Scudo Sports

Yüksek efordan sonra mide bulantısı????

Scudo
Bisiklete bindigimde ısınmadan birden yuklendigimde mide bulantısı baş gösteriyor, sebebi tam olarak ne olabilir, başına gelen arkadaslar var mi?

Yemek ve bisiklet sürme arasi en az 2 saat aralik bırakıyorum yani yemek yiyip hemen sürüşe baslamiyorum, onu da belirteyim.
Isınmadan çok normal ama ısınma dışında da bu sorunu yaşıyorsanız, sindirim sisteminizde bir sorun yoksa laktik eşiği geçip uzun süre(5dk+) anaerobik nabızlarda sürerseniz ve bünyeniz buna alışık değilse mide bulantısı oldukça normal. Nabız bandı ve bağlı bir cihaz varsa o aralığı öğrenip 2-3dklık intervallerle dayanıklılığınızı arttırmaya çalışabilirsiniz.

@amasseia arkadaşlar değinmişler ısınmadan başlama diye bu çok önemli. Hava sıcaklıkları arttı buda etki eder. Kan değerlerini ölçtürsen iyi olur. Aklıma tansiyon geliyor hocam. Isınmadan sürüş tansiyonu da direkt etkiliyor.

Bir iki defa benimde başıma geldi. 40 dakikalık 8 km lik iş yeri dönüşüm1 saati geçmişti. Kendinle inatlaşma bu tarz şeyde en yakın bir yerde otur , ayakta dahi durmayın. Geçmiş olsun .

Ben de dün yaklaşık 2 hafta sonra bisiklet sürdüm. %7.5 eğimli bir yolda sürüş yaptım. Çıkarken nabzım çok yükseldi ve midem bulandı. Daha önce de yaşamıştım bunu. Sanıyorum ki nabzın çok yükselmesiyle alakalı.

Evet arkadaşlar sağolun tavsiyelerinizi dikkate alacağım.

Yüksek sıcaklık altında çok abandım, nefessiz kaldım ve midem bulanmaya başladı, kendimi bi gölgeliğe zor attım. Sonrasında sürüşü sonlandırmak durumunda kaldım.

Kontrollü sürmem, nabzımı kontrol etmem ve intervallerle dayanıklılığımı arttırmam gerekiyor ve her şeyden önemlisi öğlen sıcağında bir daha çıkmamalıyım.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Bisiklete bindigimde ısınmadan birden yuklendigimde mide bulantısı baş gösteriyor, sebebi tam olarak ne olabilir, başına gelen arkadaslar var mi?

Yemek ve bisiklet sürme arasi en az 2 saat aralik bırakıyorum yani yemek yiyip hemen sürüşe baslamiyorum, onu da belirteyim.

2 saat aslında olması gerekenden biraz fazla uzun bir aralık. "Birden yüklendiğimde" burada odaklanılması gereken ana nokta. Diğer kişilerin de belirttiği gibi, bir ısınma süreci olmalı. Bisikletin ısınması diğer sporlara kıyasla en zahmetsiz olanı aslında. 10-15 dakika süre boyunca, 110 - 130 nabızda (genel bir aralık, kişiden kişiye göre değişkenlik gösterir) ve 85+ kadans ile olacak şekilde ısınma yapılabilir.

Geri