Scudo Sports

Yöneticilerin dikkatine...

Scudo
kullanıcı adım machinist ama şifremi unuttum butonundan mail adresimi defalarca girmeme rağmen yeni bi mail alamıyorum üyeliğim silinmiş olabilirmi son çare olarak yeni bi üyelik açmak zorumda kaldım yardımcı olursanız sevinirim.

var olmasına varda herkese anında yetişmek mümkün olmuyor durumunuzu inceleyelim.

değerli bisiklet dostları,bir süredir bisiklet forumda karşılaştığım bir sorunu sizlerle paylaşmak istiyorum.bazı kullanıcılar,açılan konulara ya da konuyu açanlara ''ne diye gereksiz konu açıyorsun,arama motorunda ne halt arıyorsan ara,'' vs. gibi hem onur kırıcı hem de saygısızca saldırılarda bulunmaktadırlar.kaldı ki bu kişilerin asla yöneticilikle de ilgisi yoktur,bunu da biliyoruz. elbette önüne gelen bir konu açmaya kalkarsa nice olur forumun hali,olmaz tabi ki.ama işte bazı kullanıcılar kendine gereksiz gördüğü konuyu hem kabaca ve forum kuralları dışında aşağılıyarak hem de başkalarının öğrenme merakını da körelterek konuyu sabote etmektedir.bu durum da forum içindeki insanlar arasındaki konuşma ve sohbet ortamını olumsuz yönde etkilemektedir.bu yöneticinin işidir diye düşünüyorum.bu konudaki fikirlerimi paylaşmak istedim.teşekür ederim.

arama motoru kullanmak tabiki yoğunluğu azaltır ama yeni kullanıcılar siteye internette almak istedikleri modelleri araştırırken tesadüfen girip üye oluyorlar bence. Siteye yeni üye olan biriside genelde arama motorunu kullanmayı bilmiyor olabilir yada anahtar kelimeden istediği başlığa ulaşamayabilir. Burası bir paylaşım sitesi olduğu için bunları maruz görmek gerekiyor.
Üslup konusuna gelince herkez kendine yakıştırdığı üslubu kullanır. Bence siz de karşıdakinin saygısızca bir üslupta yazdığını farkederseniz kendinize yakışır bir üslupla tepkinizi yazabilir yada kurallara aykırı mesaj bildir kısmından şikayetinizi iletebilirsiniz. Ben öyle yapıyorum.

Herkesin kendine özel tarzı var. Yüzyüze konuşmadığımız için mimikler ortada yok . Bir cümle 40 farklı şekilde söylenir . Kimi tatlı gelir , kimi acı . Burada insanlar birşeyi eleştirirken işe negatif değil pozitif tarafından bakın.

Bende çok kişiyi eleştirdim ,beni de acımasızca eleştirdiler ama şu forumda inanın kimseye küslüğüm kırgınlığım yoktur . Nefretimde yoktur. Sizlerde alınganlık göstermeyin !

Herkesi seviyorum

Epiktetos ne demiş :"Kimse kimseye hakaret etmez .Siz onu öyle algılarsınız !"

tavırlar ve davranışlar ayrı bir konu ;) o zaten bir sıkıntı da asıl demek istediğim burada kişilere yetkisi olmamasına rağmen kendinde müdahale hakkı bulması.

@kron82

Haklısında ben samimiyetle inanıyorum ki kimse site yöneticiliğine özenmiyor. Site yöneticisi olmanında dezavantajları var . Çoğu zaman gerçekten düşündüklerini söylemiyorlar. Yada hafifleterek söylüyorlar.

Müdahele konusuna gelince , bence biraz tartışmada olmalı .Başka türlü düşünceler ,düşünce doğurmuyor .

aslında yöneticilik zor iş herkese aynı davranıp aynı hitap aynı saygıyı göstermek lazım aynı zamanda disiplini elden bırakmamalı vs :) yönetici olunmaz doğulur :) herkes iyi olacak diye birşey yok iyi polis kötü polis meselesi :)

evet var böyle arkadaşlar..oturduğu yerden ona buna posta koyanlar.

burdan kolay tabi yazmak..genelde pısırık tipler olur bunlar gerçek hayatta

yapamadıklarını sanal alemde yaparlar

evet ozan dostuma teşekkür ederim ...
şimdi yaşamda nasıl ilk kez tanıştığımız bir insana kabalık yapamazsak burdada yüzünüzü bile görmediğimiz insanlara tepeden inme bakamayız kibirli olamayız bu sanal ortam yaşamın bizati kendisi yaşamımızda bize ters gelen hareketler olmuştur örnek gençken mahallede kendini beğenmiş herşeyi bilen ben merkezciliği olan tiplerle karşılaşmışızdır gençken hatalar yapılır ki bende yaptım ama şimdi geriye baktığım zaman öz eleştirimi yapmaktayım ...
hiç kimse ön yargılı ve kaba insanları sevmez ..
güzel bir laf vardır sana yapılmak istenmeyen bir şeyi başkasına yapma ....
bir başka gerçekte , çocukluklarını iyi yaşayamamış ayrı yaşayan ailelerin çocukları biraz sorunlu olmakta...
ve bazı insanlarda vardır ki 30 undan 40 ından ve hatta 60 ından sonra değişemez akıl yaşta değil baştadır çok güzel bir atasözü bence....
bu foruma üye olduğum zaman bende tecrübesizdim bilmiyordum ama öğrendim herşeyi....ve mümkün olduğu kadar yeni gelen dostlara yardımcı olmaya çalışıyorum tabi kırıcı olmak iyi bir şey değil şunu unutmayalım burda çok güzel anılar paylaşılmaktadır bunlar nedir bisiklet gezileridr kimisi konaklamalı turları sever kimi çadırlı kimi benim gibi günü birlik zor turları sever ...
sonuçta hepimiz burdayız ne için bir aktivite için bu aktivite bisiklete binmek nasıl zevk alıyorsak o yöne yönelmek ...
bu forumda yönetici olmakta zor gerçekten ....ben hiç bir şekilde yöneticilik yapamam ama tur organizasyonu yapabilirim ....
şimdi özellikle yeni gelen arkadaşlarında turlar düzenlemesini istemekteyim ve teşfik etmekteyim özel mesajlar yolu ile olmaktadır açıkça yazarakta olmaktadır ....
evet bu forumda gerçekten dostluklar paylaşılmaktadır çalışan insanların hafta içersinde iş yerinde burdaki gibi dostlukların kurulabileceğini kızmayın ama zannetmiyorum bir şey var burda bizi birbirimize kenetleyen yeni gelen arkadaşlar olsun eskiler olsun evet bu gizem bisiklete binme adrenalin zevk alma ter dökme .... arabayada binersiniz gaza basarsınız ama bisiklet öylemi sizin gaz pedalınız güçlü kaslarınız başka birşey değil ...

altınızdan sele eksik olmasın .....

:in: :in:

Bu dediğiniz olaylarla üyesi olduğum diğer forumlarda da karşılaşıyorum. Kaba saba yorumlarda bulunanların amacı genellikle sizi uyarmak amaçlı olmuyor içlerindeki ezikliğin dışa vurumu ile alakalı. Muhatap alıp üzülmeye değmez. Saygı çerçevesinde uyaranlarıda siz zaten anlarsınız o yüzden formun tadını çıkartın herkes eşit hayatta olduğu gibi buradada. Puanlara bakıp kişileri değerlendirmeye kalkmak gibi bir hataya düşmeyin buradaki puanlar kimseye diğerinden üstün yada farklı olduğu için verilmiyor. Böyle olduğunu sananlarada zavallı olduğunu hatırlatmanın dışında yapabileceğimiz birşey yok.

Arkadaşlar yöneticilik de zor iş.Ama işlerinin zor olması kimseye sert davranma hakkını vermez.

• Beğen
Tepkiler: Ozan Seyyah
Bizlerin gözünden kaçtığı konulara diğer üyeler müdahale edebilirler. Müdahaleden kastım, yönlendirme.

Mesela bir konu açılmıştır, daha evvel forumda paylaşılmıştır. O konunun daha önce açıldığını bilen üye link göstererek yönlendirme yapabilir.

Veya Türkçeyi düzgün kullanmıyordur, bu yüzden uyarı yapabilir hatta eksi yönde puanlama yapabilirler; ki bunu biz istiyor ve söylüyoruz.

Üslûp önemli tabii, bunu karşısındaki insanı kırmadan yapmak önemli.

Kimi zaman bazı konulara sert çıkışabiliyoruz evet. Ama forumun her köşesinde yazılı olan kuralları okumadan, forum işleyişini kavramadan atılan mesajlara, açılan konulara tekrar tekrar aynı şeyleri tekrarlamak, bizim de ister istemez sinirlerimizi bozuyor. Ama bu da o anlık bir sinir ile yapılan bir şey, çoğu zaman bütün sorulara anlayışla yanıt vermeye çalışıyoruz.

Sizlere bir hakaret mi edildi, kırıcı bir söz mü sarf edildi? O zaman bunu yönetime bildirin, gerekli işlem ne ise o yerine getirilir.

İyi forumlar dilerim.

Geri