Scudo Sports

YT-813 Bogeer km saati

serhat177

Üye
Tepki
8
Bisiklet
Kron
Arkadaşlar 3 hafta önce sipariş ettiğim km saatim(28 tl) dün geldi ve bugün bisikletime monte ettim.Yalnız şu teker ayarını nasıl yapacağımı bilmiyorum.Bilgilendirirseniz sevinirim.

Scudo
Menüleri mi yoksa hangi değerin girileceğini mi bilmiyorsunuz? Gerçi menülerini ben de bilmiyorum ama buluruz bir şekilde herhalde. :)

• Beğen
Tepkiler: serhat177
en sağlıklı ölçüm için nasıl bir değer girileceğini bilmiyorum

O zaman bir sorum daha var; menüde girilmesi istenen değer 4 haneli mi?

• Beğen

Serhat selam,
Bisikletini düz ilerletebileceğin bir zemine yerleştir, sibop kısmını baz alarak yere hizalayarak bir çizgi çek ve tekrar tam bir tur olana kadar ilerlet. Sibop yeri aynen yere bastığı yerde dur ve iki çizgiyi ölçüp "mm" olarak km saatine gir, hepsi bu kadar.

Ek olarak burada da Sigma Bc1009'un kurulumu var. Faydalı olur umarım.

• Beğen
Evet 4 haneli sayı giriliyo..Teşekkür ediyorum mesajlarınız için :D

biraz geç olabilir ama, içinden çıkan kılavuzda teker tiplerine göre ortalama çevreler tablo halinda veriliyor..

• Beğen
ve yahut ,şu formulü kullanabilirsin

(teker çapı)x25.4x3.14 ü o dort haneli yere girersen hallolur, örnegin 26 inch ise tekerleğin,

26x25,4x3.14=2 073 :)

• Beğen
En güvenilir çözüm yere ve tekere bir işaret koyun bisikletin üzerindeyken bir tur gidin ve işaretin yere geldiği kısmı yine işaretleyip iki işaret arasını ölçün.Mesela benimki 203.5 cm çıktı ,km saatime MM olarak 2035 girdim ve çok doğru sonuçlar alıyorum.Doğruluğunu ise google earth den gittiğim mesefaleri ölçerek kıyaslıyorum.Sonuçlar 1'e 1 ölçüşüyor.

http://www.sigmasport.com/de_media/service_center/faq/visuals/radumfang_tabelle.jpg

buyrun

@Hakan Can Onrat

(link) buradan hesaplattığım zaman 700x23c lastik için değer 2099mm çıkıyor, fakat tabloda farklı bir değer var.. ikisi de ETRTO'yu baz aldığına göre fark nereden kaynaklanmış olabilir?

Geri