Scudo Sports

Yükseltilmiş Merida Speeder 900 (2017)

ahmetd79

Daimi Üye
Tepki
450
İsim
ahmet
Bisiklet
Merida
Bir çok değişiklik yaptığım bisikletimi sizinle paylaşmak istedim.Her türlü eleştiri ve yoruma açığım

Lastik : Continental Ultra Sport II 28 >>>> Schwalbe marathon plus 25
Fren Kolu : Bl- M506 >>>> Deore Bl-M6000
Fren : Br-M447 >>>> Deore Br-M6000
Aynakol : Ultegra Fc6800 50/34 >>>> Ultegra Fc6800 53/39
Zİncir : Kmc x11 >>>> Ultegra Cn-6701
Arka Aktarıcı : Ultegra Rd6800 ss >>>> Ultegra Rd-R8000 gs
Ön Aktarıcı : Ultegra Fd6800 >>>> Ultegra Fd-R8000
Ruble : 105 CS5800 11/28 >>>> Ultegra Cs-Hg800 11/34
Sele : Merida sport >>>> Topeak Free 3d Comfort Rx
Rotor : Sm-Rt 56 >>>> Sm-Rt 64
Gidon yükseltme : Rectus+Zipp karbon spacer

Son düzenleme:
Scudo
Şahane olmuş hocam emeğine sağlık, ışık olayını abartmışsın kırsalda gezerken dikkat et yerel halk seni köye ufo indi sanıp taşlamasın ???

Matara kafesindeki detayın, maşadaki ışığın ayrıca hastası oldum (hatta o maşaya taktığın ışığın bağlantı aparatı ışıkla beraber mi geldi yoksa ayrıca mı edindin paylaşırsan sevinirim)

Çok beğendim, güzel detaylar var. Gece farkedilmek elbette çok önemli ama yine de aydınlatma ekipmanları biraz daha azaltılabilirdi. Hoşunuza gidiyorsa da sorun teşkil etmez çünkü sizin bisikletiniz, nasıl mutlu olacaksaniz o şekilde devam edin ?

Selam Ahmet. Bisikletin çok güzel olmuş tekerine taş deymesin. Güzel yükseltmeler ve güncellemeler yapmışsın. Dolardan ötürü bisiklet fiyatları fırladı 2 katına çıktı resmen. Görünen o ki Ona gözün gibi bakıyorsun ve bakmaya devam etmeni tavsiye edeceğim. İyi günlerde kullan :)

@Gökay Akçay
Teşekkürler.Düşük mod uzun pil ömrü kafasıyla gittim.Aydınlatma da yeterli ve simetri olsun derken bu hale geldi.Maşadaki aparat aliexpress.Işık ise gidonda da olan guee 700 plus

@amasseia

Teşekkürler

Son düzenleme:
  • Muhteşem
Tepkiler: Gökay Akçay
Bisikletin özelliklerini tam bilmediğim için aksesuar dışında ne kullandın bilemedim. öncesi sonrası değişen parçaları yazarsan bilgi sahibi oluruz. Maşadaki aparat gibi birşey lazımdı. AliExpresste ne isimde geçiyor acaba? Son sorum Topeak seleyi test etme şansı buldunuz mu?

Güzel bisiklet, maşallah.
-Matara kafesindeki alyan setinin entegrasyonu
-Ayaklığın matara kafesine takılması
-Gidon boğazındaki telefon tutucu
-Maşadaki far tutucu
fonksiyonel ve şık ayrıntılar.

Schwalbe Marathon Plus yerine daha akıcı olan Schwalbe One lastikleri tercih etseydiniz daha iyi olurdu gibime geliyor.

Gidondaki kertenkele deseni de çok hoş.

İyi günlerde kullan hocam.

• Beğen
Tepkiler: ahmetd79
@Türko
Maşadaki aparat için linki paylaşıyorum
(link)

Topeak sele hafta sonu geldiği için 10 dk kadar deneme şansım oldu.Bisikletin orjinal selesine göre çok daha iyi.Uzun sürüşlerde de istediğim konfora ulaşmış olacağımı tahmin ediyorum
Değişen parçaları ilk mesaja ekledim

@hamlet2006
Teşekkürederim
Schwalbe pro one denedim fakat patlama problemini fazla yaşadığım için marathon plus yaptım ve çok memnunum
Telefon tutucuyu klasik telefon kılıfından yaptım. Topeak tel tutucunun aparatlarını sökerek normal kılıfa monte ettim.

@Tolga Özdemir
teşekkür ederim

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Demir Atlı
Ahmet ben de bir sele arayışı içerisindeyim. Merida crossway xt'nin kendi selesi orta seviye diye düşünüyorum. Brooks mu ne o var ama onun görüntüsü de çok klasik duruyor. Senin seleden memnun musun ? Uzun yol yaptıktan sonra görüşlerini paylaşırsan sevinirim. Selamlar.

@alperaydin
Bugün işe bisikletle geldim ve 40 dk lık bir deneme şansım oldu. Keşke daha önce alsaydım diyorum.Kalite ve görsellik olarak bisiklete ayrı bir hava kattı. Sele 400 gr.Bisikletin orjinal selesinden 100 gr daha ağır. Topeak selenin 4 modeli var. Doğru olanı seçtiğimi düşünüyorum.

Elinize sağlık güzel modifiye etmişsiniz.

• Beğen
Tepkiler: ahmetd79
@trainspotting35
Eski konuları silebilsek keşke. Güncelleyip yenisini açıyoruz. Eskiler çöp gibi yığılıp kalıyor

Geri