Scudo Sports

Yüksek kadans her derde devaymış

sigma bc 906 saatim var kadanslı hale çevirebilmek mümkün mü

Scudo
bc906 modeli kadanslı hale çevirilemiyor. Hakan Bey'in bahsettiği modelin kadans kit'li ve kit'siz modeli var. Kit'siz olana istersen daha sonra kadans kiti alıp ekleme yapabiliyorsun

• Beğen
Tepkiler: Hakan Yazman
ilk başta günde 20-25 km yaparken vitesi 18'e atıp yorularak gidiyodum. bacaklarım çok ağrıyodu. ayrıca sele yüzünden inanılmaz ağrılar oluyodu. yüksek kadansa başladıktan sonra 18 yerine 10-11-12. vitesleri kullanmaya başladım hızlı gelince vitesi arttırıyorum böyle çok daha rahat oldu. bilgi için teşekkürler

• Beğen
Çok teşekkürler hakan abi,

Sayenizde 2 hafta oncesinde bisikleti sadece eğlence aracı olarak görürken şimdi şehirde eğlenirken vücudu geliştirebilecek en iyi ve kolay spor olduğunu düşünüyorum. Yanında birçok spor yapıyorum ama tabiki bisiklet kadar basit, eğlenceli ve heryerde yapabileceğim tarzda değiller.

4 gündür bu çalışmayı yapıyorum daha şimdiden sonuç almaya başladım. Forumunuz ile bilgisayara saatlerimi vermek yerine her zaman yapabileceğim kendimi geliştiribileceğim başka bir aktivite keşfettim. Sitedeki tüm makaleleri okuymaya çalışıyorum, bilgi veren herkeze çok teşekkür ediyorum. Sandığınızdan daha yararlı oluyorsunuz gençlere :)

Yazılarınızın devamını bekliyorum hakan abi:rolleyes:

• Beğen
Bende Denedim Birkaç Kez 160-200 Devir Arası Düz Yolda Giderken Ya Trafik Yüzünden Ya İnsanlar Yüzünden Ya da Çevre Yüzünden Hız Kesip Tekrar Başlamak Zorunda Kalıyorum. Ne Yazık ki Bursa'da da Düz Yol Bulmak Çok Zor. Yine de Bu Devir Olayını Kullanınca Yorulmadan Uzun Mesafe Yapabildim. Bilgileriniz İçin Saolun.

160-200 devir çok zaten zıplaya zıplaya gidersin bisiklet uzerinde. İstenen ortalama bir kadans sayısıdır.

90-100-110 gibi :)

200 devir nedir ya? saniyede 3 kereden fazla pedalı çevirmek diye birşey mi var?

Arkadaşımız sprint denemeleri yapıyor olabilir.

Sprint denemesi yapıyor isen kısa sprintler iyi olacaktır.

300-400 metre yüksek kadansa çıkarak daha sonra normal kadansa düşürmen lazım.

Sprinterler çok kısa sürelerle 170'e çıkıyorlar. 200 diye bir mesele yok hocam.

@tayfur

Ben 100 metre koşuyorum aynı zamanda. Amatör olarak yapıyorum bu sprint olayını.

Kadans ölçer bir aletim yok, yalnız ben bir önerme olarak söyledim şu ana kadar dakika, kadans miktarı olarak hesaplama yapmadım.

Ama kısa sprintlerimde kilometre saatim mtb ile 45 - 50 km arasını vuruyor.

Koşarak 11.9 saniye performansım var.

Bisiklette ise sadece 28-30 saniye sprint atabildim. Oda 21. viteste.

Burda yaklaşık değerler söyledik biz.

@tayfur

Tabii ki var ben 200 lü devirler görmüştüm, güzel bir duygu ;) En yüksek devriniz kaçtı diye bir konu açmıştım oraya da bakın isterseniz bir... 200 ve üzeri devir mümkün...

• Beğen
Tepkiler: gokhancan
Hakan abi vermiş olduğun bilgiler için eline sağlık.İnanıyorumki bu bilgiler yeni başlayan ve halen bu spora devam edenler için çok yararlı olacak.Yazılarının devamını dilerim.

• Beğen
@ErkanEmanet

Teşekkür ederim Erkan, benim de amacım bu sporu yapanların en doğru ve sağlıklı yapacak şekilde bilgilenmeleri ...

hakan bey ,ben bisiklet camiasına yeni katıldım,bisikletle ilgili terimleri ve diğer şeyleri yeni öğreniyorum.bi sorum olucak.
kadans değeri her vites için ne olmalıdır? böyle bişey varmı?
1 den 27 ci vitese kadar olan tüm vitesler için ayrı ayrı kadans değerleri(devirleri) varmı?
sorularım sanki biraz abest kaçtı gibi...

• Beğen
Tepkiler: Çağlar Soysal
@mahosa

Merhabalar, hoşgeldiniz, tabii ki bilmediğiniz şeylere yardımcı olmak için burdayız... Sorduğunuz gibi bir şey yok, her viteste aynı kadans uygulanabilir ve standart değerlerdir (80, 90, 100 vs gibi kişiye veya amaca göre değişebilir), aklınıza takılan başka şeyler olursa da yardımcı olmaktan memnuniyet duyarım...
Hakan Yazman

Geri