Scudo Sports

Yüksek nabız, nabız, nabız!

Dediğiniz bölüm bu galiba hocam.

298597 dosyayı görüntüle
Evet budur. Endurans Z2 güzel (%1). Baktın zorlanmadın, aynısını Z3 ile deneyebilirsin. Bir de öyle bakalım decoupling değerine ;)
sayenizde bugün de bişeyler öğrendik, yeni bir site keşfettik. Teşekkürler
Trainingpeaks arada hediye 1 ay abonelik veriyor ben de arada kullanıyorum veri takibi için. TP deki TSS le bu sitedeki load farklı şeyler ifade ediyor sanırım. bugün ki sürüşümü TP 354 hrTSS olarak hesaplarken intervals load 266 olarak hesaplamış. dolayısıyla fitness/fatigue/form gibi değerler ikisinde farklı çıkıyor. Hesap sistemleri farklı görünüyor. Dikkat ettiniz mi veya fikriniz var mı bu konuda?
Decoupling olayıyla ilgili aşağıya geçen haftaki bir trainer sürüşünün verisini koydum. bu amaçla yapılmadı tabi ki ama uzun olduğu için bunu seçtim. bu grafiği nasıl okuyoruz? sadece 10% altını görünce tamamdır mı diyoruz?
Ekran görüntüsü 2022-12-18 221232.png

• Beğen
Tepkiler: lrfan
Scudo
Evet budur. Endurans Z2 güzel (%1). Baktın zorlanmadın, aynısını Z3 ile deneyebilirsin. Bir de öyle bakalım decoupling değerine ;)
Hocam 72 Km sürdüm. %80'i falan zone 3 olmuş. Bunda decouping %4.1 e çıktı. Zon4'te de denenir mi hocam bu?

1671393847086.png

Zon4'te de denenir mi hocam bu?

Hayır, fazla olur. Zaten bu veri sadece endurans sürüş durumunu görmek için (uzun ve sabit efor sürüşlerde nabız ile gücün birbirinden sapmasını ölçüyor). Z4 artık tempo aralığı.
sayenizde bugün de bişeyler öğrendik, yeni bir site keşfettik. Teşekkürler
Trainingpeaks arada hediye 1 ay abonelik veriyor ben de arada kullanıyorum veri takibi için. TP deki TSS le bu sitedeki load farklı şeyler ifade ediyor sanırım. bugün ki sürüşümü TP 354 hrTSS olarak hesaplarken intervals load 266 olarak hesaplamış. dolayısıyla fitness/fatigue/form gibi değerler ikisinde farklı çıkıyor. Hesap sistemleri farklı görünüyor. Dikkat ettiniz mi veya fikriniz var mı bu konuda?
Decoupling olayıyla ilgili aşağıya geçen haftaki bir trainer sürüşünün verisini koydum. bu amaçla yapılmadı tabi ki ama uzun olduğu için bunu seçtim. bu grafiği nasıl okuyoruz? sadece 10% altını görünce tamamdır mı diyoruz?

TSS tescilli bir isim (trademark), herkes kullanamıyor o yüzden Strava'da farklı, TP veya GoldenCheetah gibi yazılımlarda farklı adlandırılıyor. O sebeple terimlere alışmak lazım.

Decoupling şuna bakıyor. Antrenmanda nabzın z2 sürüşe uygun düz bir parkurda sürerken watt sabitken nabız dalgalanıyor mu veya nabız sabitken watt düşüyor mu....

Örneğin, watt sabitken nabız artmış, henüz endurans için hazır değil bu arkadaş, daha çalışması lazım. Endurans eksikliği giderilince artık hacim (geçilen toplam km) düşürülüp yoğunluk (tempo, eşik, interval, sprint vs.) artırılır, yarışa-hedefe özel içerik yerleştirilir. Periyodizasyonun tanımı bu zaten ;)
1671424685340.png

Sizin grafiğe bakarsak watt düşerken nabız artmış (drift dedikleri, nabzın yukarı sürüklenmesi). Ama makul sınırlar içinde (tabi sürüş içeriğini bilmiyorum, eforu tüm sürüş boyunca sabit tuttuysanız sıkıntı yok)

Geri