Ali Akan
Üye
- Kayıt
- 8 Haziran 2014
- Mesaj
- 17
- Tepki
- 20
- Şehir
- İzmir
Yulaf Ezmesi bisiklet sporu icin vazgecilme bir besin maddesidir. Yuksek lif icerigi, dusuk GI nedeni ile diger yuksek karbonhidrat icerigi olan besinler gibi insulin dengesinde ani degisikliklere neden olmaz. Kuzey Avrupa ulkelerinde, sadece sporcular tarafindan degil, halk tarafindanda gunluk kahvaltinin temel ogesi olarak tuketilmektedir. Size iki adet tarif verecegim, yulaf ezmesini begenmediyseniz asagidaki tariflerimi deneyerek yemenizi oneririm.
Pismis Yulaf Ezmesi Tarifi "porridge"
Malzemeler: 1 Bardak Yulaf
2 Bardak Su/ Sut
Muz
Tercihen Kuru uzum, kayisi, vb kuruyemisler.
Bir tutam tuz
Tarcin
Sivi orani yulaf oraninin iki kati olacak sekilde istediginiz miktarda hazirlayabilirsiniz. Eger yulafinizi daha kivamli istiyorsaniz sivi miktarini azaltabilirsiniz. Yulafin cinsine gore gereken sivi miktari degisiklik gosterebiliyor
Yapilisi;
Su veya Sutu ve Yulafi tencereye koyun, orta ateste kaynamaya getirin. Kaynayana kadar cok sik karistirilmasina gerek yok. Kaynamaya basladiktan sonra altini kisin, 5-6 dakika karistirin. Ne kadar cok karistirirsaniz okadar daha yumusak ve puremsi bir kivam alacaktir. Bu sirada isterseniz icine seker atabilirsiniz. Ben seker yerine bir adet muzu dilimliyerek karisima katiyorum. Muzu karisima koyduktan sonra buyuk bir catal ile ezin. 1-2 dakika daha karistirarak pisirmeye devam edin. Son asamada altini kapatip icine isterseniz findik, ceviz, kuru uzum ve tarcin koyabilirsiniz.
Overnight Oats " Bir gece onceden hazirlanan pisirilmeden tuketebileceginiz tarif"
Yulafinizi aksamdan hazirlayip pisirmeden buzdolabina koydugunuz, sabah bisiklete cikmadan once hemen tuketebileceginiz bir tarif. 2 Bardak Sut ve 1 Bardak Yulaf ezmesini, kucuk bir kaba koyun. Uzerine strec film ile kapatip 12 saat buzdolabinda bekletin. Bu islemi yatmadan once yaparsaniz sabaha asagi yukari kusursuz sekilde hazir oluyor. Sabah uyandiginizda uzerine kuru uzum veya istediginiz kuruyemisleri koyup tuketebilirsiniz. Dolapta sivi icinde beklemis yulaf neredeyse pisirilmis yulaf gibi cok yumusak kremamsi bir kivam aliyor. Cig halinden cok daha lezzetli oluyor.
Pismis Yulaf Ezmesi Tarifi "porridge"
Malzemeler: 1 Bardak Yulaf
2 Bardak Su/ Sut
Muz
Tercihen Kuru uzum, kayisi, vb kuruyemisler.
Bir tutam tuz
Tarcin
Sivi orani yulaf oraninin iki kati olacak sekilde istediginiz miktarda hazirlayabilirsiniz. Eger yulafinizi daha kivamli istiyorsaniz sivi miktarini azaltabilirsiniz. Yulafin cinsine gore gereken sivi miktari degisiklik gosterebiliyor
Yapilisi;
Su veya Sutu ve Yulafi tencereye koyun, orta ateste kaynamaya getirin. Kaynayana kadar cok sik karistirilmasina gerek yok. Kaynamaya basladiktan sonra altini kisin, 5-6 dakika karistirin. Ne kadar cok karistirirsaniz okadar daha yumusak ve puremsi bir kivam alacaktir. Bu sirada isterseniz icine seker atabilirsiniz. Ben seker yerine bir adet muzu dilimliyerek karisima katiyorum. Muzu karisima koyduktan sonra buyuk bir catal ile ezin. 1-2 dakika daha karistirarak pisirmeye devam edin. Son asamada altini kapatip icine isterseniz findik, ceviz, kuru uzum ve tarcin koyabilirsiniz.
Overnight Oats " Bir gece onceden hazirlanan pisirilmeden tuketebileceginiz tarif"
Yulafinizi aksamdan hazirlayip pisirmeden buzdolabina koydugunuz, sabah bisiklete cikmadan once hemen tuketebileceginiz bir tarif. 2 Bardak Sut ve 1 Bardak Yulaf ezmesini, kucuk bir kaba koyun. Uzerine strec film ile kapatip 12 saat buzdolabinda bekletin. Bu islemi yatmadan once yaparsaniz sabaha asagi yukari kusursuz sekilde hazir oluyor. Sabah uyandiginizda uzerine kuru uzum veya istediginiz kuruyemisleri koyup tuketebilirsiniz. Dolapta sivi icinde beklemis yulaf neredeyse pisirilmis yulaf gibi cok yumusak kremamsi bir kivam aliyor. Cig halinden cok daha lezzetli oluyor.


