Scudo Sports

Yulaf ezmesini bir de böyle deneyin!

Ali Akan

Üye
Kayıt
8 Haziran 2014
Mesaj
17
Tepki
20
Şehir
İzmir
Yulaf Ezmesi bisiklet sporu icin vazgecilme bir besin maddesidir. Yuksek lif icerigi, dusuk GI nedeni ile diger yuksek karbonhidrat icerigi olan besinler gibi insulin dengesinde ani degisikliklere neden olmaz. Kuzey Avrupa ulkelerinde, sadece sporcular tarafindan degil, halk tarafindanda gunluk kahvaltinin temel ogesi olarak tuketilmektedir. Size iki adet tarif verecegim, yulaf ezmesini begenmediyseniz asagidaki tariflerimi deneyerek yemenizi oneririm.

Pismis Yulaf Ezmesi Tarifi "porridge"

Malzemeler: 1 Bardak Yulaf
2 Bardak Su/ Sut
Muz
Tercihen Kuru uzum, kayisi, vb kuruyemisler.
Bir tutam tuz
Tarcin
Sivi orani yulaf oraninin iki kati olacak sekilde istediginiz miktarda hazirlayabilirsiniz. Eger yulafinizi daha kivamli istiyorsaniz sivi miktarini azaltabilirsiniz. Yulafin cinsine gore gereken sivi miktari degisiklik gosterebiliyor
Yapilisi;

Su veya Sutu ve Yulafi tencereye koyun, orta ateste kaynamaya getirin. Kaynayana kadar cok sik karistirilmasina gerek yok. Kaynamaya basladiktan sonra altini kisin, 5-6 dakika karistirin. Ne kadar cok karistirirsaniz okadar daha yumusak ve puremsi bir kivam alacaktir. Bu sirada isterseniz icine seker atabilirsiniz. Ben seker yerine bir adet muzu dilimliyerek karisima katiyorum. Muzu karisima koyduktan sonra buyuk bir catal ile ezin. 1-2 dakika daha karistirarak pisirmeye devam edin. Son asamada altini kapatip icine isterseniz findik, ceviz, kuru uzum ve tarcin koyabilirsiniz.


Overnight Oats " Bir gece onceden hazirlanan pisirilmeden tuketebileceginiz tarif"
Yulafinizi aksamdan hazirlayip pisirmeden buzdolabina koydugunuz, sabah bisiklete cikmadan once hemen tuketebileceginiz bir tarif. 2 Bardak Sut ve 1 Bardak Yulaf ezmesini, kucuk bir kaba koyun. Uzerine strec film ile kapatip 12 saat buzdolabinda bekletin. Bu islemi yatmadan once yaparsaniz sabaha asagi yukari kusursuz sekilde hazir oluyor. Sabah uyandiginizda uzerine kuru uzum veya istediginiz kuruyemisleri koyup tuketebilirsiniz. Dolapta sivi icinde beklemis yulaf neredeyse pisirilmis yulaf gibi cok yumusak kremamsi bir kivam aliyor. Cig halinden cok daha lezzetli oluyor.
 
Scudo
Lezzetli bir tarife benziyor.. kısa zamanda deneyip görüşlerimi yazacağım bu başlıkta...


 
  • Beğen
Tepkiler: Ali Akan
Çiğ olarak rahatlıkla tüketsemde ilgimi çekti ilk tarif deneyip görecez :D Tesekkurler
 
  • Beğen
Tepkiler: Ali Akan
hububat tüketimini abartmamakta yarar var.fitik asit içeriği kalsiyum magnezyum potasyum gibi elementleri absorbe edicidir.
 
@orcun oguzhan
abartmak ya da abartmamak? yani ne kadarı abartı olur? genelde sporcu videolarında bu yulaf ezmesi denen şey hep var.
 
Süzme yogurt bal muz yulaf cok az çilek reçeli dehşet oluyor
 
  • Beğen
Tepkiler: DKN
Kilo almak isteyen için yulaf ezmesi mantıklı mıdır?
 
@epsilon91

Ben spordan 1-2 saat önce enerji vermesi için tüketiyorum, abartı oranda tüketilirse kilo yapar sonuçta karbonhidrat, tabi alınan bu kilonun yağa dönüşmüş yağ olarak kilo alınması muhtemel.
 
daha önce hiç denemedim yulaf. verdiğiniz tarifleri deneyeceğim.
 
Bu tarifi tek farkla kullanıyorum, yulafı önce suda pişirip sonra sütle karıştırıyorum, spora gideceksem bir çorba kaşığı bal da katıyorum, spor yapmadığım bir günde bal karıştırmıyorum.
Pişirmeden yulafı yemek hiç zevkli değil ama bazen acele durumlarda yaptığım oluyor :)
 
@epsilon91
Hocam zayiflamak icin de kullaniliyor :D
Yani kahvalti, ogle, aksam yemegi harici uzumle balla yersen kilo alirsin. Kilo almaya pek ugrasmani tavsiye etmem, normalde cok yiyorsan ve bu kiloda kaliyorsan, kilo aldiginda gobek yapma olasiligin cok yuksek.
 
  • Beğen
Tepkiler: epsilon91
bende bir tarif ekleyeyim.

bir su bardağı yulafı bir kaba atalım. içine 3 yumurta kıralım. (1 tanesi bütün diğerlerinin sarısını alın) biraz süt koyun. dileğe göre fıstık da atabilirsiniz. bunun hepsini güzelce karıştırdıktan sonra teflon tavada pişirin.

waffle ekmeiği crep gibi oluyor.
 
Benim her sabah kahvaltıda şöyle bir tarifim var, bir miktar nesfit karışık meyveli, bir miktar yulaf, bir miktar nesguik, yaklaşık yarım litre süt ile bunları 500-600cc lik bir kasede yada ufak derin bir tavada karıştırmak suretiyle kısık ateşte 3-5 dk ılıtıyorum çok fazla değil yerken biraz yumuşatacak şekilde hazırlıyorum ve yıllardır kahvaltımı böyle yapıyorum :)
 
Geri