Scudo Sports

Katlanır bisiklet restorasyon

KOMA

Daimi Üye
Tepki
210
İsim
Sinan
Başlangıç
2016—17
Bisiklet
Colnago
Bisiklet türü
Klasik
Uzun süredir bir klasik katlanır bisiklet almak istiyordum.denk geldim aldım. halt ettim :D katlanır değil ayrılır bisiklet :D adam yağı basmış göndermiş bana Yenilemek diğer bir değişle restorasyon... Yorumlarınızı esirgemeyin iyi veya kötü yönlendirici veya saptırıcı. teselli telkin
değer değmez...
hevesli biri olarak restorasyon nasıl bir hal alır. üstesinden gelebileceğim bir restorasyon olur mu (yani bilmeyen biri olarak kolay bir restorasyon olur mu mesela boya halledebilirim parçaların pası çıkarabilirim söküp takabilirim :D) süprizler neler olabilir, ayrıca dinamo sistemini anlamadım sadece arkada var öndeki arkaya nasıl bağlı :/ bisikletin ayrılan yerinde herhangi bir bağlantı görmedim. dinamo ışık sistemini iptal etmeyi düşünüyorum
kontra frenli
yokuş çıkarıcak kadar 3 vites mesela vites takılabilir mi?
sele yenilenebilir mi?

bilinen kumlamacı, boyacı , kromcu nikelajcı

yada ücretli restorasyon mu yaptırsam varsa işinin ehli biri yazın belki ona yaptırırız

yada işi bilen biri watsap dan zaman zaman sorularıma cevaplayacak engin bilgilerini benden esirgemeyecek bir usta varmıdır. IMG_5835.JPG IMG_5836.JPG IMG_5837.JPG IMG_5839.JPG IMG_5840.JPG IMG_5841.JPG IMG_5843.JPG IMG_5844.JPG IMG_5845.JPG IMG_5846.JPG IMG_5847.JPG IMG_5848.JPG IMG_5849.JPG IMG_5850.JPG IMG_5851.JPG IMG_5852.JPG IMG_5853.JPG IMG_5854.JPG IMG_5855.JPG
IMG_5835.JPG IMG_5836.JPG IMG_5837.JPG IMG_5839.JPG IMG_5840.JPG IMG_5841.JPG IMG_5843.JPG IMG_5844.JPG IMG_5845.JPG IMG_5846.JPG IMG_5847.JPG IMG_5848.JPG IMG_5849.JPG IMG_5850.JPG

IMG_5835.JPG

Scudo
@mariokaldato Cumhur reis seversin bu konuyu sen...

Hocam hemen sök parçalara ayır. Güzel bir bir kumlat. Lakin ince deniz kumu ile kumlat. Kumlanırken muhakkak sökülmüş diş açılmış yerlerin kumlanırken zarar görmemesi gerektiğini ustaya söyleki oraları tıkasın. Dikkat etsin. Arkasından tekrar paslanmasın diye güzel bir antipas sürdür boyacına ve bir araba boyacısına boyat. Bu işlemler biraz zaman alır. Bunlar olurken parçaları mazotla güzel bir temizle, eksiklerini tamamla ve tecrüben yok ise bir bisikletçiye toplat. Ayna kol, pedal, ruble gibi hiç tecrüben yok ise sökmekte zorlanacağın yerleri bir bisikletçiye söktür yada temizlik işlerini de bisikletçiye taşere et. Kısa sürede bu şekilde işlerin tamamlanır. Bu bisikleti alıp giriştiğine göre bütçe ayırabileceğini düşünüyorum çünkü tam hobi iş olmuş.

Keyifli hobiler dilerim. :):harika:

Ek: Seleyi bir çantacıya rahatlıkla kaplatabilirsin. Güzel bir iş çıkacaktır. Yada güzelinden bir brooks b17 almanı tavsiye ederim fakat orjinalinin revizesi daha kıymetli olur tabiki.

EK-2: Zincirle hiç uğraşma sökemezsin.

evet şimdi dediğin gibi kumlama da mantıken ince olması lazım ki yüzeyin az pürüzlü olması boyanın da güzel gözükmesini sağlar. şimdi kumlamacı araştırmasına girdim mümkünse bisiklete özel yapar bir yer bulmaya çalışacağım. boya işi hallolur tanıdığım var kaportacı arkadaş güzelce boyatırım. birde çatalı nikelaj kaplama veya o tarz bir şey düşünüyorum henüz karar vermedim.gaza geldim :D yalnız o dinamonun takılı olduğu yer sonradan yapma kaynak yapmışlar onuda kestirip temizletmem lazım kumlama dan önce yaptırmam onu daha mantıklı sanırsam.mümkün olduğunca sade bir folding yapacağım inşallah. o yüzden ışık falan istemez. senden ricam bildirimini felan ayarla da takip de kal bu konuda ataklar mi yorumla :D

zaten bir bisikletciye uğrarız zaten allahın emri :D alet edvatda yok evde bi iki anahtar bakalım ne kadar ilerliyeceğiz. o bahsettiğin sele fiyatı ne kadar

@Snanscam

Sana beni vermiyorum ama ben kimlerden öğrendiysem onları veriyorum sana. Al sana @mariokaldato ve @Murat Cömez abiler...

Bundan sonra önce Allaha sonra bu iki abiye emanetsin. Sorularla bayılt bu iki kişiyi. Enselerine yapış, daralt onları. :)

• Beğen
Tepkiler: BarkinD
@Snanscam

Zevkler başkadır biliyorum ama bence şu 3 ürün bisikletine hem değer katar hem de bambaşka yapar:

(link)
(link)
(link)

Bu gece erdoğanlarda gece yarısında indirim başlıyor. Takip etmeni tavsiye ederim. İndirim bitmeden bütün eksiklerini tamamlayabilirsin bence.

aman aman amn amnnn :D bu tarz evet kesinlikleee tamamlar fazlasıyla ama vermem okadar mevla :D yinede teşkkür ederim en iyisi yenilemek.

bu benim ilk bisikletimdi :( aşırı duygulandım şuan. en son 20 sene önce binmiştim 12 yaşımdayken. sivastan istanbula taşınırken orada kalmıştı. bir daha da göremedim :(

@Snanscam şuan meridayı koyacak yeri zor buluyorum. bir de bunu eve sokarsam hanım beni sokağa atar :D

• Beğen
Tepkiler: uslsy ve KOMA
@makaram

Her bisiklet sever Türk erkeğinin sorunu. Batıyor hanımefendilere bisiklet ile aramızdaki bağ.

@Snanscam
Selamlar , buna belki shimano nexus gobekten vites takilabilir ama yüzü astarini gecer

Ayneny sordumdaa birilerine en aşşa 130 dolardan başlıyor vitrsler göbekden kontra 3 vites sıkıntı :D sirkecide bi abi var ona sordum kumlamada yapıyomuş 120 dedi kant tel akortu yapıyor jant başına 100 tl :D bakalım bi sökelimde

Click bait başlık kullanmayınız. Başlık değiştirildi. :snzdglsn:

@Snanscam
Ikinci elde ölü fiyatlara hersey bulunur. Sifira yonlenmen gereksiz hele bunun icin degmez

• Beğen
Tepkiler: KOMA
@mariokaldato

2. ele sıfır mal almadan. Paraları pardon bisikleti nasıl sıfırlayacağız babacım...

@uslsy
"Sifir olmayan bir seyi sifirlayamazssin"
KAZIM KARTAL

@mariokaldato

Descartesin dediğine göre düşünerek var olunabiliyorsa neden düşünerek sıfırlanamasın?

Düşünüyorum öyleyse sıfırlayabilirim. (ÖMER USLUSOY)

• Beğen
Tepkiler: BugAdam
@uslsy
"Düşünmüyorum, öyleyse sulalesi rahatlardanim "
M Kaldato

@mariokaldato

"
Nedir insan dediğin,
Ömründen bütün biçtiği uyku ve yeme içme ise,
En fazla bir hayvan, değil daha ötesi.
Bizi böylesine özene bezene yaratan,
Bu yeti ve tanrılara yaraşır muhakeme gücünü