Scudo Sports

yoldan biraz biraz

fadıl pala

Daimi Üye
Tepki
392
İsim
karahindiba2
Bisiklet
Diğer
(link)
bir süredir istanbul afyon arasında gidip geliyorum ve bu yolculuklardan çok keyif almaya başladım her defasında yolu değiştirerek İstanbula farklı bir yerden giriyorum.
(link) pazartesi sabahı tüm arkadaşlarım tın tın okula giderken ben devesini yüklemiş bedevi gibi çıktım yola kendimi kaybetmiş gibi sürdüm,baharı bekleyen tarlaları,koyun sürülerini ve koyunları koruyan çoban köpeklerini geçtikten sonra Kütahyada haritada görünen kervansaraya büyük umutlar ile girdim sonuç hüsran,eski bir AVM'nin çakması,içerde bir çayhanede çay ısmarlayan abilerle bir süre muhabbet ettikten sonra,tekrar koyuldum yola. porsuk göletinin kıyısına çadırı kurup gece için odun topladım ve akşam yemeği için aldığım yeşil fasulyelerin kılçıklarını ayıkladım :)göl şehrin kırlı suları ile beslendiği için kirlenmiş.gece harika bir manzara vardı.(link)
DSC_0266.JPG
buda bir diğeri (link)
cedric in hep dediği gibi eğer abinizle istanbuldan afyona 75 tlik bir bisiklet ile seyahat ediyorsanız hayat çok güzel :)

Scudo
@fadıl pala gecmiste kervansaray cok buyuk bir yatirim olarak acildi.Baslarda gercekten guzel bir yatirimdi,o zamanlar daha avm'ler yokken kucuk esnafla halki burada cok guzel biraraya getirdiler.Ancak sonra her ne olduysa yillara dayanamadi diyelim ölü yatirim oldu.Buyuk bir araziye kurulmus bu yeri her gordugumde icim acir.
Eger Kutahya'nin icinde gitmenizi tavsiye edecegim guzel yerler var aslinda.Menderes caddesinden germiyan sokagina gectiginizde cok guzel konaklar ve cini muzeleri var.Bazi konaklar restaurant olarak isletilmekte ama size esas tavsiyem germiyan sokaginin ilerisinde Saadettim camii'nin karsisinda 2 katli kucuk bir esnaf lokantasi vardir:43 Nefis Kofte.Sicacik pideyle verdikleri kofteleri mukemmel oluyor.Ayrica buraya gitmek icin aksama kalmamaniz tavsiyemdir.Cevre dukkanlar da kazansin diye sınırlı sayıda kofte yaparlar.
Ayrıca vaktiniz varsa Kutahya Kalesi'ne cikip doner gazino'da yemek yemenizi tavsiye ederim.Doner gazino'nun esprisi de sudur:Kalenin icindeki mekan,30-45 dakikada bir tam tur atarak doner boylece tum kutahya manzarasini oturdugunuz yerden gorebilirsiniz.
Birkac yer daha aklima geldi onlari da soyleyeyim.Kutahya'ya gelmeden Ilıca kaplicalari vardir oraya da gitmenizi tavsiye ederim.
Son olarak afyon yolu uzerinde,regulator piknik alani vardir.Kampa izin verirler mi bilmiyorum ancak mangal vs.yapabilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: fadıl pala
IMG_20161023_092107.jpg yoldan biraz biraz konusunu değerlendirmeye karar verdim,yeni konu açmak savurganlık olur :) balkanlardan 7 ülkede yaşadıklarımı burada paylaşacağım.
sırbıstan 1
(link)
sırbıstan 2
(link)

@fadıl pala

Merhaba
Bence dogru yere açılan konu savurganlık değil " bilgilendirmek" için güzel bir araç olur. Haziran'da yaptıgımız turda gördüğümüz yerleri sizin gözünüzde de okumak isterim.
Selamlar

five

Harika dostum
Yarin okumaya baslayacagim
Takip : On

• Beğen
Tepkiler: fadıl pala
@fadıl pala

tura binlerce euroluk bisiklet ile çıkılacağını düşünenlere kapak olsun.

(link)

bence şu başlık da burada dursun. Acayip ilham veriyor.

2bine mal olmus toplamda yine ucuz sayilmaz ama emek paha bicilmez

@fadıl pala
Mutluysan bunun onemi yok fadil baskan bende mersedes varda noluyo yine mutsuzum yine zalımım ahahaha saka tabi keh.küh ehe

(link) alıp başımızı gidelim :)DSC_0501.JPG

balkanlardan 3,ülke karadağ kaçırdığım tek şey kotor sanırım,ben rakiyanın peşinden gitti.çokta hoştu :)
(link) yazı linkteDSC_0774.JPG

• Beğen
Tepkiler: five ve yakubi
tur denince benim aklıma gelen ilk isim @fadıl pala
bizde bisiklet üzerinde epey vakit geçirsekte pek uzaklaşamıyoruz buralardan hayat şartları ne diyelim
@mariokaldato ustanın dediği gibi keh küh kih kih

ayriyetten bende hep en ucuz bisikletleri alıp hep en uzun mesafeleri gitmeye çalışıyorum

hayırlı yolculuklar fadıl güzel turların olsun

@davitprinter bilmiyorum ki :)
@barış barış abi tesekkur ederim, foruma renk katiyor mario abi :)

(link)

yol boyunca dostlar hep kendilerini hissettirdiler,yola çıkmadan önce Şule Özürün Bendler bir ihtiyacım varmı,diye sormuş,yunus emre yüksel,hasan akkoç ve bisiklet topluluğundan arkadaşlarım iyi dileklerini eksik etmediler.
kosovaya doğru yola çıkıp konyada evinde misafir eden ama birebir tanışmadığım Mehmet Yildirim ile prizende kahve içmek için sözleştik,ben arnavutluktan o makadonyadan geldi,ne çok özlüyor insan oturup sıradan şeyleri konuşmayı.
(link)
prizen
(link)
eski bir teypte sarı gelin çalıyor pazar yerinde
dolaşırken sesi duyup içeri girdim,amcalar ile sohbet ettim biraz,
hüzünlüler geçip giden hayatın özlenen sevgililerin geride bıraktıkları. (link)

fd.png (link)

bol fotoğraflı göl rotası
(link)

Geri