Scudo Sports

Yoldan mı? Kaldırımdan mı? Yoksa hiçbiri mi?

Mustafa Ali MERİÇ

Aktif Üye
Tepki
98
Bisiklet
Carraro
Hemen hemen her zaman şehiriçinde bu başıma gelir bisikleti trafikte sürerim arkadan arabalardan acayip sesler gelir, kaldırımda sürerim karşıma 6 kişilik aile çıkar:D kaldırım zaten 2m yol kapanır arkalarına geldiğimde nedense korkarlar
-"Ulen senin kornan yok mu? hem kaldırımdan gidilmez"diye seslenirler, yahu mtb bisiklete korna takılır mı? rajona teeeeers:D neyse gelelim asıl konuya şimdi ben kaldırımdan mı? yoksa yoldan mı? gitmeliyim yada kurallara göre ikisinide kullanma hakkımız varmı .Saygılar...

Scudo
müthiş bir soru kardeş aynı duruma hep düşüyorum ama yolu seçiyorum genelde.çünkü kaldırımda birine sinirlenmemle başka bi kişiye patlayabiliyorum:D
ve eminim birçok kişide aynı duruma düşmüştür.

@MTB-BiKE

bende yolu tercih ediyorum ama genelde araç kullananlar sinirli oluyor bize patlamasın:D:D ;)

bunu tabela yaptırıp bisikletin arkasına asmak lazım... çünkü motorlu araç sürücülerinin çok büyük çoğunluğu karayollarının sadece motorlu araçlara ait olduğunu sanıyor.

ehliyet kurslarında geyik muhabbet yada sahtekarlık yapmak yerine bu tip önemli şeyler öğretilse herşey farklı olur bence ama ne yazık ki kursa gitmeden hatta sınava girmeden ehliyet sahibi olan kişiler araba kullanıyorken bu iş biraz zor.
günümüzde hadi sınavlara biraz ciddiyet geldi ama halen karbüratörden, ki o tip arabalar bitti bitecek, kırıklara diş macunu sürülmemesinden bahsediyorlar.
aynı tas aynı hamam:boese157:

yaa gerçekten çok doğru bunu 100 tane tabela yaptırıp gece karanlıkta çaktırmadan yollara asacaksın:D:D ah mürekkebim olsa çıkartıp yanımda kesinlikle bulunduruum

ya bide şöyle bir durum var yolun sağından giderken karşından(genelde yaşlı teyzeler yapıyo bunu:d)gelen bir insan kaldırıma çıkmak yerine senin yüzüne bönbön bakıyor kaldırıma çıksan 6 kişilik aile yolun ortasına geçsen arabalar insan ne yapacağını şaşırıyor halbuki herkes gideceği yolu bilse hiç bir sorun olmayacak ama toplumda malesef bisikletin üstündekini insan yerine koymayan kişiler mevcut

• Beğen
Tepkiler: FarukDemir
@tarıkkk

ben sana bişey söyliyim bisikleti sadece karne hediyesi olarak görüyorlar bunun bi araç olduğunu bilen yok:boese157:

• Beğen
Tepkiler: FarukDemir
@afd92

heyy adamım benim aklımdakilerimi okuyorsun ne:D ama benim derdim genelde lisansı ne zaman alacan yerine ehliyete kaç sene kaldı oluyor:D bu arada halamı bisiklete biniyorsun konusu çok yanlış mesela bizim mahallede bisikleti olduğu halde binmeyen birçok kişi var nedeni ise bu yaştan sonra bisiklet mi binilir:d :p

@emiryuksel

ya emir abi sen busun ya müthiş hemen çıktısını alıyorum bisikletime takacam:Dşaka tabi ama cebimde gezdirecem saol ya

• Beğen
Tepkiler: ahmedseref
Yoldan ama yeri geliyor kaldırımları kullanmak icabediyor, yavaş yavaş gidiyorum, yayaları beklemem gerekirse bekliyorum, ama onlar haklı olarak rahatsız oluyorlar ve yol veriyorlar, bende afedersiniz diyorum devam ediyorum.
Yol'da da sağolsun gelen araçlar korna yapıp geliyorum diyorlar (ben onları zaten kontrol ediyorum ama sağolsunlar. Bilinç oluşuyor hafiften).

Unutmadan, -pek fark olmayabilir ama- kaldırımda giden scooter'lar hoş değil.

Genellikle kaldırımda ama biri çıkarsa hop yola atlıyorum sonra yeniden hop kaldırıma..

bir aralar kaldırımda giderken yayaları uyarmak için elimi ağzıma götürmeden ıslık çalmaya çalışmıştım ama çok ses çıkmamışdı:D:D
ayrıca bu sen hala bisiklete mi biniyosun olayı çok gıcık sanki toplum tarafından ayıplanmış bişey yapıyosun aslında çok faydası var

Geri