğrudan size bas geri derler. ben memurum başvuru formu son 3 aylık maaş dökümlerim+ hesap özetim + çalıştığıma dair belge + seyahat sağlık sigortam + vize ücreti + giriş çıkışlarım ile konsolosluğa 1.5 ay önceden başvuru ile aldım. yoksa imkansız. bir de oradaki ateşe ile tanıştım inşallah birlikte bir akşam yemeğine gitçez yunana

Eylül ayında Velotürk Granfondo'dan sonra ben de Yunanistan'a gitmeyi düşünüyorum. Günlük 100 veya 150 km civarı size uyarsa beraber yol alabiliriz. Zamanım az olduğu için günlük yolu fazla tutmalıyım. Otel, çadır, yemek falan sorun olmaz. Bana her türlü uyar.
@Ferhat Karaca
Yeşil pasaportunuz var mı peki? Çünkü Dışişlerinin sitesine girdiğimde Yeşil pasaport için Yunanistan'a vize gerekmiyor diye okuyorum. Yeni yeni araştırıyorum. Bu konuda net bilginiz var mı?
@Wasabie

• Beğen
Oncelikle merhabalar. Ben de bu yil Yunanistan'a gitmeyi planliyorum ama bisikletle degil malesef. Bu karari vermemdeki en buyuk sebep ozellikle guney kesiminde kurnaz, uyanik ve firsatci geciren turizmcilerin insanlari dudukleyecek yer aramalari. Bu gozler bir magnum dondurmayi 20 dolara satan esnaf gordu el insaf. Ulkemizdeki malum olaylardan bu yil turizm krizi cikacak ve dogalari geregi turizmciler bunun acisini yerli turistten cikaracak. Sadede gelirsem eger tatil plani yapan varsa Yunanistani tatil planlarina ekleyebilirler. Ekonomik krizin batagindaki komsumuzda her sey oldukca makul fiyata ve turistleri el ustunde tutuyorlar cunku mecburlar buna. Burda gereksiz pahali bir tatil yapip paramla rezil olmaktansa Yunanistan'da pasalar gibi tatil yapmayi yeglerim. Konudan cok saptim ama icimi dokmek istedim kusura bakmayin.

Vedat Milor hocamiz da (link) soyle yazarak kisaca su veren itfaiyenin hortumunu demis :)

@MehmetAliB. Eylul ayında aynı tura gidemeyebilirim ama 2017 de Edirneden başlayarak bir İtalya turu programı yapabiliriz. Ne dersiniz?

@Ferhat Karaca
Teşekkür ederim, çok iyi olurdu. Ancak gelecek adına söz veremem. Eylül ayının ilk haftası aşırı bir durum olmazsa, yani yüzde 90 ihtimalle, yurtdışı uzun tur planım var. Yunanistan olur, İtalya olur, her yer olur. Dediğim gibi günde 100-150 km gibi gideceğim, gitmeyi düşünüyorum. İtalya keşke kapı komşumuz olsaymış. Görmeyi istediğim nadir yerlerden biri. Yunanistan'ın aynından bi tane de burda var bence. Antalya'dan bahsediyorum. Doğası, tarihi dokusu, turizmi vs. Dediğim gibi 2017 için şu an net bir şey söyleyemem. Çünkü çalışan biriyim.

• Beğen
@MertAhci35
Sınır kapısında vize alan tek kişi biliyorum. O da Gürkan Genç. Ki kimi zaman onunki de çıkmıyor hemen arkasından yetiştiriyorlar vizeyi. Kapıda vize işi yaş.

• Beğen
dedemler (ikisi de ve babaannem yunanistan doğumlu) ordan gelme. ben de iddia (yüzde 49 u yunandır) da bilgi işlemde çalıştım ve müdürüm yunandı. dedemlerden duyduğum, müdürle yaşadığım şeylerden sonra yunanistana tek şartla giderim. gelip beni evimden limuzinle alacaklar, özel jetle götürecekler ve kuruş para cebimden çıkmayacak. bunları yaparken de, faturayı Türkiye ye çıkarmayacaklar.

o kadar severim yunanı. :)

merhaba bende bu turu eylül ayında yapmayı düşünüyorum...turu yaptıktan sonra rotanız kaldığınız yerler falan paylaşırsanız banada bir ön hazırlık olur.

• Beğen
Geri