Scudo Sports

Yunanistan Turu Yapmak İsteyen?

Ferhat Karaca

Forum Demirbaşı
Tepki
521
Bisiklet
Carraro
Arkadaşlar bayram sonrası Yunanistan turu yapmak için hazırlıklara başladım. Aynı tarihte bu turu yapmayı planlayan arkadaslar varmı?

Çadırlı bir tur olacak ve otelde kalmayı düşünmüyorum.

Son durak Atina. Buradan ya gemi ile İzmir e yada otobüsle İstanbul a dönülecektir.Daha karar vermedim.

Bu tur için her türlü tavsiyelerini zi bekliyorum...

Saygılar...Sevgiler...

Scudo
İzmir'e gemi var mı atina'dan?

Ben biradere bir sorayım bakalım.

@hashus1099 pire den var diye biliyorum...

Arkadaşlar bayram sonrası Yunanistan turu yapmayı düşünen yokmu aramızda?

@hashus1099

Merhaba,

Pire'den Sakız'a uğrayıp Midilli'ye giden bir gemi var. Saat 20:00'de kalkıyor. 04:00 civarı Sakız'da oluyor. Sabah 09:00 - 10:00 civarında da Midilli'de. Sakız'dan sabah feribotuyla Çeşme'ye dönülebilir. Biz Midilli'den 10:00 feribotuyla Ayvalık'a dönmüştük.

five

@Ferhat Karaca merhaba

Yolunuzu mutlaka Meteora'dan geçirin. (Detaylar tur yazımda var. )

Kazasız ve keyifli turlar

five

Vize gerekiyor mu? Şimdiden yolunuz açık olsun

@soneryen ben Bulgaristan doğumluyum. Bulgaristan vatandasligim var onun için vize ye ihtiyacım yok.

@five büyük ihtimalle tek başıma çıkacağım bu tura. Beni bekleyen tehlikeler olacaktır. Tavsiyeleriniz varmı acaba?

• Beğen
Tepkiler: macerakolik
hazır konu açılmışken ben de birşey sorayım;

- yunan adalarında çadır kurmak yasak mı? sahilde bi ağaç altına çadır kurup 1 gece kalırsak olay olur mu acaba :D

@Ferhat Karaca
Bilgilendirme için teşekkür ediyorum. Takipteyim

• Beğen
Tepkiler: Ferhat Karaca
Takipteyim neden olmasın dediğim turlardan birisi. Çıkabilir miyim şimdiden kestirmek zor.

• Beğen
İzmir Atina feribot sebebi başlayacaktı. Bunu takip edin dilerseniz

E5303 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
@Türka¥

Doğada çadır kurma konusunda yüzde doksan hiçbir şey olmaz. Ama kullanılan plajları tercih etmeyin. Kalabalık adalarda kampingler var. Kamping varsa tercih edin. Hem sosyal ortam hem camasır dus imkanı iyidir. Sakin adalarda asayiş personeli çok çok az zaten. Vatandaşta turiste alışık ve anlayışlı.

Pireden samos yada midilliye dönersiniz muhtemelen. Uzun bir feribot yolculugu. Feribotun güvertesinde çadır bile kurabilirsiniz. Yunan Gemilerinde seyahat çok zevklidir ve rahattır. Hiç bir personel gelip uyarmaz. İnsanlar uyku tulumlarında koridorlarda, nerede yer bulursa yatar uyur, tanısır sohbet eder. Bence yapın bu geziyi.

Ayrıca anakarada bisiklet kullanıp Atina varınca otobusle İstanbula döneceğinize, otobüslle Atinaya gidip oradan feribotlar ile ada ada gezerek İzmire (samos'ltan) Yada Borduma (kos'tan) gecerseniz çok daha zevkli bol yüzmeli bir tur olur. Yada Selaniğe kadar sürün, sonra tren ile Atina, Atinadan feriler ile ada turları.

@Türka¥

Ben bu yaz satranç turnuvası için Ikaros adasına (Samos adasına komşu) gideceğim. Bundan dolayı Ikaros ile ilgili yazıları okumaya çalıştım. Bu adada çadır kurmak kesinlikle yasak. Ancak herhangi bir kişinin evinin bahçesinde izin verilirse kurabilirsiniz. Başınızın ağrımaması için gideceğiniz adalar hakkında bilgi almalısınız.

Selam topragım.Yunanistana cok gidip gelirim. Yollari ozellikle ilk 3 5sehirde baya iyidir lakin hep inis cikis ve ruzgar olur. Gumrukten atina 800 km gibi desek bi jafta pedalla gidilir kanimca..

İpsaladan çıkınca egnetia odos otobanı başlar. O yolu kullanmayın. 300 eu cezası var kamera ile kontrol ediliyor diye beni uyarmışlardı. Ara yollardan rota yapın.

Geri