yüksek hızda sarsıntı

scientist

Üye
Kayıt
2 Şubat 2006
Mesaj
72
Tepki
10
Şehir
antalya
herkese merhaba
cro-moly kadrolu eski bir yol bisikletim vardı. bu bisikletle yokuş aşağı yüksek hızlarda inerken ciddi titremeler oluyordu. Bir keresinde de hızımın 68 olduğunu gördüğüm bir anda çok şiddetli neredeyse kontrolü kaybetmeme sebep olacak kadar güçlü titremeler oldu. neyseki yavaşlayıp durabilmiştim. profesyonel bir bisikletçiye danıştığımda bana karbon gibi hafif sarsıntıları absorbe edebilecek malzemelerin bunu engelleyebileceğini söyledi. Ben de bunun üzerine bisikletimin artık eskidiğine karar verdim ve maşası ve kadronun arka bacakları karbon olan yeni yol bisikleti aldım, ancak daha az düzeyde bir titreme olsa da aynı srounla yine karşılaştım. Bisikletin jant ayarı çok iyi. yepyeni ve herhangi ses çıkaran parçası yada gevşek somunları yok. öneriniz nedir
teşekkürler
 
Scudo

Önder Özdoğan

Forum Bağımlısı
Kayıt
25 Mayıs 2005
Mesaj
2.276
Tepki
1.166


Anladım kadarıyla bısıklet yuksek hızdı sarsıntısı yaşaması,

Bunun nedenlerı ve bılgıme gore sarsıntılar sebeblerı genel dogrultuda bakıldıgı zaman,akort ayarı,Lastık tutan vıdaların gevsek olması,lastıgın yamuk ve yalpa yapması yada ruzgarın senı sarsması ve bısıkletın sarsıldıgı hıssetmek:rolleyes:

Bunlar dısında ben hıc bır sorunla karsılasmadım,senın bısıkletın ayarların duzgun olduguda emınsın ama halen yuksek hızda sarsıntı yasanıyorsa, bunu Buyuk Ustalarım cozer umıdıyle saygıları sunuyorum...;)

iyi çalışmalar..
 

tayfur

Forum Bağımlısı
Kayıt
22 Mayıs 2005
Mesaj
1.621
Tepki
1.025
Şehir
İstanbul
1- çatal karbon'mu?
2- kadro markalı mı no-name mi?
3- jantların markası modelleri nedir?

bu bilgiler önemli.
 

scientist

Üye
Kayıt
2 Şubat 2006
Mesaj
72
Tepki
10
Şehir
antalya
öncelikle konuyla ilgilenen arkadaşlara teşekkürler
Tayfur beyin sorduğu sorulara yanıtlar:
1) maşa karbon pazzaz marka sanırım f111 ya da f111i modeli
2) kadro aluminyum, arka bacaklar karbon. Black magic Deddaciai marka diye tahmin ediyorum (üzerinde öyle olduğunu söyleyen yapıştırma var).
3) Ön ve arka tekerler shimano marka wh r500 model

Bisiklet bisan marka, zeus modeli. bu arada dış lastikler de maxxis'in telsiz fuse modeli. yaklaşık 80 psi basınç ile kullanıyorum (lastik üzerinde 120 psi basınçla kullanılabileceği yazıyor ama ancak 80'e dek şişirebiliyorum.). Bisikletin yaklaşık toplam ağırlığının da 8250 gram olduğunu tahmin ediyorum.
 

tayfur

Forum Bağımlısı
Kayıt
22 Mayıs 2005
Mesaj
1.621
Tepki
1.025
Şehir
İstanbul
doğrusu bunlar gayet kaliteli malzemeler. rahatsızlığa sebep olacak birşey yok gibi gözüküyor. Google'da da benzer problem yaşayanlar pek çıkmadı. Belki problem yolun zemininden ve hızın yğksekliğinden ibarettir.
 
  • Beğen
Tepkiler: scientist

Aytaç Biber

Forum Bağımlısı
Kayıt
4 Mayıs 2005
Mesaj
2.147
Tepki
2.201
Şehir
İstanbul
Bu bisan hiç normale benzemiyor doğrusu! Dedacciai kadro ve 8.2kg ağırlık:)
Şirketin sahibinin torunu falanmısın?Eğer öyle ise bizede bitane aşırsan hiç fena olmaz bunnardan:p

Şaka bi yana ben listelerde böyle bir modeli hiç görmedim.nerden temin ettiğini sorabilirmiyim?Gerçekten sağlammış.
 

scientist

Üye
Kayıt
2 Şubat 2006
Mesaj
72
Tepki
10
Şehir
antalya
öncelikle tayfura sorunumla ilgilendiği için teşekkürler ben de sarsıntının kaynağını araştırmaya devam edecegim. eger birşeylere ulaşırsam mutlaka sizlere de bilgi veririm.
bu arada redstar bana bisikleti nereden aldığımı sormuş. Bisiklet izmir seda bisikletten alındı. Bülent Benli, yanlış hatırlamıyorsam mustafa güner isimli bir yol yarışçısının bisanda yol bisikletleri topladığını iletmişti. Ben de 105 setli bir bisiklet istemiştim. Önce 105 set 10'lu 2006 olmadığı için biraz kızmıştım ama şimdi bisikletten memnunum. Bildigim kadarıyla uygun fiyatlı sora ve tiagralı modeller de var. İlgilenirseniz bisikletin ayrıntılı özelliklerini yollayabilirim.
 

SerkanEriş

Bisiklet Meraklısı :)
Kayıt
14 Eylül 2004
Mesaj
321
Tepki
170
Yaş
45
Şehir
Ankara
İsim
Serkan Eriş
Başlangıç
1990—91
Bisiklet
KTM
Bisiklet türü
Yol bisikleti
merhaba,
bende canondale'in bir ultegra döşeli bisikletini deneme fırsatını bulmuştum. lastikler o kadar ince ve sert ki bizim dandik asvaltlarımızda titreşim probleminin olması bana normal geliyor. titreşim sence gidondan mı gelmeye başlıyor ? her yer kaliteli beton asvalt olsa bir tanede ben almayı düşünüyorum yol bisikleti ama şu an için bana zor gelen bir bisiklet türü...