Scudo Sports

Yollara tek mi çıkıyorsunuz, Kramptan korkuyor musunuz? İşinize yarayacak cevaplar burada.

SagFan

Daimi Üye
Tepki
168
Başlangıç
2015—16
Bisiklet
Merida
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Kramp neden girer? Kramp girmesi durumunda yapılacaklar nelerdir? Kramp girmesi nasıl geçer? Tüm bu sorularınız için bu konuyu inceleyebilirsinizç

Öncelikle bisiklete binmeden önce ısınma hareketlerini yapmayı ihlal etmeyin. Bisiklete binmeden birkaç saat öncesinden magnezyum takviyesi bu engele iyi gider.

Kramp, istem dışı, son derece şiddetli, ağrılı ve uzun süren bir kasılmadır.

Herhangi bir kasınızı kendi hareketinizle kasmadığınız halde bazı sinirler kasılmayı tetikler ve kramp ortaya çıkar. Normal hareketlerimizi yaparken oluşan sıradan kasılmalar sonrası beynimiz gevşeme sinyali gönderir, kramplarda bu gevşeme sinyali net değildir ve kas gevşeyemez.

Kramp giren kastaki sertleşme gözle görülebilir veya dokunarak hissedilebilir. Kramplar birkaç saniye sürebildiği gibi, 15 dakika, hatta daha uzun sürelide olabilir. Tamamen çözülene kadar aynı yere üst üste de kramp girebilir.

Kramp girince ne yapmak gerekir?

Kramp girdiğinde kasların gevşetilmesi gerekir. Bu biraz acılı olabilir. Ancak şimdi size vereceğimiz tavsiyeler ile krampı geçirmeniz kolay olacak.

- Kramp bölgesi ovulur.

- Baldır bölgesindeki kramplar için germe hareketi yapılır.

- Buz tedavisi veya kızarana kadar ovma hareketi yapılır.

- Sıcak su torbası da kasları gevşetmek için yaralı olacaktır.

Şayet geceleyin ani oluşan kramplardan muzdaripseniz, bir çay kaşığı elma sirkesi ile iki çay kaşığı balı suda karıştırıp için. Bu, şikâyetlerinizin azalmasına yardımcı olacaktır.

Basit kramplar birkaç dakikada geçer. Bu süre zarfında geçmeyen ve sık tekrar eden kramplarda, özellikle, yaşı ilerlemiş kişilerin derhal doktora görünmeleri yararlı olacaktır.

Bunun yanında bisiklet üzerindeyken kramp giriyor ise yüksek vitesten alçak viteslere geçip kadansınızı zorlamayın fakat çokta azaltmayın.

Scudo
Peki sele boyu olması gerekenden alçak ise üst bacaklara kramp girer mi? Geçen iş dönüşü iki üst bacağımda kramp hissettim. Farkettim ki sele olması gerekenden alçak.Sele mandalı gevşeyince sele yavaştan alçalmış. O gün bu gündür bisiklete binmedim ve merak ediyorum.

100 km + Yola Çıkacaksam Yanımda Magvital Bulunduruyorum 2 Kere 120 Km Yol Yaptık Kullandım Faydasını Gördüm

@Keyif adamı dogru soyluyorsun kramp illaki gecer hatta kopek bile kovalamayi bi sure sonra birakir ama insanlar ah o insanlar... Bi tane çakı bitanede biber gazi tasimayi bende dusunuyorum

Uzun bi aradan sonra bol rampalı toplam 15km yuksek tempolu yola ciktim.Rampalar saglamdi
Tur bitince baldirlarima kramp girdi

Krampin en iyi ilaci muz. Potasyum kaynagi olmasindan olmasi nedeniyle cok etkili

İlk uzun yokuş çıkışlı turumu gittiğimde bacağımın arkasına kramp fena girmişti. Sonra çözümün terlemeyle kaybedilen minerallerin takviyesi ile çözdüm. Mataramın içine 1 şişe maden suyu boşaltıp kalanını suyla tamamlıyorum sıkıntı olmuyor hiç.

Genelde sezon başlarında ya da antrenmansız dönemlerde yüksek nabızda yapılan sürüşlerden sonra kramp durumları yaşanabiliyor. Bunda kaybedilen su kaybı ve buna bağlı olarak mineral kaybı da önemli bir etken.

• Beğen
Tepkiler: SagFan
Geri