Scudo Sports

YouTube yasağı kalktı

Scudo
@Yılmaz Uyar

Şuan itibariyle youtube giriş serbesttir. ;)

(link)

Aaa kapalı mıydı ? :):):)

Benim 6. sınıf öğrencilerim bile nasıl gireceklerini biliyorlar.
"Hocam harika DNS'ler bulduk hiç takılmıyor internet, isterseniz verelim " diyorlar. :)

• Beğen
Tepkiler: binRR
@Soner Sarihan

Yani?

Mesele DNS taklası değil, bir saçmalığın bitmiş olması!
Yoksa DNS ayarları veya Proxy girişlerini 5 yaşındakilerde yapıyor...

• Beğen
Tepkiler: zeki ada ve pala
facebook'ta veya diğer sitelerde youtube linkli videoları seyretmek güç oluyordu bu yönden çok iyi olmuş sitenin açılması ama umarım tekrar kapanmaz.

@Soner Sarihan

Aynen öyle:) hatta bazı cep telefonları bir şey yapmadan da girebiliyorlardı:)

siz de açılıyor mu sayfa... ben hala giremedim de:)

Evet açılıyor şu an:)

bende açılmıyor daha nedense :S

Karar bizim buralara ulaşmadı anlaşılan. Hala açılmıyor..

arkadaşlar bu seferde lime Wire kapanmış artık bu proğramı kullanamayacağız açılan davanın lime wirenin kaybetmesi sonucu kepengleri kullanıcılarına kapattı

@d.berkay

@Yılmaz Uyar
Kapatılma kararının gerekçesi Atatürk'e hakaret eden videoların olmasıydı. Bu videolar Atatürke' e ağır hakaret ediyor ve milletimizi aşağılıyordu. Youtube bu videoları bulup temizlediği için yasak kalktı. Bence o videoların hemen temizlenmesi sorunu ortadan kaldırırdı, youtube sanırım inat etti. Kapatma kararı youtube a "ayağını denk al, adam ol" der gibiydi :) Saçma olan o videoları hemen temizletmek yerine siteye Türkiye den erişimi engellemekti.

• Beğen
Tepkiler: d.berkay
İnternet nedir diye sorsanız kimimiz bilgiye hızlı erişim, kimimiz hızlı haberleşme kimimiz ise yönetimlerin de üstünde sınırsız özgürlük gibi yorumlar yaparız.. kısaca hayatımızın bir parçası. Yalnız bu teknoloji evet her nekadar insanlığa mal olmuş gibi görünüyor olsa da kontrolü ve yönetimi büyük oranlarda birilerine ait malesef. Mesela neden youtube, facebook, twitter, google, yahoo, zart zurt o bahsettiğim birilerine ait teknolojiler? Neden dünyanın geri kalanının kafası böyle şeyler üretmeye gelince duruyor?
Teknoloji hayatımızı kolaylaştırıyor ama beraberinde kontrolünü de birilerine sunmuyor mu? Bu nedenle bu tip yasaklama kararlarını irdelerken olayı sadece etik olarak yada özgürlüklerin engellenmesini olarak görmeyip başka bazı haklı nedenlerin de olabileceğini bilmemiz lazım.

• Beğen
Tepkiler: nizameddin
@Yılmaz Uyar

@d.berkay

Aynen, video görüntüleri bahanesiyle yaklaşık 2,5 senelik devam eden bir saçmalık komedisi.

Şimdide YouTube açılıdı diye gevrek gülen yetkililer var. Hatta yakın zamanda bakın biz YouTube tekrar açtık diye övünebilirler, hazır olun :)

• Beğen
Tepkiler: Yılmaz Uyar
Yakında gene kapanır niye zahmet edip açtılar ki?

Ama hukukun bazı konularda bu ülkede işlediğini görmek sevindirici.

Yine de hayırlı olsun.

2,5 senelik komik yasak varken önce ip ayarlarlarını değiştirdim, onlar da yasaklanınca bulduğum Youtube Unblocker programıyla erişim yasağını yeniden aştım. Yasağın kalkması iyi oldu da kullandığım o programı bilgisayarımda tutmaya devam edeceğim. Burası Türkiye ne olur, ne olmaz.

@Mustafa Volkan Koca
O zaman Emule, Bittorrent veya MTorrent (Mü Torrent okunur) veya bir dönem kullandığım Ares ve DC++'dan birini kullan. Unutma bir program kapanır, yerine en az 10 program gelir. Elbette internetten sahipli (bir markaya ait) bir dosyayı indirmek suç ancak bunlar makul fiyatlandırılmadığı sürece bu olay sürecek gibi.

Geri