Scudo Sports

Yüksek kadro bisiklet önerisi.

Tepki
68
Merhaba arkadaşlar. Bir arkadaşım için bisiklet bakıyoruz. Bacak iç boyu 97 cm. Kadro boyu 65 cm oluyor sanırım. 1200 lira üst limiti var. Yol bisikleti olacak. 65 cm kadro boyuna en yakın bisiklet önerileriniz nelerdir?

Scudo
Arkadaşınızın boyu kaç ?

Verdiğiniz fiyata o boyutta, klasik olmayan -ki onu da bulmak için oldukça şanslı olmak lazım-, bir kadro/bisiklet bulabileceğinizi sanmıyorum (özel bir durum olduğu için).

Bacak boyunu hatalı ölçmüş olma ihtimaliniz nedir acaba ?

Şu durumda arkadaşınızın yarısı bacaktan oluşuyor çünkü :)..

Edip Bey'e katılıyorum. Benim boyum 1,79; bacak boyum 83 cm, geri kalanı 96 cm. Ölçünüz doğru ise arkadaşınız benden 15cm uzun ama gövde uzunluğu hemen hemen aynı...

Eğer ölçünüz doğru ise de 65cm kadronun doğru olacağını sanmam, ben 56 cm kadro kullanıyorum. Vücudu benden sadece 1 cm uzun olan birisi 8-10 cm daha uzun kadro kullanırsa gidon çok uzakta kalır. 61-63 cm civarı bir kadroyu seleyi yükselterek kullanmak daha rahat olacaktır.

Arkadaşım farklı bir şehirde. Videodaki gibi ölçüldüğünü biliyorum. O şekilde tarif ettim ama doğru mu ölçmüş bilmiyorum. Video linkini atayım da tekrar ölçsün.

Şöyle söyleyeyim, arkadaşınızla boylarımız yakın ama benim bacak boyum (tabi ben de yanlış ölçmediysem) 90 cm.
60-61 cm'lik kadro cuk oturuyor :).

Şu an ölçme durumu yokmuş. Cevaplarınız için teşekkür ederim. Doğru ölçüyü aldığım zaman (belki de doğru ölçmüştür.) tekrar yazarım bu arada.

Ölçü doğru arkadaşlar. Bacak boyu 97 cm. 65 cm kadro bulmak zor olacağı için 63 cm mi en uygun olur?

192 boyundayım bacak boyum 91cm
63cm kadro bulmanız zor en iyi ihtimalle 60cm kurtarır. Olmadı gidon boğazı uzaltılır. Yalnız bu arkadaşın arkasında yol almak süper olur, kendimden biliyorum kamyon arkası diyorlar :)

Forumda bir ara Decathlon'dan 63 kadro Triban 3 alan bir arkadaş görmüştüm. Şimdi kim olduğunu hatırlamıyorum.

Belki bir göz atmak istersiniz.

Triban 3'e baktık ama jantları beğenmedi pek. Mevcut jantları satıp, yenisini alırsak masraflı olur mu bilmiyorum. İstediği jant çeşidi şu şekilde: telin girdiği yer ile lastiğin oturduğu mesafe geniş olsun istiyor.
(Evet kamyon arkası, resmen rüzgar koridoru oluşuyor.) :)

Arkadaşınız yüksek profil jantlardan bahsediyor o halde.
1200 üst limit ile yüksek profil jantlı bir bisiklet zor gibi geldi bana...

Triban 3 tarzı bisiklet alıp yüksek profil jant takmak mı yoksa direkt yüksek profil jantlı bisiklet almak mı daha masraflı olur? Bir de triban 3 tarzı 63 cm kadro başka bisikletler var mı?

@Uğur S.

Bence de... 1200 liraya ancak yüksek profil jantın tekini alabilirsiniz:
(link)

@serdar karaca

10000 liraya bile yüksek profil ile satılan bisiklet bilmiyorum. Sadece en üst seviye bisikletlerde ve orta seviye (2000-3000€ arası) aero yol bisikletlerinde yüksek profil jant oluyor.

Triban 3'e yüksel profil jant, at ile kelebek probleminin çözümü olur.

Sizin probleminiz ise iki şekilde çözülür. Bütçeyi artırmak ya da beklentiyi azaltmak...

Yorumlar için herkese teşekkür ederim.
Carbon jant pahalı... En mantıklısı yüksek profilden vazgeçmek. Bütçeyi arttıramıyoruz. Zaten kask, gözlük, eldiven vs. daha birçok malzeme alınacak. Arkadaşım motorsiklet sürer genelde. Bisikleti de arada bir spor amaçlı sürecek, yani giriş seviyesi bir bisiklet yeter ona. 63 cm kadrosu olan bu fiyat aralığında başka marka var mı peki arkadaşlar?

Klasik yol bisikletlerine bakabilirsiniz. Eski bisikletlerde bayağı büyük kadrolar oluyor.

Benim bisikletim de klasik. Olmadı öyle yaparız. Ya da 61 cm alıp gidon boğazını uzatır, seleyi yükseltiriz. Teşekkür ediyorum arkadaşlar.

Geri