Scudo Sports

Yükseltme veya yeni bisiklet

CaliCaga

Üye
Tepki
43
İsim
ÇAĞATAY ÇALIŞIR
Başlangıç
2006—07
Bisiklet
Bisan
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Selamlar btwin fc700 tiagra sahibiyim bisikletim karbon bisikletimi ultegra r8000 set ve shimano wh rs 100 jant seti ile yükseltsem mi yoksa sıfır salcano xrs001 ultegramı alsam bisikletler aynı okucak salcano 12.000tl yükseltirsem 8.000 lere filan gelcek kendi bisikletim 2014 model kadro 2014 komponentler 2019 filan olucak yani bu olayı 2-3 sene sornada gerçekleştirebilirim yükseltmek mantıklı mı bilemedim yardımcı olursanız sevinirim fazla uzun oldu

IMG_20190815_141521_022.jpgbuda bisiklet

• Beğen
Tepkiler: Özcan
Scudo
Bence sonuna kadar kullan , artık yeter deyince yeni bir bisiklet al derim

Edit : Bisiklet cok temiz ve guzel duruyor hic gerek yok bence

Eğer dediğin yükseltmeyi 2 veya 3 sene sonra yapacak isen karbonun belli bir ömrü oluyor, fazla bekletmeden elden çıkarmak mantıklı olabilir. Yanı ömrü oluyor derken kırılması anlamina gelmiyor, belli bir zaman sonra aynı verimi alamaybiliyorsun.

• Hahaha
  • Beğen
Tepkiler: CaliCaga ve rodya
@Samsam duymuştum öyle bişey ondan hem sorıyım dedim

Peki jant seti öneriniz var mı bu kış alabilirim staj param olucak çok pahalı olmauan böyle campagnolo calima gibi varsa

Selamlar.

Mevcut bisikletimden oldukça memnunum ama ufak tefek yükseltme için bütçem var. Jantları, lastikleri ve bittiği için fren pabuçlarını değiştirmiştim önceden. (plus rc30, wiggledan prime road ve tiagra fren pabuçları)
Grupset claris şuan. 1500 tl civarına tiagra 4700 bulurum diye tahmin ediyorum. (sıfırı 300 dolar civarı)
Ondan önce karbon maşa ve karbon sele borusu almak daha mantıklı mı olur.
Ana derdim ağırlık değil, çok uzun yol da yapmıyorum ama titreşimi azaltmak için düşündüm.
Kadroyu şu an değiştirmicem saydığım parçaları değiştirsem bile yeni kadroda da kullanabilirim diye düşünüyorum.

Son sorum sele borumun ölçüsünü bulmanın kolay bi yolu var mıdır:)

• Beğen
Tepkiler: Aybek Cihan
Selamlar.

Mevcut bisikletimden oldukça memnunum ama ufak tefek yükseltme için bütçem var. Jantları, lastikleri ve bittiği için fren pabuçlarını değiştirmiştim önceden. (plus rc30, wiggledan prime road ve tiagra fren pabuçları)
Grupset claris şuan. 1500 tl civarına tiagra 4700 bulurum diye tahmin ediyorum. (sıfırı 300 dolar civarı)
Ondan önce karbon maşa ve karbon sele borusu almak daha mantıklı mı olur.
Ana derdim ağırlık değil, çok uzun yol da yapmıyorum ama titreşimi azaltmak için düşündüm.
Kadroyu şu an değiştirmicem saydığım parçaları değiştirsem bile yeni kadroda da kullanabilirim diye düşünüyorum.

Son sorum sele borumun ölçüsünü bulmanın kolay bi yolu var mıdır:)
Yerinde olsam onca parçaya para vermek yerine o paraları kenarı koyar, gerekirse üstüne biraz daha koyarak yeni bir bisiklet alırdım. :)

• Beğen
Tepkiler: Road_Runner
@özgür duygu titreşimi azaltmak için bu kadar masraf yapmanızı ben de önermem. Normalden bir boy kalın dış lastik alın (23 kullanıyorsanız 25, 25 kullanıyorsanız 28) ve olması gerekenden 10 PSI daha az hava basın, masrafsız bir şekilde titreşimi azaltmış olursunuz :harika:

Lastiğe idealden az hava basmak, lastiğin daha kolay patlamasına sebep olur ama öyle çok büyük bir etkisi yoktur, iki kat daha kolay patlar demek bile abartı olur. Abartıp 60 PSI’da bırakmayın tabi. Lastiğin üzerinde yazan (çoğunda yazar) düşük değeri basın, mesela 85-110 yazar. Tabi bu durumda lastik havanızı her sürüş öncesi tazelemeniz gerekir, çünkü hızlı bir şekilde 70’lere düşer PSI (2 sürüşte bile düşer emin olun)

Asıl amacım şu yavaş yavaş parça toplayıp sonra yılkı vs almak ama bu da bi mantık. Bakalım kararsızım sürekli :)

• Beğen
Tepkiler: Road_Runner
@özgür duygu Hayalinizdeki parçaları toplayıp bisiklete taktığınızda, onca masrafı yaptığınıza pişman olma ihtimaliniz çok yüksek, parçaya vereceğiniz parayı kenara koyup, seneye bisikleti satıp, üzerine de az bir miktar ekleyip yeni bir bisiklet almak mantıklı çünkü. Çünkü sizin memnun olmadığınız şey aslında kadro ve bileşenleri (gidon,gidon boğazı,sele borusu da dahil). En büyük pay da kadroda, siz bütün yan bileşenleri değiştirip kadroyu sabit tutsanız bile titreşim hala istediğiniz seviyeye inmemiş olacak "bence". Çünkü alt seviye bir bisiklet ile orta seviye bir bisiklet arasındaki "zangırdama" hissini kendimce yorumladığım için verebiliyorum bu cevabı. Bu tabiki benim kişisel düşüncem :hhhhhh:

@özgür duygu

komponentleri bisiklet firmaları ucuza aldığı için ucuza satabiliyorlar senin benim bulacağım grup set fiyatına sıfır bisikletler var biraz araştırmak gerekiyor vergi derdi olmasaydı yurtdışından parça parça getirip toplamak mantıklı olabilirdi

Bu arada şu da var hanım kaynaklı şu an nibisikleti değiştiremem(kadroyu) ama sinsi sinsi ufak değişiklikler dikkat çekmeden yapılabiliyor?? onu söylemeyi unuttum.

Kadronuzdan memnunsanız ve sizi rahatsız etmiyorsa yükseltme işlemini yapabilirsiniz. Daha önceki arkadaşlarımın yazdığı gibi yükseltme işlemleri biraz pahalıya geliyor. Bunun yerine yeni bisiklet almanızı bende öneririm.
Eğer ki hanım fark etmeden yavaş yavaş yükseltirim diyorsanız :) Claris setten Tiagra sete geçmek yerine 105 sete geçmenizi öneririm. (Tabi bu biraz daha bütçeyi zorlayacaktır)
Eğer ki güvenebileceğiniz birileri varsa, ikinci el olarak temin etmeyi de deneyebilirsiniz. Biraz daha ekonomik olacaktır.

Kadronuzdan memnunsanız ve sizi rahatsız etmiyorsa yükseltme işlemini yapabilirsiniz. Daha önceki arkadaşlarımın yazdığı gibi yükseltme işlemleri biraz pahalıya geliyor. Bunun yerine yeni bisiklet almanızı bende öneririm.
Eğer ki hanım fark etmeden yavaş yavaş yükseltirim diyorsanız :) Claris setten Tiagra sete geçmek yerine 105 sete geçmenizi öneririm. (Tabi bu biraz daha bütçeyi zorlayacaktır)
Eğer ki güvenebileceğiniz birileri varsa, ikinci el olarak temin etmeyi de deneyebilirsiniz. Biraz daha ekonomik olacaktır.
Neden Tiagra yerine 105? 2300 kullanıcısı olarak ileride Sora yerine Tiagra set düşüncem vardı. 105 elbette daha iyi ancak Tiagra'nın da uzun yıllar kullanılabilecek bir model olduğunu düşünüyorum.

• Beğen
Tepkiler: darksers
Neden Tiagra yerine 105? 2300 kullanıcısı olarak ileride Sora yerine Tiagra set düşüncem vardı. 105 elbette daha iyi ancak Tiagra'nın da uzun yıllar kullanılabilecek bir model olduğunu düşünüyorum.
Aslında özel bir nedeni yok, Tiagra setler çok güzel hatta çokta sağlam setler, yeni nesillerini de çok şık yaptılar.
Hepimizin bildiği gibi bu işin ucu bucağı yok, yükseltme işine bir başlayınca hobi gibi daha da yükselteyim isteği başlıyor. Bu yüzden 11'li sistemin en altı olan 105 set belki bu isteği biraz daha öteler :)
Yoksa Tiagra seti kötülemek gibi bir niyetim asla yok, herkes bütçesi çerçevesinde yükseltme işlemini yapabilmeli. :harika:

• Beğen
Tepkiler: specific
Aslında özel bir nedeni yok, Tiagra setler çok güzel hatta çokta sağlam setler, yeni nesillerini de çok şık yaptılar.
Hepimizin bildiği gibi bu işin ucu bucağı yok, yükseltme işine bir başlayınca hobi gibi daha da yükselteyim isteği başlıyor. Bu yüzden 11'li sistemin en altı olan 105 set belki bu isteği biraz daha öteler :)
Yoksa Tiagra seti kötülemek gibi bir niyetim asla yok, herkes bütçesi çerçevesinde yükseltme işlemini yapabilmeli. :harika:
Yol bisikletine geçmeden sıfır Claris setli Salcano XRS050 buldum 2.000 TL civarı. Almaya niyetlendim, Claris olmasın, en az Sora al dediler, fiyat 3.000 TL'ye çıktı. E bu kadar para veriyoruz bari temiz 2. el Tiagra setli olsun dedim. Sonra gittim 1.000 TL'ye 2300 setli bisikletimi aldım, 6 ayda sadece eski zinciri yeniledim, 3.600 km yaptım, oldukça memnunum. :D
Sonu olmayan bir heves/hobi bu. Binmedikten sonra set Dura Ace olmuş neye yarar?

Bu cevabımı, benzer durumda olan tüm arkadaşlara, genel bir cevap olarak yazıyorum. Sevdiğiniz, geometrisinden rahat ettiğiniz bir bisikletiniz varsa, ben şahsen sırf yeni modele geçmek için değiştirmeyi asla önermem. Makul denebilecek harcamalarla, belli bir bisikletin performansını çok arttırmak son derece mümkün. Hele uzun zaman kullandığınız bir bisikletse mevcut bisikletiniz, daha üst görünen bir modele geçseniz bile alışamama, aynı güveni alamama sık yaşanan durumlar benim gördüğüm.

En mantıklı açılmış başlık burası olduğundan burada paylaşayım sorumu...

Mevcut Triban 500 bisiklet'den daha iyi bir kadro/setli bisiklete geçme fikrim var. Açıkçası bütçe 7-8k civarında olabilir (yakında doğum günüm taksitle kendimi şımartayım) . Sonuç olarak en sevdiğim hobim-sporum bisiklet.

Triban 500 başlangıç seviyesi için iyi bir bisiklet esasen , yol geometrisine geçişte başarılı. Stok jantların 35mm desteği de Gravel tarzına da çevirebilmeniz opsiyonunu sağlıyor esasen.

Bir süredir Scott SpeedSter 20 yol bisikletini inceliyorum , gerek kadro - gerek üzerindeki tiagra set ile f/p noktasında da güzel duruyor.
28634877.png

Ama asıl sorum ; bu bisikleti satın alırsam Triban 500 ile arasında ; hız-performans-sürüş konularında ciddi fark yaratır mı ? veya bu fiyat aralığında başka bir marka/model . SS20 bakma nedenim kadronun daha Endurance olması , Aero kadrolar bana konforsuz duruşundan dolayı çok cazip gelmiyor açıkçası.

Kullanan , tecrübesi-bilgisi olan arkadaşların yorumunu rica ederim.

P.S. Diğer mini alternatif ; Triban 500 'ü yükseltmek olsa da biraz daha ekleyip yeni kadro daha mantıklı geliyor.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Merhabalar. Bir soru sormak istiyorum. Elimde salcano xrs 300 ya da 500 gibi bir model var. Günlük kullanıyordum fakat başka bir ile tayin oldum. Bisikletimle iller arası yolculuk yaparak tayin olduğum ile gitmeyi hayal ediyorum. Günümüz şartlarında başlangıç ile orta seviye tur bisikletine çevirmek için kelebek gidon taktırıp tur bisikleti olarak kullanmak için değişim yaptırmayı düşünüyorum. Toplam maliyet ne olur sizce. 300 tl ye satıp 1500-2000 tl ye yeni bisiklet mi alayım yoksa bisikletime 1000-1500 tl harcayıp kullanmaya devam mı edeyim. İkincisini istiyorum ama uzun dönem kullanmak daha uzun süreli turlar yapmak istiyorum, mantıklı davranmam lazım. Öneriniz nedir ? Teşekkür ederim şimdiden.

Dosyalar

• 20190801_170820_HDR.jpg
    20190801_170820_HDR.jpg
    195,2 KB · Okunma: 59
  • vlcsnap-2019-09-19-23h26m52s076.png
    vlcsnap-2019-09-19-23h26m52s076.png
    1,2 MB · Okunma: 60
Merhaba 300tl derken 1300 olacaktı sanırım
Ayrıca toplam yapacağınız km ne kadar iller arasında gidip geleceğiniz ona göre bir tavsiyede bulanabiliriz

Geri